تب مالت درایران، زنان باردار بستنی کیلویی و پنیر تازه نخورند
نی نی سایت: خبر شیوع تب مالت در یکی دو روز گذشته سر تیتر خبرهای مربوط به سلامت است. دیروز محمود نبوی معاون مرکزبیماریهای واگیردار وزارت بهداشت درباره شیوع بیماری تب مالت هشدار داد و به خبرگزاری میزان گفت:« فصل بهار به علت افزایش زاد و ولد دامها و شیردهی در بین آنها شرایط برای شیوع بیماری تب مالت فراهم است. بنابر این نسبت به شیوع این بیماری در کشور هشدار داده شده و به مردم توصیه میشود از مصرف لبنیات سنتی خودداری کنند.» در همین ارتباط محمد حسین عزیزی رئیس انجمن علومم و صنایع غذایی ایران هم در باره شیوع این بیماری در کلان شهرها هشدار داد. عزیزی گفت:« استفاده از شیر های نجوشیده در تولید پنیر تبریزی و بستنی های کیلویی و قیفی دستگاهی، ویروس تب مالت را به افراد منتقل کرده و باعث به شیوع بیماری در شهر ها می شود. مصرف لبنیات سنتی از جمله اصلیترین عامل انتقال تب مالت است. بر این اساس استفاده از شیرهای نجوشیده و پنیرهای تولید شده توسط شیر باز و سنتی، ویروس تب مالت را منتقل کرده و فرد مصرف کننده را آلوده به بیماری میکند.» رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در ادامه گفت:« استفاده از شیرهای سنتی و کیلویی در تولید انواع بستنیهای سنتی، ذغالی، اسکوپ و قیفی دستگاهی که به صورت دستی و خارج از کارخانههای پاستوریزه تولید میشود، مقرون به صرفه است. بنابراین به علت عدم توجه تولید کنندگان این نوع بستنیها نسبت به حرارت دادن شیرهای مورد استفاده در این مواد خوراکی، ویروس تب مالت به فرآورده تولید شده منتقل شده و مصرف کنندگان را بیمار میکند. با توجه به افزایش شیوع ویروس تب مالت در فصل بهار و هشدارهای اخیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش تعداد افراد مبتلا به این بیماری توصیه میشود در شرایط فعلی از خوردن شیر، پنیرهای باز و غیر پاستوریزه، بستنی سنتی، قیفی دستگاهی و انواع اسکوپها خودداری شود. گروهی از مردم به دلیل تصورات اشتباه مرسوم شده مصرف لبنیات سنتی را مفیدتر از محصولات لبنی کارخانهای و پاستوریزه میدانند و بر این عقیده پافشاری میکنند که استفاده از محصولات ارگانیک میتواند فواید لبنیات را بیش از محصولات کارخانهای به بدن منتقل کند در حالی که استفاده از لبنیات سنتی ناقل ویروس تب مالت بوده و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.» اما نکته مهمی که در شیوع این بیماری مطرح می شود سلامت زنان باردار است. به همین دلیل با دکتر نازنین صفایی جراح و متخصص زنان و زایمان، درباره بیماری تب مالت گفت و گو کرده ایم. دکتر صفایی به نی نی سایت می گوید:« زنان باردار نباید خیلی نگران باشند چون این بیماری واگیردار نیست یعنی از طریق تنفس منتقل نمی شود اما اگر کسی با ترشحات حیوان آلوده در تماس باشد یا از لبنیات سنتی و غیر پاستوریزه استفاده کند ریسک ابتلا به آن بالا می رود.» اما این بیماری باعث چه عوارضی در دوران بارداری می شود؟ دکتر صفایی در پاسخ به این سوال به نی نی سایت می گوید:« اگر زنان باردار لبنیات سنتی و غیر پاستوریزه استفاده نکنند به هیچ وجه در خطر ابتلا به این بیماری قرار نمی گیرند اما در صورت ابتلا بیماری تب مالت می تواند باعث زایمان زودر س و یا سقط جنین در ماههای اول بارداری شود.»