2783
ذبح قربانی و خطر تب کریمه کنگو

ذبح قربانی و خطر تب کریمه کنگو

1397/06/24 بازدید389

نی نی سایت: حسین عرفانی رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره ذبح قربانی در روزهای عزاداری ماه محرم گفت:« : یکی از سنت های مردم در ایام عزاداری سیدالشهدا نذر قربانی و ذبح دام است اما انجام این کار پسندیده و شرعی باید مطابق با موازین بهداشتی باشد. توصیه می کنیم تا حد امکان مردم نذر قربانی خود را به مراکز خیریه که دام را در مراکز مجاز دامپزشکی ذبح بهداشتی می کنند، تحویل دهند، در این صورت است که هم نذر اداء شده و هم با حفظ سلامتی نذر به دست نیازمندان رسیده است. مردم توجه داشته باشند که ذبح قربانی جلوی دسته های عزاداری و هیات ها کار بهداشتی نیست و خطر ابتلا به بیماری های زیادی من جمله تب کریمه کنگو وجود دارد و تا جایی که ممکن است مردم نذر خود را به خیریه ها بدهند یا قربانی را در مراکز مجاز ذبح کنند.»
رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت در ادامه به باشگاه خبرنگاران گفت:« اگر مردم تمایل ندارند نذر قربانی از طریق مراکز خیریه ادا شود،باید تهیه دام در مراکز فروش مجاز که تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی باشد همچنین ذبح دام در کشتارگاه های تحت نظرت دامپزشکی انجام شود ،در این کشتارگاه ها با رعایت موازین بهداشتی سلامت افراد به خطر نمی افتد.»
حسین عرفانی درباره آمار ابتلا به تب کنگو در سال ۹۷، گفت:« از ابتدای سال تاکنون ۷۷ نفر به بیماری تب کریمه کنگو در ۱۳ استان مبتلا شده‌اند و و متاسفانه ۸ مورد فوتى داشته ایم.»
جگر و گوشت قربانی را بلافاصله نخورید
رئیس مرکز بیماری‌های مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت در ادامه گفت:« تاکید ما این است که دام در مراکز مجاز سازمان دامپزشکی ذبح شود زیرا در این صورت گوشت و آلایش های دامی در سالن های پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری و دچار جمود نعشی می شود و عوامل بیماری زا مانند ویروس تب کنگو در آن از بین می رود. اگر افراد به مراکز مجاز دامپزشکی و سالن های پیش سرد دسترسی ندارند، با رعایت توصیه های بهداشتی لاشه و آلایش های دامی را پس از کشتار تا حداقل ۲۴ ساعت در دمای بین ۱ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری و پس از آن گوشت را قطعه بندی و دسته بندی کنند. گوشت و آلایش های دامی باید پس از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای بین ۱ تا ۴ درجه سانتی‌گراد مصرف شوند، همچنین از مصرف جگر و قلوه آبدار و نیم پخته پرهیز شود زیرا این آلایش های دامی باید کاملا پخته شوند تا عوامل بیماری زا مانند ویروس تب کنگو در آنها از بین برود.»
یکی از راه‌های انتقال تب کنگو تماس مستقیم فرد با کنه آلوده به ویروس است، بر اثر گزش، تماس یا له کردن کنه آلوده به ویروس، خطر ابتلا به تب کریمه کنگو وجود دارد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها