به گزارش ایرنا از انجمن ام اس ایران،به گفته این محققان علاوه بر نقش ویتامین D در متابولیسم کلسیم، می توان به اهمیت آن در کاهش عفونت های مختلف و نیز کاهش احتمال ابتلا به بیماری های خود ایمن از جمله ام اس و دیابت نوع 1 در آینده اشاره کرد.
بر اساس اعلام انستیتو پزشکی و آکادمی اطفال امریکا،شیرمادر در بسیاری از مادران شیرده حاوی مقادیر بسیار پائینی از ویتامین D است.
شیرخشک نیز علیرغم اینکه با مقداری ویتامین D غنی شده است اما مطالعات نشان میدهد که کمتر از شیرخواران در سال اول زندگی خود، 400 واحد روزانه ویتامین D دریافت می کنند.
بنابراین به نظر می رسد همه شیرخواران چه از شیرمادر استفاده کنند و چه شیرخشک در معرض کمبود این ویتامین هستند و لذا آکادمی اطفال امریکا بر این نکته تاکید دارد که همه شیرخواران، ویتامین D را به شکل قطره خوراکی و به میزان 400 واحد روزانه دریافت کنند.
حال این سوال مطرح می شود که آیا می توان با دادن ویتامین D به مادر شیرده، مسئله ویتامین D را در خون فرزندش حل کرد یا نه.
در این مورد نظرات زیادی بین افراد وجود دارد اما به نظر می رسد اگر مادر روزانه 6000-5000 واحد ویتامین D مصرف کند، بتواند ویتامین D فرزند شیرخوار خود را نیز تامین کند و اینجا دیگر نیازی به قطره ویتامین وجود ندارد.
از طرف دیگر علیرغم اینکه در سایر افراد می توان مصرف این ویتامین را بصورت هفتگی انجام داد اما در مادران شیرده این ممکن نیست چراکه 2-1 روز پس از مصرف، میزان آن در شیر به شدت پائین می رود و لذا مادر شیرده بهتر است بصورت روزانه ویتامین D کافی مصرف کند.
همچنین لازم است زنان باردار به مقدار کافی ویتامین D مصرف کنند تا بتوان مطمئن بود که جنین آنها نیز مقدار کافی از این ویتامین را دریافت می کند. البته در این مورد با پزشک متخصص زنان- زایمان مشورت کرد.
منبع : ایرنا