بر اساس مطالعهای که در دانشگاه لاتروب روی دو هزار زن استرالیایی انجام شده، مشخص شده است 56.6 درصد خانمهایی که بارداری ناخواسته را تجربه کردهاند، از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکردند.
در این مطالعه با خانمهای 18 تا 45 ساله مصاحبه شد تا مشخص شود تجربه بارداری ناخواسته طی 10 سال اخیر داشتهاند یا خیر. از این تعداد هزار و 390 نفر پاسخشان به این سوال مثبت بود. بیشتر این خانمها (68 درصد) از بارداریشان استقبال کردند اما 26 درصدشان اعلام کردند که بارداریشان ناخواسته بوده است.
تاثیر منفی بارداری ناخواسته بر سلامت مادر و کودک
بخشی از این مطالعه برای بررسی و جلوگیری از بارداری ناخواسته و برنامهریزی نشده انجام شد: «بارداری برنامهریزی شده فواید زیاد و بسیار مهمی برای مادر و همینطور سلامت نوزاد دارد».از موارد بررسی شده در این مطالعه 362 بارداری اتفاقی رخ داده که 56.6 درصدشان به خاطر عدم استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری بوده است. اما بعضیها هم با وجود استفاده از روشهای پیشگیری، باردار شدند که در این میان قرص پیشگیری از بارداری رتبه اول را داشت وبعد هم کاندوم، آمپولهای ضدبارداری، دیافراگم و قرص صبح روز بعد قرار داشت.
چرا خانمها از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنند؟
با وجود روشهای مختلف پیشگیری از بارداری، زنان استرالیایی از آنها استفاده نمیکنند که این مورد در آمریکا هم وجود دارد و نیمی از زنان آمریکایی هم از لوازم پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنند.البته علت این اتفاق باید مشخص شود و هنوز پژوهشگران نمیدانند که آیا آموزش میتواند در این زمینه کمکی کند یا خیر. اماقرصهای پیشگیری از بارداری به عنوان رایجترین و در دسترسترین روش پیشگیری از بروز بارداری ناخواسته، همیشه خانمها را درگیر میکرده اما مدتی است که قرصهای بدون هورمون جلوگیری از بارداری برای مردان طراحی شده که به زودی وارد بازار خواهد شد؛ چراکه مردان هم باید در برقراری یک رابطه زناشویی ایمن مسئولیتپذیر باشند تا پیشگیری از بارداری ناخواسته، با احتمال موفقیت بیشتری انجام شود.
منبع: Kidspot