2783
پیشنهادهای خلاقانه و نو برای نیکوکاری

پیشنهادهای خلاقانه و نو برای نیکوکاری

1396/12/14 بازدید1366
دنیای این روزهای ما، دنیای شادی نیست، حتی دنیای خوبی هم به نظر نمی‌رسد. اخبار بد محاصره‌مان کرده‌اند و گاهی نفس کشیدن را برایمان سخت می‌کنند. در چنین شرایطی انجام دادن کارهای خوب و دست در دست کردن دل آدم‌ها و شادی خیلی بیشتر از مواقع عادی اهمیت پیدا می‌کند. به بهانه روز نیکوکاری و نور پاشیدن به دنیایی که این روزها سخت دلگیر است، با تیم تحریریه نی نی سایت دور هم جمع شدیم و فهرستی از کارهای خوبی را که ممکن است از زیر دستمان در بروند، تهیه کردیم و اینجا برایتان نوشتیم. یادمان باشد دنیا این روزها به هر عمل هر چند کوچک نیکوکارانه ما نیاز دارد. از خوبی کردن دریغ نکنیم تا دنیا جای بهتری شود برای زندگی کردن.

1 . با بچه‌ها شیرینی‌های هیجان انگیز درست کنید

در کنار شیرخوارگاه آمنه، مراکز دیگری هم هستند که از بچه‌های بی‌سرپرست حمایت می‌کنند. اگر مثل خیلی از والدین، از درست کردن شیرینی لذت می‌برید، با همکاری دوستانتان و هماهنگی مراکز مربوطه، تعداد بچه‌ها را در نظر بگیرید و مواد لازم برای درست کردن شیرینی عید را به شیرخوارگاه یا پرورشگاه یا خانه های سرپناه کودکان بی سرپرست ببرید. کافی است با همکاری بچه‌ها شروع به درست کردن شیرینی کنید تا از دیدن برق شادی در چشم‌هایشان، دلتان به لرزه دربیاید. طی این مدت هم حال و هوای بچه‌ها بهتر می‌شود، هم شما از معاشرت با آن‌ها روحیه بهتری پیدا می‌کنید و هم یک عالم شیرینی خوشمزه خودشان را می‌رسانند به کوچکترین و مظلوم‌ترین دست‌های دنیا. فقط امکانات مرکز را حتما در نظر بگیرید. بهترین گزینه، شیرینی‌هایی هستند که نیازی به فر و حرارت ندارند.
 

2 . سالمندان تنها را به گردش ببرید

احتمالا هر کدام از ما در اطرافمان سالمندی را می‌شناسیم که کسی از اعضای خانواده‌اش دور و برش نیست یا اصلا کسی را ندارد. خدا می‌داند توی خانه ماندن از صبح تا شب و معاشرت نداشتن چقدر برای آدمی که روزی خودش برو و بیایی داشته سخت است. نگذارید در این روزهایی که همه از خانه‌ها بیرون می‌زنند و شهر شلوغ است، این سالمندان در خانه تنها بمانند. به آن‌ها سر بزنید و دعوتشان کنید به یک گردش جانانه در شهر. از قبل زمان را هماهنگ کنید و هنگامی که قصد بیرون زدن از خانه را داشتید، یادتان باشد حتما داروها یا وسایل ضروری مورد نیازشان را بردارید تا وسط گردش به‌خاطر جا ماندن دارویی مجبور به زود برگشتن نشوید. در انتخاب مسیر و مقصد، توانمندی‌ها، علاقه‌ها و حتی خاطراتش را حتما در نظر بگیرید.

3 . تخم مرغ‌های رنگی متفاوت با هم بسازید

اگر مرکز مراقبت از بچه‌های معلول ذهنی در اطرافتان هست، کافی است تعدادی تخم مرغ (پلاستیکی یا واقعی و پخته‌شده) تهیه کنید و به همراه رنگ به این مراکز ببرید. رنگ‌آمیزی تخم‌مرغ‌ها در کنار معلولین ذهنی شاید کار معمولی نباشد؛ اما نیکوکاری حد و مرزی ندارد. خودتان هم به همراه مربی‌ها دست به کار شوید و تخم‌مرغ‌ها را در کنار بچه‌ها رنگ‌آمیزی کنید. البته که همه بچه ها از این کار لذت می‌برند و می‌توانید به سایر مراکز هم برای این نیکوکاری دوست داشتنی مراجعه کنید.

