چندین دهه است که موادی مثل BPA (که پلاستیک را سخت میکند) و نیتراتها (که غذا را ماندگار میکند) جزئی از زندگی روزمرهمان شده و اثراتشان آنقدر کمرنگ است که عموما به عنوان «مواد ایمن» شناخته میشوند.
اما در اطلاعیه تازهای که در مجله متخصصان اطفال منتشر شده، هشدار دادهاند که این مواد سمی، حتی در جزئیترین مقدار، میتوانند عوارض خطرناکی داشته باشند اما بسیاری از والدین ممکن است از این خطرات اگاه نباشند.
غذای بچهها را در ظروف پلاستیکی نگذارید
آییننامه موجود درباره مواد شیمیایی موجود در غذاها، مربوط به سال 1958 است که توسط سازمان FFDCA (غذا، دارو و کارهای آرایشی) وضع شده است و بر اساس آن، حدود هزار ماده شیمیایی میتوانند وارد غذا و ظروفمان شوند چراکه این مواد به عنوان «ایمن و بیخطر» دستهبندی میشدند.اما حالا محققان میگویند مدارک فزایندهای از آزمایشهای اپیدمی شناسی غیر انسانی و انسانی به دست آمده که نشان میدهند استانداردهای قبلی، به خصوص برای بچهها، زنان باردار و جنینها، باید تغییر کند.
به گفته دکتر جانیس جوراسکا از دانشگاه ایلینویز، نتایج مطالعات اخیر «تکاندهنده» است؛ بر اساس این مطالعه، زنانی که غذای خود را در ظروف پلاستیکی میخورند، با احتمال بیشتری صاحب فرزندانی با عکسالعملهای کندتر میشوند. همچنین آزمایشهای انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا هم نشان داده است سطح بالایی از حداقل 50 نوع ماده شیمیایی، از جمله BPA، تریکلوسان و پارابن، در خون بسیاری از زنان باردار وجود دارد.
بر اساس این گزارشها، شیمیدانها و متخصصان غدد درونریز اعلام کردند قرار گرفتن جنین در معرض چنین مواد شیمیایی در رحم، میتواند زندگی او را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
اما آکادمی متخصصان اطفال آمریکا خطاب به عموم مردم اعلام کردهاند که بچهها، در هر سنی، در معرض تغییرات اساسی و رشد قرار دارند و والدین باید میزان تماس آنها با ظروف پلاستیکی و مواد سمی را به حداقل ممکن برسانند و به همین خاطر بهتر است غذای بچهها را در ظروف پلاستیکی نریزند.
منبع: MailOnline