نیم قرن از ورود قرصهای پیشگیری از بارداری به بازار میگذرد، همچنان یکی از روشهای مشهور کنترل باروری است و 82 درصد از زنان دورهای در زندگیشان از آن استفاده میکردهاند.
البته تازگیها شواهد محکمی درباره تمام روشهای هورمونی کنترل باروری شامل قرصهای پیشگیری از بارداری، پیدا شده که نشان میدهد این روشها فرد را در معرض خطر افسردگی و استفاده از داروهای ضدافسردگیها قرار میدهد.
با وجودی که این مسئله ناراحتکننده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد، اما به این معنی نیست که تمام زنانی که از روشهای هورمونی کنترل باروری استفاده میکنند، حتما دچار افسردگی میشوند.
قرصهای پیشگیری از بارداری و افسردگی
میلیونها خانم از روشهای هورمونی کنترل باروری استفاده میکنند و هرگز هم دچار اختلالات خلقی نمیشوند بنابراین هیچ نیازی به ممنوعیت تجویز قرصهای پیشگیری از بارداری و سایر روشهای هورمونی نیست.البته اگر قرار باشد پزشکان بهترین راه برای پیشگیری از بارداری را برای خانمی تجویز کنند، باید ببینند چه چیزی فرد را نسبت به افسردگی ناشی از قرصهای پیشگیری از بارداری و سایر روشهای هورمونی تحریکپذیر میکند.
پریشانی روان همانطور که از اسمش پیداست، وضعیتی شناختی است که در آن توجه و تمرکز فرد از مسئولیتهایش مختل شده و بر افکار و تصویرهای بیربط متمرکز میشود!
همه ما تا به حال این وضعیت را، البته با درجات مختلف، تجربه کردهایم؛ در واقع وضعیت شایعی است که حواسمان پرت شود و تمرکزمان را از دست بدهیم اما گاهی اوقات این نوع فکر کردن میتواند از کنترل ما خارج شده و بر اساس آخرین پژوهشها این وضعیت میتواند اختلالات خلقی مثل افسردگی را به دنبال داشته باشد.
به گفته محققان هورمونهای موجود در قرصهای پیشگیری از بارداری میتوانند عملکرد و ساختار مغز را تغییر دهد که زنان جوان نسبت به پریشانی ذهن یا افسردگی آسیبپذیرترند.
از آنجا که قرصهای هورمونی خوراکی به مغز دسترسی دارند، باید با مطالعات بیشتر مشخص شود که این قرصها در درازمدت چه تاثیری بر پیشرفت مغز میگذارند.
منبع: ScienceAlert