چه زمان دستهایتان را بشویید
در تماس با دیگران، سطوح و اشیا در طول روز میکروبها به دستتان میچسبد و با دست زدن به چشم، بینی یا دهان ممکن است این میکروبها گسترش پیدا کند. اگرچه غیرممکن است دستها عاری از میکروب باشند اما شستن مداوم دستها میتواند انتقال باکتریها، ویروسها و دیگر عفونتها را کاهش دهد.پیش از این موارد دستهایتان را بشویید
- آماده کردن غذا و خوردن آن
- درمان زخم و مراقبت از بیمار
- قرار دادن لنز تماسی
پس از این موارد دستهایتان را بشویید
- بعد از دستشویی و عوض کردن پوشک بچه
- دست زدن به حیوان، خوراک حیوان یا زباله
- دست زدن به بینی، سرفه و عطسه کردن
- درمان زخم و مراقبت از بیمار
- بعد از جابهجایی زباله
- و هر زمان که به شی کثیف دست بزنید
صابون آنتی باکتریال استفاده نکنید
صابون آنتی باکتریال حاوی تریکلوسان است. استفاده از صابون آنتیباکتریال حتی ممکن است باعث رشد باکتریهایی شود که به مواد ضد میکروبی مقاوم هستند و باعث میشود این میکروبها در آینده از بین نروند.در سال 2016 اداره غذا و داروی آمریکا قانونی صادر کرد که محصولات شوینده که حاوی مواد فعال ضد باکتری از جمله تریکلوسان و تریکلوکانان است نباید به مصرفکنندگان عرضه شود. این محصولات شامل صابونهای مایع، فوم و ژل و شامپو بدنی است که حاوی مقدار زیادی از این مواد است.
نحوه شستن دست ها
بهتر است که دستانتان را با آب و صابون بشویید. مراحل شستشوی دست عبارت است از:استفاده از تمیزکننده های ضدعفونی کننده با پایه الکل
ضدعفونیکنندههای حاوی الکل نیازی به آب ندارند و جایگزین قابل قبولی برای شستشوی با آب و صابون نیستند. اگر به ناچار از ضدعفونیکنندههای دست حاول الکل استفاده میکنید مطمئن شوید که محصول مورد نظر حداقل 60 درصد الکل داشته باشد.در صورت استفاده از این محصولات:
به اندازه کافی از محصول مورد نظر به کف دست بمالید طوری که دستها کاملا خیس شود.دستهای خود را به هم بمالید تا تمام سطوح پوشیده شده و سپس خشک شود.