اگر ایده شما برای داشتن یک برنامه غذایی لاغری ایده آل به سینه مرغ ساده یا فیله ماهی با سالاد و برنج قهوهای ختم میشود، متاسفانه به گروه بزرگی از ترکیبات گیاهی و ادویههای سالم، خوشطعم و البته چربی سوز پشت کردهاید!
اضافه کردن انواع ترکیبات گیاهی خشک یا تازه و ادویههای جورواجور به غذا یکی از بهترین روشها برای طعمدار کردن آن بدون نیاز به اضافه کردن کالری، قند، سدیم و... است که البته حضورشان در غذا برای کسانی که قصد لاغر شدن دارند، حیاتی است، چرا؟ پاسخ واقعا ساده است: تحقیقات مختلف نشان داده است اگر شما طعم غذایی را که میخورید، دوست نداشته باشید، هر چقدر هم که آدم منضبط و متعهدی باشید، احتمال کمی وجود دارد که بتوانید به رژیمتان ادامه بدهید. ادویهها و ترکیبات گیاهی عطر و طعم زیادی را به غذا میدهند و شما میتوانید یک جوجه ساده را به لطف کمی رزماری، پاپریکا و فلفل کوبیده شده به غذایی تبدیل کنید که انگار سرآشپز حرفهای برایتان سرو کرده است.
اما همه فواید این جادوگرهای طبیعی به عطر و طعمشان ختم نمیشود. این ترکیبات میتوانند متابولیسم پایه بدن را نیز تقویت کنند تا شما با سرعت بیشتری کالری و چربی بسوزانید.
1. زردچوبه
این ادویه زرد رنگ میتواند به شما کمک کند تا با سرعت بیشتری از شر چربیهایتان خلاص شوید. بر اساس مطالعهای که نتایج آن در سال 2009 منتشر شد، موشهایی که با کورکومین – ماده موثر موجود در زردچوبه – تغذیه میشود، نسبت به موشهایی که با رژیم یکسان اما بدون کورکومین تغذیهشدهاند، چربی بیشتری میسوزانند. زردچوبه جزو ادویههای به اصطلاح گرمکننده طبقهبندی میشود که میتواند درجه حرارت بدن را بالا ببرد و این یعنی با خوردن آن سطح سوختوساز پایه بدن یا همان متابولیسم افزایش مییابد. این ادویه علاوه بر اینکه به لاغر شدن شما کمک میکند، فواید دیگری نیز برایتان دارد از جمله اینکه با بیماری آلزایمر مبارزه میکند و سطح هورمونهای بدن خانمها را در روزهای «بحرانی» ماه متعادل نگه میدارد.
2. دارچین
تحقیقات متعدد نشان داده است این ادویه کلاسیک که تقریبا در هر خانهای پیدا میشود، میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند، هوسهای غذایی را از بین میبرد و میتواند باعث شود مدت طولانیتری احساس سیری کنید. برای افزایش دریافت دارچین در رژیم غذایی روزانه میتوانید آن را همراه با جوی دو سر، پنیر، ماست، چای و... میل کنید. دارچین همچنین یکی از ادویههای مناسب برای طعمدار کردن گوشت است.
3. فلفل قرمز کاین
اگر بهطور تصادفی مقدار زیادی از این ادویه را در غذایتان بریزید به سرعت متوجه میشوید که چطور میتواند بدن را گرم یا حتی داغ کند و بسوزاند! این یعنی فلفل قرمز هم مانند زردچوبه دمای بدن را بالا میبرد و به افزایش متابولیسم پایه کمک میکند. بعضی از متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن فلفل قرمز در هر وعده غذایی باعث میشود 100 کالری بیشتر بسوزانید.
4. زیره
زیره از آن دسته ادویههایی است که حتی مصرف یک یا دو قاشق چایخوری آن در روز نیز باعث میشود نسبت به روزهای دیگر چربی بیشتری بسوزانید. بر اساس مطالعه جدیدی که روی خانمهای دارای اضافه وزن انجام شده مصرف زیره میتواند باعث افزایش چربی سوزی در بدن شود. شما میتوانید از این ادویه تقریبا برای طعمدار کردن هر غذایی استفاده کنید از سوپها و سالادها گرفته تا کباب و سس و... حتی مصرف زیره همراه نان نیز میتواند وعده غذایی صبحانه شما را متفاوت کند.
5. زنجبیل
زنجبیل نیز مانند دارچین در کنترل قند خون موثر است. با خودتان فکر میکنید که این مساله چه ارتباطی به لاغری دارد؟ پس باید بدانید که مصرف زنجبیل میتواند از افزایش ناگهانی قند خون به دنبال مصرف غذای پر کربوهیدرات یا انواع قندهای ساده پیشگیری کند. علاوه بر این بر اساس تحقیقات دکتر باربارا مندز، متخصص تغذیه از نیویورک، زنجبیل دارای اثر گرمازایی و افزایش دهندگی متابولیسم مشابه زیره و زردچوبه است.
6. هل
برای خیلی از خانوادههای ایرانی مصرف هل فقط همراه با چای یا دسرهایی مانند شله زرد مرسوم است بنابراین قطعا تعجب میکنید اگر بدانید که اضافه کردن هل به هر غذایی میتواند سوخت و ساز بدن را بالا ببرد و به شما کمک کند تا وزن بیشتری کم کنید. هل میتواند بهتنهایی یا همراه با میخک، دارچین، زنجبیل یا کاری مصرف شود و هم برای نوشیدنیها و هم برای انواع غذاهای گوشتی و نانها مناسب است.
7. سیر
درست است که خوردن سیر بوی دهان را تغییر میدهد اما مصرف بیشتر آن در طول روز به چربی سوزی کمک میکند. تحقیقاتی که پژوهشگران آمریکایی به مدت 7 هفته روی موشها انجام دادهاند، نشان داده است موشهایی که در رژیم غذایی روزانهشان از سیر استفاده میکنند در مقایسه با سایر هم نوعانشان وزن بیشتری کم میکنند. البته هنوز مطالعاتی برای اثبات این اثر در انسانها در جریان است اما تا آن زمان هیچ اشکالی ندارد که سیر یا پودر خشک آن را به غذایتان اضافه کنید.
8. فلفل سیاه
فلفل سیاه نیز مانند زنجبیل دارای خاصیت چربی سوزی است و بر اساس بعضی مطالعات میتواند مانع از تشکیل سلولهای چربی جدید شده و درنتیجه از افزایش وزن جلوگیری کند.
9. قاصدک
اگرچه برای خیلی از باغبانها قاصدک یک جور علف هرز است اما روز به روز به محبوبیت آن نزد متخصصان تغذیه و آشپزها اضافه میشود. تحقیقات جدید نشان داده که این گیاه دارای خاصیت لاغر کنندگی است و میتواند به کاهش نفخ و همچنین افزایش دریافت ویتامین آ، ث، ای و مواد معدنی مانند آهن و پتاسیم کمک کند.
ممنون عااالی بود
من همیشه خودم ادویه هامو پودر میکنم. طعم و عطر غذاهام فوق العاده میشه
خیالم راحته که خالصه و میدونم چی میریزم داخل غذام. پیشنهاد میکنم شمام ازین آسیاب عطاری ها بگیرین برا خانواده لذت ببرین