2783
افت فشار خون در بارداری

افت فشار خون در بارداری

1397/07/09 بازدید3813
فشار خون بالا در ماه‌های بارداری، می‌تواند هر مادری را نگران کند. مادری که نه تنها به دلیل ناتوانی در کنترل فشارخونش، با خطر از دست دادن فرزندش روبروست، بلکه تهدیداتی جدی را متوجه سلامت خود می‌بیند. اما بد نیست بدانید که نگرانی‌های مربوط به نوسانات فشار خون در دوران بارداری، تنها به بالا رفتن عددی که روی دستگاه درج می‌شود، محدود نمی‌ماند. بسیاری از زنان در این ماه‌ها، از پایین بودن شدید فشار خونشان شکایت می‌کنند و نگران آسیب دیدن فرزندشان به دلیل این افت فشار هستند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، ادامه این مطلب را بخوانید. ما دلایل افت فشار خون در بارداری و خطرات ناشی از آن را با شما درمیان می‌گذاریم.

چرا فشارخونتان پایین است؟

فشار خون پایین در دوران بارداری یک اتفاق طبیعی است. نوسانات هورمون‌های شما، سبب ایجاد تغییراتی در گردش خونتان می‌شود و به همین دلیل است که اغلب مادران باردار، در سه ماهه اول و دوم بارداری (معمولا تا هفته 24)، خبر از کاهش فشار خون‌شان می‌دهند. فشار خون پایین در بارداری، اغلب مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند و بسیاری از زنان، با آن می‌سازند، اما گاهی هم مادران به دلیل پایین بودن بیش از اندازه فشارخون، علایم آزار دهنده‌ای را تجربه می‌کنند که حتی اگر تهدید کننده نباشد، آزار دهنده و گاه نگران کننده به نظر می‌رسد.

فشار خون پایین در بارداری، علل و درمان

چه اتفاقی در انتظارتان است؟

در دوران بارداری، درست مانند قبل از آن، عوامل مختلفی بر وضعیت بدنی و البته فشارخونتان تاثیر می‌گذارند و در عین حال، فشارخون شما هم بر جسم و روانتان تاثیرات قابل توجهی می‌گذارد. عصبی بودن یا آرامش، پرانرژی بودن یا احساس ضعف و احساس گرفتگی و تنگی خلق یا احساس سرخوشی، از عواملی هستند که بسته به سطح فشارخون افراد، آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
سردرد، سرگیجه و تهوع، از مشکلاتی است که می‌تواند شما را از افت فشارخونتان باخبر کند. تنگی نفس، تشنگی با وجود نوشیدن آب، رنگ‌پریدگی یا تاری دید، از دیگر نشانه‌های پایین بودن فشارخون هستند.

چه کسانی مبتلا به فشار خون پایین بارداری می‌شوند

گرچه بسیاری از زنان باردار در هفته‌های ابتدایی، با کاهش فشارخون درگیر می‌شوند اما کسانی که بدنشان به وضعیتی خاص واکنش آلرژیک نشان می‌دهد، از عفونت رنج می‌برند، زیاد در تخت‌خواب می‌مانند، بدنشان کمبود آب دارد، سوء تغذیه دارند، کم‌خون هستند، از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند یا به اختلالات مربوط به غدد درون‌ریز دچار هستند، بیشتر در معرض این اتفاق قرار دارند.

فشار خون پایین در بارداری

با فشار خون پایین چه باید کرد؟

اگر فشار خون شما در ماه‌های بارداری پایین باشد، با قرار گرفتن در برخی از موقعیت‌ها، احساس آزردگی بیشتری خواهید کرد. برای مثال وقتی که بیش از اندازه سر پا می‌ایستید، بعید نیست که احساس ضعف و ناتوانی بیشتری کنید، یا وقتی که در حمام آب گرم را برای مدت طولانی باز می‌کنید، ممکن است افت فشار بیشتری پیدا کرده و دچار سرگیجه شوید.

خطری شما را تهدید می‌کند؟

یکی از بزرگترین خطرات پایین بودن فشار خون برای زنان باردار، غش کردن، سقوط به زمین و آسیب دیدن جنین به این دلیل است. گذشته از این، نوسانات کنترل نشده فشارخون در بارداری، ممکن است سیستم گردش خون در بدن مادر را با مشکلاتی مواجه کند و به این دلیل، سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. آیا فشار خون بالا در بارداری نیز خطرناک است؟ 

فشار خون پایین در بارداری و مشورت با پزشک

در دوران بارداری، پزشکتان را باید از هر تغییری در شرایط جسمی‌تان باخبر کنید و پایین بودن فشارخون، یکی از همین تغییرات است. فشارخون پایین، ممکن است واکنشی به مصرف برخی داروها باشد، به همین دلیل درصورتی که داروی خاصی را مصرف می‌کنید، حتما باید پزشکتان را از آن موضوع باخبر کنید.
گذشته از این، فشار خون بسیار پایین در ابتدای بارداری، ممکن است عارضه یکی از مشکلات خاص باشد. حاملگی خارج از رحم یا مشکلاتی از این دست، می‌تواند افت فشار خون را شدیدتر کند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها