2783
نور شب برای جنین مضر است

نور شب برای جنین مضر است

1397/02/03 بازدید245
نی نی سایت: اگر فرزندتان را عادت داده‌اید که شب‌ها زیر نور چراغ خواب استراحت کند تا از تنهایی و تاریکی نترسد، بهتر است سریع‌تر او را به خوابیدن در تاریکی عادت دهید که مطالعات علمی جدید نشان داده‌اند نور چراغ باعث توقف تقریبا کامل تولید ملاتونین می‌شود.
در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کلورادو انجام شده است، 10 کودک 3 تا 5 ساله، یک ساعت قبل از ساعت خواب همیشگی‌شان (حدود 8 شب) در معرض روشنایی چراغ- حدود هزار لاکس (واحد شدت نور) از یک چراغ خواب- قرار گرفتند.
توقف ملاتونین- که یکی از علائم نشان دهنده مختل شدن ریتم شبانه‌روزی است- حدود 10 دقیقه بعد از روشن شدن چراغ آغاز شد و تا یک ساعت بعد از خاموش شدنش در ساعت 8 شب، ادامه داشت؛ به این ترتیب اختلالی در ساعت خواب همیشگی این کودکان ایجاد نشد.
ملاتونین هورمونی است که برای سلامت ریتم شبانه روزی ساعت بدن و داشتن خواب خوب، مهم است.
به همین خاطر روشن کردن چراغ در ساعت تاریکی شب می‌تواند کیفیت خواب را بر هم بزند و احتمالا عوارض طولانی‌مدتی را هم در پی دارد.
این مطالعه تازه که به دنبال مطالعه‌ای با همین موضوع در سال 2015 بر روی بچه‌ها و نوجوانان 9 تا 16 سال انجام شد، حساسیت بیشتر بچه‌های کوچکتر را نسبت به نور نشان می‌دهد.
در این مطالعه سطوح مختلفی از نور شبانگاهی در آزمایشگاه شبیه‌سازی شد: 15 لاکس برای ایجاد محیط کم نور، 150 لاکس برای ایجاد محیط با نور متوسط (مثل نور یک چراغ 60 واتی) و 500 لاکس برای ایجاد محیط پرنور و در هر 3 مورد، پاسخ بدن شرکت‌کنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
به این ترتیب مشخص شد توقف ملاتونین در بدن بچه‌های کم سن و سال در محیط‌های «کم نور»، «با نور متوسط» و «پرنور» به ترتیب 9 درصد، 26 درصد و 37 درصد است که این مقادیر در بچه‌های بزرگتر، کمتر است.
با توجه به اینکه در مطالعه اخیر از نور فلورسنت استفاده شده است، محققان معتقدند نور تلفن‌های هوشمند که در دست همه بچه‌ها حتی پیش دبستانی‌ها دیده می‌شود، می‌تواند ریتم شبانه روزی آنها را تحت تاثیر قرار دهد؛ چون این نور از فاصله بسیار کمی به صورت کاربر می‌تابد.
از آنجا که قرار گرفتن در معرض نور شدید برای ساعات طولانی، باعث توقف ملاتونین و بر هم خوردن ریتم خواب بزرگسالان هم می‌شود، محققان معتقدند نور زیاد شبانه مادران باردار را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد چراکه مادران باردار نه فقط خودشان دچار اختلالات خواب می‌شوند که جنین‌شان هم دچار این اختلال هورمونی شده و ریتم شبانه‌روزیش برهم می‌خورد.
بر اساس مطالعات روانپزشکان، «رسانه‌های جدید» که فرد را در معرض نور صفحه (مثلا صفحه گوشی هوشمند) قرار می‌دهد، باعث افزایش خطر افسردگی و خودکشی به خصوص در میان نوجوانان می‌شود.

منبع: DailyMail

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها