نی نی سایت: در هر آشپزخانه ای حضور دارند. یا عضو جدید هستند و می درخشند یا اینکه سالهاست استفاده شده اند و رنگ و جلایشان را از دست داده اند. ظروف مسی چند وقتی است که ارج و قرب ویژه ای پیدا کرده اند و البته تبلیغات زیادی هم برای استفاده از آنها برای پخت و پز می شود. اما این ظروف مسی همین قدر که تبلیغ می شود بی ضرر و مفید هستند؟ در همین ارتباط زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نامهای مضرات و شرایط استفاده از ظروف مسی را تشریح کرده است . در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیهای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:
بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچوجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمیکنند، ازجمله ظروف شیشهای و پیرکسها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلونهایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است. مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان میدهد و در طولانیمدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد میکند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبولهای قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است. یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست. مس قرمز بهمرورزمان در مجاورت هوا اکسید میشود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ میدهد که برای سلامت مضر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.»
با روکش قلع مشکلی نداره و بسیاری از مردم در اروپا امریکا ژاپن سرآشپزهای معروف دنیا از ظروف مسی استفاده میکنن