نی نی سایت: اگر به وزنتان اهمیت میدهید و مدام رژیمهای غذایی مختلف را امتحان میکنید اما بیفایده است، احتمالا باید طرز تفکرتان را عوض کنید.
پژوهشگران حوزه بازاریابی دانشگاه میشیگان متوجه شدهاند افرادی که مقداری از غذای خود را برای بعد کنار میگذارند، معمولا احساس میکنند که «کمتر از مقدار مجاز غذا خوردهاند» و با همین خیال به خودشان پاداش میدهند و بعد از ورزش کردن یا باشگاه رفتن، بیشتر از مقدار همیشگی غذا میل میکنند و به این ترتیب کالری باقیمانده غذای وعده قبلیشان را هم جبران میکنند.
این مسئله زمانی نگرانکنندهتر میشود که سایز وعدههای غذایی بزرگتر میشود؛ به این ترتیب حتی اگر فرد نیمی از غذایش را هم بخورد، کلی کالری دریافت کرده!
آرادنا کریشنا، پروفسور حوزه بازاریابی دانشگاه میشیگان میگوید: «میدانیم که هرقدر اندازه وعده غذایی بزرگتر باشد، فرد مقدار بیشتری غذا خواهد خورد اما به همین نسبت هم باعث میشود غذا اضافه بیاید و فرد آن را برای بعد، در یخچال بگذارد».
پروفسور کریشنا و همکارانش با انجام 5 مطالعه سعی کردند متوجه شوند چطور باقیمانده غذاها باعث تغییر غادات غذاییمان میشود.
ضمن اینکه مهم نیست فرد وقتی برای بار اول سر سفره یا میز غذا مینشیند، چقدر غذا میخورد؛ مهم میزان باقیمانده غذایش است که اگر زیاد باشد، او احساس میکند غذای زیادی نخورده!
این باور غلط تاثیر مستقیم و زنجیرواری بر سبک زندگی فرد در ساعات بعدی و روزهای بعدی زندگیش خواهد داشت.
بر اساس این مطالعه، افرادی که باقیمانده غذایشان زیاد است، بیشتر از دیگران به خود اجازه میدهند میان وعدههای ناسالم مصرف کرده و در وعده بعدی، غذای بیشتری مصرف کنند.
به گفته این محققان، باقیمانده غذاها میتواند تاثیر معنیداری بر درک، تمایل، انگیزه و رفتارهای مهم مربوط به سلامت فرد بگذارد.
منبع: DailyMail