1. طرز تهیه ذرت باربیکیو با سس بادامزمینی
ما ایرانیها به کبابی کردن ذرت و درست کردن بلال خودمان علاقه زیادی داریم و معمولاً همیشه آن را به یک شکل آماده میکنیم اما خارجیها روشهای جالب دیگری برای باربیکیو یا کبابی کردن ذرت دارند که خوب است با یک نمونه از این غذاها آشنا شوید.مواد لازم
- سهچهارم پیمانه بادام هندی خام
- 5 پر سیر خرد و لهشده
- یکچهارم پیمانه آب
- یک تا دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون
- یک قاشق سوپ خوری آبلیمو
- یک قاشق جای خوری سس تند
- نمک، فلفل سیاه، فلفل تند قرمز و پودر پاپریکا به مقدار لازم
- 8 عدد ذرت
- آبلیمو، فلفل قرمز و جعفری یا گشنیز تازه به مقدار لازم جهت مزه دار کردن و تزئین
طرز تهیه:
- بادامهای هندی را داخل کاسهای ریخته و روی آنها آب جوش بریزید تا تمام سطحشان را بپوشاند. سپس روی کاسه را بپوشانید و بگذارید حداقل یک ساعت بمانند تا نرم شوند. سپس آنها را داخل آبکش ریخته کنار بگذارید.
- ذرتها را داخل ظرف آبی قرار داده و روی آنها را با آب سرد بپوشانید. بگذارید ده دقیقه در آب سرد بمانند. سپس آنها را از آب خارج کرده داخل سبد بگذارید. این کار سبب میشود که هنگام باربیکیو، ذرتها سیاه و سوخته نشوند. بعد ذرتها را با آبلیمو و فلفل قرمز مزه دار کنید.
- بادامهای هندی را به همراه آب، سیر، روغن زیتون، آبلیمو، سس تند، نمک، فلفل و ادویهجات داخل مخلوطکن بریزید و خوب هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا سس نرمی به دست آید. سپس آن را بچشید. در صورت دلخواه نمک یا فلفل را بیشتر کرده یا ادویه دیگری مانند آویشن به آن بیفزایید. اگر فکر میکنید که زیادی غلیظ شده کمی هم آب یا آبلیمو اضافه کنید.
- در این مرحله باید ذرتها را به مدت 7 تا 8 دقیقه روی کبابپز یا منقل کبابی کنید. زمانی که بلالها برشته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و با کمی نعنا یا گشنیز، ادویه و سس بادامزمینی تزئین کنید.
2. طرز تهیه باربیکیوی میگو و سبزیجات
این دستور غذای خوشمزه برای مهمانیهای تابستانی بسیار لذیذ و مناسب است.مواد لازم
- 4 و نیم کیلوگرم میگوی پوست گرفته
- 200 گرم سوسیس خردشده
- 4 عدد کدوی متوسط خردشده
- 2 عدد فلفل دلمهای قرمز خردشده
- 3 قاشق سوپخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- مارچوبه (اختیاری)
طرز تهیه
- کاسهای بزرگ انتخاب کرده و میگو، سوسیس، کدو، فلفل دلمهای، نمک و فلفل را باهم مخلوطکنید. سپس روغن زیتون را اضافه کنید.
- چهار عدد کاغذ آلومینیوم در ابعاد 30*45 سانتیمتر آماده کنید. مخلوط میگو و سوسیسها را در مرکز کاغذ فویل ریخته، سپس کاغذ را بپیچید. البته یک فضای خالی برای خروج بخار آب در نظر بگیرید.
- فر را بر روی حالت گریل قرار دهید. کاغذهای آلومینیوم را به مدت 15 تا 20 دقیقه در داخل فر بگذارید تا سبزیجات و میگو پخته شوند. سپس آنها را با دقت بازکرده، به همان شکل سرو کنید.
نکته: درصورتیکه در دروان بارداری به سر میبرید و میخواهید غذای کاملاً سالمی مصرف کنید، سوسیس را از این دستور غذا حذف کنید اما در شرایطی که دوران بارداری را پشت سر گذاشتهاید مصرف یکبار در ماه سوسیس به مقدار کمضرری ندارد.
3. پنیر باربیکیو با سبزیجات
مواد لازم- 300 گرم پنیر سفید
- 2 قاشق سوپخوری ماست یونانی
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری پاپریکا
- یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه
- یک قاشق چایخوری ادویه هندی گرام ماسالا
- یک قاشق سوپخوری زیره سبز
- یک قاشق چایخوری سیر لهشده
- یک عدد فلفل دلمهای قرمز خردشده در اندازه بزرگ
- یک عدد پیاز قرمز خردشده در اندازه بزرگ
- دو قاشق چایخوری روغن زیتون
- نمک به مقدار لازم
- آب نصف لیموی تازه برای سرو
طرز تهیه
- برای تهیه این پیشغذای خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید
- ابتدا پنیر را به شکل مکعبهای کوچکی بهاندازه 2 سانتیمتر برش بزنید.
- برای مزه دار کردن پنیر، ماست را با کلیه ادویهها، سیر و نمک ترکیب کرده و پنیرها را داخل آن قرار دهید.
- در مرحله بعد ماست را به ظرف پنیر اضافه کرده و بعد فلفل دلمهای قرمز و پیازهای خردشده را بیفزایید. سپس دو قاشق چایخوری روغن زیتون اضافه کرده و همه مواد را بهآرامی باهم ترکیب کنید.
- در این مرحله روی پنیر را بپوشانید و اجازه دهید حداقل نیم ساعت و حداکثر 12 ساعت در یخچال بماند. هرچقدر مدت ماندگاری پنیر در یخچال بیشتر باشد طعم و مزه بیشتری به خودش میگیرد.
- سیخها را نیم ساعت قبل از باربیکیو کردن پنیرها داخل آب خیس کنید.
- یکتکه پیاز، فلفل دلمهای قرمز و سپس پنیر را به ترتیب داخل سیخ چوبی فروببرید و این روند را تکرار کنید تا سیخ پر شود.
- سیخهای چوبی را روی کبابپز قرار دهید تا غذای باربیکیوی شما آماده شود. هر زمان که لبههای پنیر و سبزیجات شما قهوهای شدند پنیرها آماده هستند. آنها را با نصف لیموی تازه مزه دار کرده و سرو کنید.