پرتقال زرد، گنجشکی در لباس قناری!
نی نی سایت: حسین صادقی مدیرگروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری درباره پرتقالهای زرد اما نارس به ایسنا گفت:« زمانی که مصرف کننده، میوه را با رنگ زرد بخرد و ترش باشد دیگر به سراغ این میوه نمیآید و این موضوع از لحاظ بازاریابی بسیار بد و تخریب کننده است. متاسفانه این موضوع در مازندران به طرز وسیعی اتفاق میافتد و در واقع یادآور این ضربالمثل است که « گنجشک را رنگ می کنند و جای قناری می فروشند. زمان درست چیدن میوه، وقتی است که شاخص طبع که ترکیبی از اندازه گیری میزان قند و اسیدیته آن محصول است، مناسب باشد.زمانی باید برای چیدن میوه اقدام کرد که میزان قند آن به اندازه کافی افزایش یافته و میزان ترشی نیز به انداه کافی کم شده باشد. ترکیب این دو باید در حد تعادل قرار داشته باشد و این امر بهترین زمان برداشت میوه از نظر مصرف است.»
صادقی با اشاره به سوء استفاده برخی در چیدن مرکبات نرسیده گفت: «متاسفانه برخی افراد در یک مرحله، پوست میوه مرکبات را با استفاده از گاز اتیلن تغییر میدهند و از رنگ سبز به زرد تبدیل میکنند، در حالی که هنوز قند آن محصول افزایش نیافته و در عمل آن میوه ترشمزه است. اگر این میوهها را به بازار عرضه کنیم باعث دلزدگی مصرف کننده میشود و در دفعات بعدی به تولیدکننده اعتماد نمیکنند.باغداران نباید اجازه دهند کسی این کار را انجام دهد و مقامات دولتی و نظارتی نیز باید جلوی این کار را بگیرند تا این میوهها وارد بازار نشود.»