نی نی سایت: متخصصان سازمان جهانی بهداشت WHO معتقدند فعالیت کمی در خصوص کاهش میزان کمتحرکی مردم در سطح جهانی انجام شده و حداقل یک چهارم مردم دنیا- یعنی حدود 1.4 میلیارد نفر- به اندازه کافی فعالیت فیزیکی ندارند.
افزایش کم تحرکی میتواند ریسک بروز مشکلات سلامت مثل بیماریهای قلبی، دیابت نوع 2 و برخی سرطانها را افزایش دهد. کشورهای پردرآمد مثل انگلستان هم در میان کمتحرکترینها قرار دارند؛ ضمن اینکه به نظر میرسد زنان در تمام دنیا به خصوص جنوب آسیا، آسیای مرکزی، خاور میانه، شمال آفریقا و کشورهای پردرآمد غربی، بر خلاف 2 منطقه شرقی و جنوب شرقی در آسیا، کمتحرکتر هستند.
محققان سازمان جهانی بهداشت با مطالعه اطلاعات 358 مطالعه مبتنی بر جمعیت در 168 کشور از 1.9 میلیون نفر، متوجه شدهاند در کشورهای پردرآمدی مثل آمریکا و انگلیس، تعداد افراد کمتحرک از 32 درصد در سال 2001 به 37 درصد در سال 2016 رسیده است در صورتی که در کشورهای کم درآمد، از سال 2001 تا امروز همان 16 درصد باقی مانده است.
در واقع افرادی که در طول هفته کمتر از 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط یا 75 دقیقه ورزش شدید انجام نمیدهند، کم تحرک محسوب میشوند و کشورهای آلمان، نیوزیلند و آمریکا روند رو به رشدی در این زمینه دارند.
پژوهشگران بر این باروند که عوامل مختلفی از جمله وظایف مربوط به نگهداری از فرزندان و گرایشهای فرهنگی باعث میشود ورزش کردن برای زنان سختتر از مردان باشد.
در انگلستان، در سال 2016 میزان کمتحرکی در کل 36 درصد بوده؛ 32 درصد مردان و 40 درصد زنان؛ محققان معتقدند تغییراتی مثل استفاده از وسایل حمل و نقل موتوری، در کشورهای ثروتمندتر باعث کمتحرکتر شدن مشاغل و سرگرمیها شده است.
اما در کشورهای کمدرآمدتر، مردم مشاغل پرتحرکتری دارند و پیاده یا با وسایل نقلیه عمومی در شهر سفر میکنند.
منبع: BBC