دکتر دیوید جنکینز، سرپرست این مطالعه و پروفسورای تغذیه دانشگاه تورنتو میگوید: «وقتی متوجه شدیم تاثیرات مثبت مکملهای رایجی که مردم مصرف میکنند، چقدر کم است، متعجب شدیم! بازنگری مطالعات قبلی به ما نشان داد اگر شما میخواهید مولتیویتامین، ویتامین D، کلسیم یا ویتامین C مصرف کنید، ضرری برایتان ندارد اما فایده آنچنانی هم برایتان نخواهد داشت».
در این مطالعه محققان اطلاعات مربوط به ویتامینهای A، B1، B2، B3 (نیاسین)، B6، B9 (فولیک اسید)، C، D و E و همینطور مکملهای معدنی مثل کلسیم، آهن، زینک، منیزیم و سلنیوم را دوباره بررسی کردند.
مکملها بیفایدهاند؟
تنها قرصی که در این مطالعه مشخص شد سودمند هستند، فولیک اسید و ویتامینهای گروه B بود. این اسید به تنهایی و همینطور در ترکیب با ویتامینهای گروه B، ممکن است ریسک ابتلای فرد به بیماریهای قلبی عروقی و سکته را کاهش دهد. ضمن اینکه مصرف این ویتامین در بارداری هم به تمام خانمها توصیه میشود.در مقابل، محققان متوجه شدند که اضافه کردن نیاسین و آنتیاکسیدان به رژیم غذایی که نیازی به این مواد اضافهتر ندارد، میتواند مقدار بسیار جزئی، ریسک مرگ زودرس را افزایش دهد.
دکتر جنکینز میگوید: «این یافتهها نشان میدهد که افراد باید درباره مکملهایی که مصرف میکنند، آگاه باشند و مطمئن باشند که میتووان کمبودهای ویتامینی و معدنی که پزشک متخصص تشخیص داده، را به روشهای دیگری هم جبران کنند؛ بهترین روش برای این کار هم رعایت یک رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است».
به گفته جنکینز، هیچ چیز بهتر از وعدههای غذایی با کمترین میزان غذاهای فرآوری شده که همراه با میوهها، سبزیها و آجیلها باشد، نمیتواند سلامت بدن را تضمین کند.
منبع: NYDailyNews