نی نی سایت: حسن هاشمی وزیر بهداشت در نامهای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صداوسیما ازآنها خواست تا ممنوعیت تبلیغ ٣٦ کالایی را که در فهرست کالاها و غذاهای آسیبرسان سلامت آمده، رعایت کرده و با متخلفان برخورد کنند. از میان ٣٦ کالای اعلام شده در این فهرست، مورد اول تا ٢٢، در اولویت اول، مورد ٢٣ تا ٢٨ در اولویت دوم و مورد ٢٩ تا ٣٦ در اولویت سوم ممنوعیت تبلیغ قرار دارند.
به گزارش روزنامه شهروند کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، توضیح بیشتری درباره این نامه میدهد: «الزامات قانونی لازم برای برخورد با متخلفان وجود دارد، یعنی رسانههایی که اقدام به تبلیغ این ٣٦ کالای آسیبرسان سلامت کنند، با آنها برخورد قانونی میشود، حتی برای متخلفان مجازاتی مثل حبس هم در نظر گرفته شده است.» به گفته او، مرجع تعیینکننده کالاهای آسیبرسان سلامت، وزارت بهداشت است و این وزارتخانه است که مشخص میکند چه کالاهایی نباید تبلیغ شوند و برای برخورد با متخلفان هم تابع قانون است.
کالاهای آسیبرسان سلامت که ممنوع التصویر هستند
انواع سوسیس و کالباسانواع سوسیس و کالباس گوشت و مرغ با درصدهای متفاوت
ژامبون
انواع گوشت عملآوریشده با درصدهای متفاوت
انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس، کالباس و ژامبون
انواع پیتزای آماده مصرف منجمد
سالادالویه، انواع سمبوسه
فلافل آمادهشده با روش غوطهوری در روغن
پنیر پروسس
انواع نوشابههای گازدار با یا بدون قند
(نوشابه گازدار پرتقالی، بیرنگ، با قند و بدون قند، کمکالری، لایت)
نوشابههای انرژیزا
نوشیدنی مالت طعمدار (ماءالشعیر)
انواع نوشیدنی میوهای گازدار با محتوای آبمیوه ٣٦درصد و کمتر
انواع نوشیدنی میوهای بدون گاز با محتوای آبمیوه ٢٥درصد و کمتر
روغنهای مصرفی خانوار شامل روغن نیمهجامد مصرفی صنایع و خانوار
روغنهای مایع مخصوص پختوپز ازجمله روغنهای زیتون، کلزا، ذرت، کنجد و آفتابگردان را شامل نمیشود.
انواع روغن سرخکردنی
مارگارین (کره گیاهی)
چیپس سیبزمینی (انواع چیپس برگه و خلال سیبزمینی)
انواع فرآوردههای سرخشده غلات و حبوبات (انواع اسنک)
انواع فرآوردههای حجیمشده بر پایه ذرت (انواع پفک)
فرآوردههای کاکایویی (شکلات صبحانه، نوتلا، انواع دراژه، فرآوردههای کاکایویی با مغز ویفر مثل تکتک و کیتکت)
انواع دسرهای پرچرب (انواع دسر شیری آماده مصرف غیرپودری با چربی کمینه ٣ و قند ١٣ تا ١٧ درصد، انواع پودینگ، کرم کارامل، فرنی، شیربرنج، کرم کاستارد، کرم شکالتی، پاناکوتا، تیرامیسو، انواع دسر نوشیدنی بر پایه لبنی پرچرب با چربی کمینه ٣ و قند ٩درصد مثل دنت نوشیدنی)
فرآوردههای آرایشی رنگی پوست و مو ( انواع رژ لب، ریمل، کرمپودر، پنکک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و...) به دلیل وجود فلزات سنگین و فراوانی مصرف
انواع فرآوردههای برنزهکننده پوست
انواع پنیرهای خامهای: حداقل چربی پنیر خامهای ٢٤درصد (انواع پنیر خامهای و پنیر لبنه)
انواع شربت و نوشیدنیهای غیرمیوهای
انواع سسهای پرچرب (مایونز و سس سالاد و سسهای سفید با چربی بیش از ٣٠ درصد)
سس سفید استاندارد ملی ندارد. انواع سس سالاد پرچرب مثل سس هزار جزیره، سس فرانسوی، سس تاتار، سس ایتالیایی و ... به جز نوع کمچرب و کاهشیافته (٤٠ تا ٥٥درصد چربی) و پرچرب (حداقل ٦٥درصد چربی)
انواع شیرینی تهیهشده بر پایه آرد
تافی و آبنبات
انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغرکننده موضعی
کباب (کباب کوبیده)
کباب لقمه (کباب لقمه خام منجمد)
همبرگر (انواع همبرگر خام منجد با درصدهای متفاوت)
فرآوردههای یخی خوراکی
انواع پودر نوشیدنی فوری
مینارین (انواع مینارین یا خامه گیاهی شیرینشده یا نشده)
فرآوردههای آرایشی تاتو و فرآوردههای طراحی پوست
فرآوردههای صافکننده، فرکننده و کراتینهکننده مو
وا دیگه چی موند پس