نی نی سایت: مطالعات تازهای نشان داده است روغن پخت و پز میتواند باکتری کش بسیار خوبی برای بعضی سطوح باشد و حتی باکتری قابلمه و تابهها را تا هزار برابر از بین میبرد؛ به عبارت دیگر محیط آشپزخانه و آشپزی بسیار ایمنتر و بهداشتیتر از چیزی است که همه ما تصور میکنیم.
برای تولید انبوه غذا، مواد خام باید در ماشینهای استیل ضدزنگ بزرگ حمل شود که تمیز کردنشان بسیار سخت است؛ به خصوص که باکتریهای میکروسکوپی میتوانند در ریزترین منافذ و حفرهها رشد کرده و به مرور زمان لایهای از باکتری بسازند.
اما گروهی بینالمللی از محققان میگویند کافیست یک لایه روغن پخت و پز به سطوح فلزی بزنید تا باکتریها دفع شده و از ترکیبشان با میکروارگانیسمهایی مثل سالمونلا، لیستریا و ای.کولای جلوگیری کنید؛ به همین سادگی!
دکتر بن هاتون، یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی از دانشگاه تورنتو در کانادا میگوید: «در این پژوهش ثابت شد که پوشاندن سطح استیل ضد زنگ با روغن پخت و پز همیشگی، به طور موثر باکتریها را دفع میکند. روغن ترکها را پر میکند، لایهای آب گریز میسازد و از سطح، مثل یک سپر در مقابل آلودگیها محافظت میکند».
به گفته هاتون، با تمیز کردن تجهیزات تهیه غذا با محصولات شیمیایی، باز هم احتمال آلودگی وجود دارد که میتواند سلامت عموم جامعه را به خظر بیندازد و هزینه زیادی برای مرجوع کردن محصولات صنایع غذایی باید صرف شود اما با این پژوهش موفقیتآمیز، میتوان لوازم آشپزی را با مادهای غیرشیمیایی و به طور موثر باکتری کشی کرد.
منبع: ScienceAlert