4 . به جای پدر و مادرها عیدی بخرید و کادو کنید

خیلی از مادرها، پدرها و حتی پدربزرگ و مادربزرگ‌ها هستند که استطاعت خرید عیدی برای بچه‌ها یا نوه‌هایشان را ندارند. اگر کمی سیاست دارید و می‌دانید چطور می‌شود با حفظ عزت نفس آن‌ها کمکشان کنید، دست به کار شوید. هدیه‌هایی برای فرزندان یا نوه‌هایشان تهیه کنید و اگر از دختر یا پسر بودن آن‌ها خبر ندارید، هدیه‌هایی بگیرید که برای هر دو جنسیت مناسب باشند. این کادوها را به والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بدهید تا جلوی بچه‌ها شرمنده نشوند. بهتر است با ظاهری زیبا هم خودتان آنها را کادو کرده باشید. یا در پاکتها و بگهای زیبا بگذارید که خودشان هم بدانند دارند چه چیزهایی هدیه می دهند!

5 . هزینه مراکز درمانی و دارویی را از پیش بپردازید

همیشه هستند آدم‌هایی که وقتی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، بعد از شنیدن هزینه خدمات، راهشان را می‌کشند و می‌روند. ما می‌توانیم مانع این احساس بد شویم؛ اگر در مراکزی مثل گفتار درمانی‌ها، مراکز معاینه تنبلی چشم و حتی آزمایشگاه‌ و سونوگرافی‌ها مقداری پول بگذاریم و به مسئولین صندوق بسپاریم که این پول برای حمایت از اقشار محروم خرج شود. آن‌ها خودشان می‌دانند چطور با حفظ کرامت بیماران هزینه‌های درمانی‎شان را پرداخت کنند.

6 . به موهای بچه‌های کار سر و سامان بدهید

وقتی صحبت از بچه‌های کار شد، تحریریه نی نی سایت کلی ایده خوب ارائه داد؛ اما شاید یکی از ایده‌های جالب این باشد که با هماهنگی مراکزی که از این بچه‌ها حمایت می‌کنند، بچه‌ها را به آرایشگاه ببریم و به موهایشان سر و سامان بدهیم. شاید بگویید این بچه‌ها نیازهای خیلی بزرگتری دارند؛ قطعا این حرف درست است و هر کس به تناسب امکاناتش می‌تواند باری از روی دوش این بچه‌ها بردارد، پس همه با هم دست به کار شویم.

7 . کتاب و مجله برای همراهان بیماران ببرید

ساعت‌های انتظار برای درمان عزیزی که بستری شده، خیلی طولانی است. اگر در خانه کتاب یا مجلاتی دارید که خودتان خوانده‌اید و دوست دارید بقیه هم بخوانند، مجموعه‌ای از آن‌ها را جمع‌آوری کنید و به مراکز درمانی هدیه دهید تا همراهان هنگام انتظار با خواندنشان سرگرم شوند.

8 . کیف نوزادی هدیه بدهید

اگر به تازگی بچه‌دار شده‌اید یا زایمانتان نزدیک است و اگر از نظر مالی امکانش را دارید، وقتی برای فرزند خودتان کیف حاوی وسایل نوزادی خریدید، یک کیف نوزادی دیگر هم تهیه کنید و آن را به بیمارستان‌ها یا زایشگاه‌های مناطق محروم هدیه دهید تا به دست مادرانی برسانند که ممکن است امکان خرید این وسایل را نداشته باشند.

9 . آرزوی بچه‌ها را برآورده کنید

در هر شهری مراکز خیریه‌ای وجود دارند که آرزوهای بچه‌های محروم را ثبت می‌کنند و به دست نیکوکاران می‌رسانند. هر فرد نیکوکاری هم به تناسب موقعیتش این آرزوها را برآورده می‌کند. با نزدیک شدن به روزهای عید دست به کار شوید. سری به این مراکز بزنید و در حد توانتان آرزویی را برآورده کنید.

10 . درختی از جنس مهربانی بسازید

شهرها مدت‌هاست که صدای خواندن پرنده‌ها را کم دارند و چه خوب است اگر در هر کوچه یا حتی محله‌ای اهالی درختی را انتخاب کنند و اسمش را بگذارند درخت مهربانی. بعد سبدهای کوچک و کم‌وزنی را تهیه کنند که از دانه پر شده‌اند و پرنده‌ها را به طرف خودشان می‌کشانند. مطمئنا عصرهای بهاری با صدای خواندن پرنده‌ها زیباتر می‌شوند. سبدها را طوری نصب کنید که با هر باد سقوط نکنند، به علاوه بهتر است راهی برای دوباره پر کردن آنها بگذارید که هر از گاهی دوباره در آن برای پرنده‌ها دانه بریزید. برای بقیه حیوانات محله هم می‌توانید امکان تامین غذا فراهم کنید و در لذت این کار شریک شوید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها