نی نی سایت: بر اساس پژوهش تازهای، احتمالا اتیسم با حساسیت غذایی فعال میشود. مطالعهای که روی 200 هزار کودک انجام شده، نشان داده است کودکانی که دچار اتیسم هستند، 2/5 برابر دیگر کودکان دچار حساسیت غذایی هستند.
با اضافه شدن این یافته جدید به شواهد قبلی، تئوری قبلی دانشمندان مبنی بر اینکه که اختلال عملکرد دستگاه ایمنی باعث افزایش بروز اتیسم شود، قوت گرفته است.
این مطالعه دانشگاه لوا، یکی از معدود تحقیقاتی است که علاوه بر واکنشهای پوستی و تنفسی، بر حساسیتهای غذایی در کودکان تمرکز کرده و احتمال وجود ارتباط بین اتیسم و آلرژی ها را قوت بخشیده است.
به گفته دکتر بائو، اپیدمیولوژیست و سرپرست این مطالعه، ممکن است فرد در همان مراحل اول زندگی دچار اختلالات ایمنولوژی شود که بعد رشد مغز و عملکردهای اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به اتیسم شود.
در این مطالعه که محققان از سال 1997 تا 2016، اطلاعات کودکان 3 تا 17 ساله را جمعآوری کردند، مشخص شد 11/25 درصد بچههای اتیسمی حساسیت غذایی دارند و بیش از 4/25 درصد بچههای غیر اتیسمی حساسیت غذایی داشتند.
مطالعه دیگری که دو دهه پیش انجام شده بود هم، نشان داده بود بسیاری از بچههای اتیسمی، به خصوص آنهایی که اتیسمشان دیرتر بروز کرده بود، وقتی میزان گندم، شیر و سایر محصولات مرتبط با آلرژی در رژیم غذاییشان کاهش یافت، عملکرد بهتری داشتند.
اما محققان معتقدند تا زمانی که علل بروز اتیسم بهتر شناسایی نشود، رژیم غذایی نمیتواند نقش درمانی داشته باشد و خانوادهها کار چندانی غیر از کنترل علائم از دستشان ساخته نیست.
منبع: DailyMail