1. سمبوسه مرغ
طرز تهیه این سمبوسه سالم، آسان است و در فر پخته میشود.مواد لازم:
- آرد یک و نیم پیمانه
- آب نصف پیمانه
- نمک نصف قاشق چایخوری
- کره آبشده 7 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ 2 عدد خردشده
- پیاز رنده شده نصف یک عدد متوسط
- زیره یکهشتم قاشق چایخوری
- گشنیز تازه یا خشک یکدوم قاشق چایخوری
- فلفل به مقدار لازم
- تخممرغ هم زده یک عدد
- کنجد برای تزئین
طرز تهیه سمبوسه مرغ:
- برای تهیه خمیر سمبوسه در ظرفی آرد، آب ونمک را مخلوط کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
- هر قسمت خمیر را بهصورت مستطیلی بسیار نازک پهن کرده و روی هرکدام کره آبشده بمالید.
- هر دو طرف خمیر را کره بمالید سپس روی یکدیگر قرار داده و رول کنید. سعی کنید تا حد امکان رولی سفت بپیچید.
- سپس در ظرفی قرار داده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
- در این میان مواد داخلی سمبوسه را آماده کنید. سینههای مرغ را بهصورت مکعبی خرد کنید. داخل ظرفی با پیاز رنده شده، گشنیز،زیره، نمک و فلفل مزه دار کنید.
- خمیر را به 8 قسمت تقسیم کنید. به آرامی گوشههای خمیر را باز کنید تا بدون اینکه حالت لایهای آن خراب شود به شکل دایره شود.
- مواد مرغ را وسط دایرهها قرار دهید.
- سمبوسهها را همانند تصویر به شکل مثلث دربیاورید. انگشتهایتان را داخل آرد بزنید. دو لبه را به یکدیگر وصل کنید. دست را بپیچانید تا به هم وصل شوند و در آخر لبه سوم را بالا بیاورید تا شکل هرم شود. مطمئن شوید همه لبهها به یکدیگر چسبیدهاند.
- فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد داغ کنید.
- سمبوسه ها را از سمت لبهها داخل سینی فر که از قبل کاغذ روغنی داخل آن گذاشتهاید، بچینید. با قلممو روی آن تخممرغ بزنید و کنجد بپاشید.
- به مدت نیم ساعت داخل فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود. گرم سرو کنید.
2. سمبوسه سبزیجات
در تهیه این سمبوسه سالم از سبزیجات استفاده شده و خانمهای باردار میتوانند بر اساس ذائقه یا پرهیزهای غذاییشان مواد داخل سمبوسه را تغییر دهند.مواد لازم:
- آرد 2 و نیم پیمانه
- نمک یکدوم قاشق چایخوری
- روغن گیاهی 6 قاشق غذاخوری به اضافه کمی برای سرخ کردن
- آب ولرم یک پیمانه
- سیبزمینی پختهشده 450 گرم
- گلکلم 2 پیمانه
- پیاز بنفش کوچک دو عدد خردشده
- گشنیز خردشده 2 قاشق غذاخوری
- نخودفرنگی 1 پیمانه
- پودر کاری 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو تازه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سمبوسه سبزیجات:
-
برای خمیر این سمبوسه در ابتدا، آرد و نمک را مخلوط کنید. روغن را اضافه کرده و بهآرامی آب ولرم را بیفزایید و هم بزنید تا مواد خمیر ترکیب شوند.
- خمیر را روی سطحی که آرد پاشی کردهاید ورز دهید. سپس به مدت 30 دقیقه داخل پلاستیک و در دمای محیط قرار دهید تا پف کند.
- برای تهیه مواد داخلی سمبوسه، سیبزمینیهای پخته شده را پوست بگیرید و به تکههای کوچک تقسیم کنید.
- گلکلمها را داخل ظرفی با کمی نمک به مدت 2 الی 3 دقیقه بپزید تا کمی نرم شوند و سپس آبکشی کنید.
- در تابهای بزرگ روغن بریزید و پیازها را به مدت 3-4 دقیقه تفت دهید تا ترد شوند. سیبزمینی، گلکلم، نخودفرنگی، پودر کاری، گشنیز و آبلیمو را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید تا روی شعله ملایم کمی بپزد. بعد از 3-4 دقیقه خاموش کنید تا سرد شوند.
- خمیر با به 8 گلوله تقسیم کنید. هر کدام را به شکل دایرهای با قطر 18 سانتیمتر صاف کنید. هر دایره را نصف کنید و به شکل مخروط درآورید. لبههای خمیر را با آب کمی مرطوب کنید تا به هم دیگر بچسبند. مقداری از مواد را داخل مخروط ریخته و لبه بالایی را نیز مرطوب کنید و به یکدیگر بچسبانید و داخل ظرفی که روی آن کاغذ روغنی گذاشتهاید، بچینید.
- کف سینی فر را چرب کنید و کاغذ روغنی پهن کنید. سپس سمبوسهها را روی کاغذ بچینید و با کمی روغن روی آن را چرب کنید و داخل فر که از قبل آن را گرم کرده بودید با درجه 180 قرار دهید. بعد از 15 دقیقه سمبوسه ها را خارج کرده و آنها را پشتورو کنید و مجدداً به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا غذای سالم و خوشمزه شما آماده شود.
- همچنین میتوانید روغن را در تابهای مناسب داغ کنید و هر سمبوسه را به مدت 3-4 دقیقه تا زمانی که هر دو طرف آن طلایی شود، سرخکنید بعد از سرخ شدن روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.
خیلی خوب بود 👌