2783
خوردن تخم مرغ خام در بارداری ممنوع است؟

خوردن تخم مرغ خام در بارداری ممنوع است؟

1397/07/23 بازدید8195
تخم مرغ یکی از سالم‌ترین خوراکی‌های دنیاست زیرا حاوی مواد مغذی مهمی است که می‌تواند سلامت شما را تامین کنید. اما نکته اینجاست که چطور باید این ماده مغذی و مهم مصرف شود. بعد از سه ماهه اول بارداری که ویار بارداری دست از سرتان بر می‌دارد باید بدانید که خوردن تخم مرغ خام در بارداری این خطر را دارد که باکتری وارد بدن شما شده و مسمومتان کند. همچنین جذب برخی مواد مغذی با خوردن تخم مرغ خانم کاهش یافته یا مسدود می‌شود. اما توصیه متخصصان این است که تخم مرغ را حتما به صورت پخته در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.

مواد موجود در تخم مرغ چیست؟

تخم مرغ غنی از پروتئین با کیفیت بالا، چربی سالم، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌های محافظ چشم و سایر مواد مغذی است.
یک تخم مرغ حاوی مواد زیر است:
  • کالری: 72
  • پروتئین: 6 گرم
  • چربی: 5 گرم
  • ویتامین B2: 13 درصد
  • ویتامین B5: 8 درصد
  • سلنیوم: 22 درص
  • فسفر: 10 درصد
  • فولات: 6 درصد
علاوه بر این، تخم مرغ خام حاوی 147 میلی‌گرم کولین است که یک ماده ضروری برای عملکرد مغز سالم است. کولین همچنین در سلامت قلب نقش دارد. به این نکته دقت کنید که تقریبا تمام مواد مغذی در زرده متمرکز هستند و سفیده حاوی پروتئین است.
  
تخم مرغ خام در بارداری

خوردن تخم مرغ خام در بارداری ممنوع!

تخم مرغ خام یا آب پز ممکن است حاوی باکتری سالمونلا باشد بنابراین خوردن آن در زمان بارداری توصیه نمی‌شود. زمانی که شما باردارید سیستم ایمنی بدن تغییر می‌کند به طوری که هدف اصلی حفاظت از جنین است. این به آن معناست که احتمال مسمومیت غذایی با باکتری سالمونلا در شما بیشتر است. مسمومیت با سالمونلا به طور مستقیم به جنین شما آسیب نمی‌رساند اما زمانی که شما باردارید می‌تواند شرایط شما را سخت‌تر کرده و مشکلات زیر را بروز دهد:
  • استفراغ شدید و اسهال
  • درد شکم
  • سردرد
  • تب
برای کاهش خطر ابتلا به سالمونلا به طور کامل تخم مرغ را بپزید تا زرده و سفیده کاملا جامد شود. دستورالعمل زیر می‌تواند به شما کمک کند:
  • حداقل 7 دقیقه تخم مرغ متوسط را بجوشانید.
  • هردوطرف تخم مرغ را سرخ کنید.
  • تخم مرغ را تا زمانی که سفیده کاملا بسته شده و زرده هم رنگ مات و جامد پیدا کند بپزید. این کار حدود 5 دقیقه طول می‌کشد.
  • اگر بیرون غذا می‌خورید بهتر است بستنی، موس، مایونز و دسرهایی مانند تیرامیسو نخورید. این خوراکی‌ها اغلب حاوی تخم مرغ خام هستند. برای خرید سس مایونز حتما برچسب آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید پاستوریزه است.
  • اگر می‌خواهید غذایی تهیه کنید که در آن از تخم مرغ خام استفاده شده مانند سس مایونز خانگی بهتر است حتما از تخم‌مرغ پاستوریزه استفاده کنید. در روند پاستوریزه کردن تخم مرغ‌ها گرم شده و باکتری آن کشته می‌شود.
 
تخم مرغ خام در بارداری

اصول نگهداری از تخم مرغ

  • تخم مرغ را جایی نگهدارید که با خوراکی‌های دیگر در تماس نباشد و در یخچال در قسمت جداگانه قرار دهید.
  • از تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید.
  • از تخم مرغ با پوسته‌های آسیب دیده استفاده نکنید زیرا ممکن است حاوی باکتری باشد.
  • مراقب باشید که تخم مرغ خام را روی مواد غذایی دیگر، وسایل آشپزخونه یا سطوح آشپزی نگذارید.
  • پس از دست زدن به تخم مرغ دستان خود را بشویید.
  • پس از پخت و پز با تخم مرغ تمام ظروف را با آب گرم و شوینده تمیز کنید.
براساس یک مطالعه در مورد جذب پروتئین تخم مرغ، مشخص شد 90 درصد پروتئین در تخم مرغ پخته جذب شده است اما فقط 50 درصد در تخم مرغ خام جذب شده است. به عبارت دیگر در تخم مرغ پخته 50 درصد بیشتر هضم اتفاق می افتد. اگرچه پروتئین تخم مرغ پخته بهتر جذب می‌شود اما برخی مواد مغذی تخم مرغ در فرایند پخت کاهش می‌یابد که از جمله آنها می‌توان به ویتامین A، ویتامین B5، فسفر و پتاسیم اشاره کرد.

سفیده تخم مرغ جذب بیوتین را مختل می کند؟

بیوتین یک ویتامین محلول در آب است که به ویتامین B7 معروف است. این ویتامین در تولید گلوکز و اسیدهای چرب بدن و همچنین در طول بارداری مهم هستند. اما نکته مهم آن است که خوردن تخم مرغ خام تنها در مقادیر زیاد می‌تواند مانع از جذب بیوتین شود یعنی دست کم 12 عدد تخم مرغ در روز آن هم در یک دوره طولانی.
 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها