2783
بدغذایی کودکان را چطور اصلاح کنیم؟

بدغذایی کودکان را چطور اصلاح کنیم؟

1396/11/29 بازدید819
ممکن است خیلی از عادت‌های فرزندمان در سنین پایین ما را ناراحت کند؛ مثل عادت بازی کردن بیش‌ازاندازه با موهایش، دست در دهان کردن و عادت‌هایی شبیه این‌ها ولی بیشتر این عادت‌های ناخوشایند درگذر زمان از بین می‌روند؛ به‌جز عادت‌های غذا خوردن. بیشتر عادت‌های غذا خوردن از کودکی به بزرگ‌سالی منتقل می‌شوند. پس بهتر است در کودکی این عادت‌ها را اصلاح کنید. ازآنجایی‌که مسلماً نمی‌خواهید هر وعده غذایی تبدیل به یک میدان جنگ تمام‌عیار شود، نیاز است تا دراین‌بین اقدامات کوچک و هوشمندانه‌ای انجام دهید تا به کودکتان کمک کنید روش غذا خوردنش را تغییر دهد.

1. با برنامه منظم به او غذا بدهید

غذا خوردن نامنظم در این سنین خیلی رایج است. بچه‌ها دوست دارند مدام هله‌هوله بخورند و مقدار زیادی کالری دریافت کنند. بهترین راه این است که در مقابله با بد غذایی در کودکان با یک برنامه منظم به آن‌ها غذا بدهید. صبحانه، ناهار و شام و دراین‌بین یک یا دو بار میان وعده برایش آماده کنید. با این برنامه او می‌داند که کی وقت غذا خوردن است. ازآنجاکه گاهی فرق بین تشنگی و گرسنگی را خوب متوجه نمی‌شود در طول روز حتماً نوشیدن آب را به او یادآوری کنید.

2. آب‌میوه بیش‌ازاندازه هم مضر است

مقدار کمی از آب‌میوه‌ صد در صد طبیعی می‌تواند برای کودکتان مفید باشد اما اگر بیش از نصف فنجان و یا بیشتر در طول روز به او آب‌میوه دهید معده‌اش پر می‌شود و جایی برای غذا باقی نمی‌ماند. زمانی که فرزندتان تشنه است در درجه اول به او آب بدهید. بهترین راه برای مبارزه با بد غذایی در کودکان و رسیدگی به بچه‌هایی که زیاد آب‌میوه دوست دارند این است که آن را با آب رقیق کنید؛ به این صورت که نصف آبمیوه و نصف آب را با کمی آب‌لیمو را باهم مخلوط کنید. علاوه بر اینکه طعم خوبی خواهد داشت کالری مناسبی نیز دارد.

میزان زیاد نوشیدنی و آب میوه برای فرزندتان ضرر دارد.

3. حواسش را پرت کنید

بچه‌ها در این سنین دوست دارند زیاد غذا بخورند، چون حوصله‌شان سر می‌رود! اگر کودکتان بین وعده اصلی غذایی و میان وعده از شما درخواست غذا کرد، حواسش را با چیز دیگری پرت کنید. پارک بروید. برایش کتاب بخوانید و یا با هم انیمیشن محبوبش را ببینید.

4. به‌آرامی به او غذا بدهید

تند غذا خوردن علاوه بر خطر خفگی، باعث می‌شود که کودک متوجه نشود کی سیرشده است. بهتر است برای اینکه حواسش در حین غذا خوردن به چیزهای دیگر نباشد، تلویزیون را خاموش‌کنید و موبایل و تبلت را از او دور نگه‌دارید. حتماً برای از بین بردن عادت بد غذایی در کودکان از آن‌ها بخواهید هنگام غذا خوردن سر سفره یا میز غذا بنشیند. غذاهایی با فیبر بالا مثل میوه‌ها و سبزی‌ها را فراموش نکنید.

5. شکر بیش‌ازحد مصرف نکنید

بچه‌ها عاشق خوردن شیرینی‌ها هستند؛ اما شکرهای داخل شیرینی‌ها و دسرها بدون اینکه هیچ ارزش غذایی مفیدی داشته باشند، فقط کالری بیش‌ازحد به آن‌ها اضافه می‌کنند. بررسی‌های غذایی نشان می‌دهد که کودکان بین ۱۴ تا ۱۷ قاشق چای‌خوری شکر در روز مصرف می‌کنند.
بهتر است برای مقابله با عادت بد غذایی در کودکان ، حد مشخصی از مصرف شیرینی‌ها را در طول روز برای کودکتان مشخص کنید. مثلاً یک‌تکه کوچک از شکلات و شیرینی. بهتر است که مقدار زیادی شیرینی‌ها در خانه نگاه ندارید تا کارتان راحت‌تر شود. بعدازاینکه حد روزانه شیرینی را معین کردید می‌توانید به‌طور مثال از او بپرسید که الآن می‌خواهی شکلاتت را بخوری یا بعد از شام تا در جریان باشد که حد مشخصی برای مصرف روزانه دارد و نه بیش از آن.

6. سبزی‌ مصرف کنید

سبزی‌ها سرشار از ویتامین A، C و فیبر هستند. میوه‌ها هم حاوی این مواد هستند، ولی خیلی مهم است که به آن‌ها بیاموزید سبزی‌ها را دوست داشته باشند. کودکانی که سبزی می‌خورند در بزرگ‌سالی هم این عادت را حفظ خواهند کرد. هنگام آماده کردن سبزی‌ها می‌توانید از کمی روغن مفید و سالم برای خوشمزه‌تر شدن سبزی‌ها استفاده کنید. در ضمن این کار کمک می‌کند تا بدن ویتامین‌ها را بهتر جذب کند. یک قاشق چای‌خوری روغن‌زیتون یا کمی پنیر خردشده می‌تواند کودکتان را مجاب کند تا سبزیجاتش را با اشتیاق بیشتری بخورد.

در غذای کودکان از سبزیجات استفاده کنید

7. نه بگویید

بله خیلی سخت است وقتی‌که کودکتان با آن چشم‌ها به شما زل می‌زند و می‌گوید «گشنمه» به او بگویید الآن نه. اگر هر زمانی تقاضای غذا را اجابت کنید او کم‌کم به پرخوری رو می‌آورد... اگر کودکتان تازه غذا خورده است و مطمئن هستید که گرسنه نیست می‌توانید زمانی که از شما تقاضا می‌کند به او توضیح دهید که الآن وقت غذا خوردن نیست و وقتی زمان میان وعده رسید می‌توانی چیزی بخوری.

8. از فواید غذاها به او بگویید

اگر این‌قدر خوش‌شانس هستید که فرزندی دارید که میل به غذا خوردن دارد، می‌توانید حین غذا خوردن به او درباره خواص غذاها، مزه و اجزای تشکیل‌دهنده‌شان توضیح دهید. اگر میل به غذا دارد و حسابی گرسنه است وقت خوبی است تا غذاهایی را که برایش مفید است، حاضر کنید؛ مانند سبزیجات و ماهی. همچنین می‌توانید در این حین به او شمردن هم یاد دهید مثلاً یک، دو و سه برش سیب. همچنین رنگ غذاها را به او نشان دهید و نام ببرید؛ اینکه توت‌فرنگی قرمز است و سبزیجات سبز هستند. او هنگام غذا خوردن از این درس‌ها لذت می‌برد.
 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها