نی نی سایت به نقل از ایسنا: انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها، با بیان اینکه امید به زندگی از شاخصهای توسعه یافتگی و سلامت مهمترین عامل کیفیت زندگی است، درباره لزوم اجباری شدن آزمایش های ژنتیک گفت: «سالهای از دست رفته زندگی به علت مرگ زودهنگام، حوادث جادهای و معلولیت هایی نظیر عقب افتادگی ذهنی، بالاترین وزن ناتوانی را دارند که بخشی از آنها منشاء ژنتیکی دارد».
به گفته بندپی، ناهنجاریهای کروموزومی، اختلالات متابولیسمی و همینطور عقب افتادگیهای ذهنی و جسمی و حتی برخی بیماریهای قندی از جمله بیماریهایی هستند که منشاء ژنتیکی دارند: «بهزیستی از 20 سال پیش غربالگریهای شنوایی سنجی از بدو تولد را شروع کرده و به همین خاطر است که تعداد مدارس کودک ناشنوا و کم شنوا رو سال به سال کاهش یافته است. ضمن اینکه غربالگری تنبلی چشم هم به صورت مرتب و دورهای توسط بهزیستی انجام میشود و این کار نقش مهمی در پیشگیری از نابینایی دارد».
به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، معلولیت علل مختلف دارد و شیوع ازدواج های فامیلی باعث شده بهزیستی به این امر ورود کند و در ماده 52 تاسیس بهزیستی پیشگیری از بروز معلولیت ها به عنوان ماموریت های اساسی ذکر شده: «در حال حاضر آیین نامه آزمایش های ژنتیک اجباری در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته و امیدواریم شاهد کاهش معلول زایی در کشور باشیم؛ در حال حاضر 25 تا 30 هزار ولادت معلول در کشور داریم».
افزایش سقطهای قانونی
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سقط های قانونی در سال 96 نسبت به 95 حدود هزار و 480 مورد افزایش داشته و سال قبل از آن هم همینطور بوده است گفت: «به هیات دولت پیشنهاد دادهایم خانوادههایی که یک معلول دارند، همه هزینههای مشاوره و آزمایش های ژنتیکشان برای حاملگی دوم توسط بهزیستی تامین شود تا حاملگی دوم با مشاوره تخصصی انجام شود. همچنین پیشنهاد دادهایم هزینه ژنتیک را در صورت عدم تمکن مالی بپذیریم و امیدواریم با افزایش بودجه، شاهد کاهش معلولزایی باشیم».