2783
راهکارهای متنوع برای کاهش مصرف شکر در کودکان

راهکارهای متنوع برای کاهش مصرف شکر در کودکان

1396/11/23 بازدید261
به تازگی وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرده کمپین جدیدی در این کشور راه افتاده تا پدرها و مادرها میزان مصرف اسنک را برای بچه‌ها به یک تا دو نوبت در روز محدود کنند. جدیدترین آمارها نشان می‌دهد هر کودک سالانه 10 کیلوگرم شکر مصرف می‌کند که نیمی از آن حاصل مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده و انواع اسنک‌هاست. خوردن این حجم از قند و شکر می‌تواند به تهدیدی جدی برای سلامت کودکان تبدیل شود و با بیماری‌هایی مانند پوسیدگی دندان، چاقی و... همراه شود. هدف از این کمپین تازه این است که پدرها و مادرها تشویق شوند مصرف اسنک را برای کودکان به یک تا دو بار در روز محدود کنند به طوری که هر تکه آن فقط 100 کالری از نیاز روزانه کودک را به انرژی تامین کند. هرچند که این کار آنقدرها هم ساده نیست. شما می‌توانید بارها و بارها به فرزندتان توضیح دهید که مصرف قند به مقدار زیاد می‌تواند باعث بیماری شود ولی معنایش این نیست که کودک شما هم این قضیه را درک می‌کند که چرا خوردن شیرینی و شکلات و... او را توی دردسر می‌اندازد. شاید قانع کردن بچه‌ها برای کاهش مصرف قند و شکر کار سختی باشد ولی با خالی کردن کابینت‌ها و یخچال و... می‌توانید اولین قدم را بردارید.

خلاق باشید

تنها چند نوع سبزیجات طعم‌دار شده و سالاد و حموس وجود دارد، که یک نفر قبل از اینکه خسته شود، می‌تواند چندین بار آنها را امتحان کند. بنابراین لازم است برای آماده کردن اسنک برای بچه‌ها خلاق باشید. استفاده از رنگ‌ها و بافت‌های مختلف در کنار جفت و جور کردن طعم‌های جدید با طعم‌هایی که کودک به آنها عادت کرده، می‌تواند حس چشایی‌اش را تحریک کند.

اصل تنوع غذایی را جدی بگیرید

اصل تنوع همیشه در مورد بچه‌ها جواب می‌دهد. به جای اینکه همیشه یک جور اسنک توی دست و بالتان داشته باشید، سعی کنید انواع و اقسام جایگزین‌های سالم را در دسترس داشته باشید. البته قرار نیست همه آنها را توی بشقاب بچینید و مدام جلوی دست کودک بگذارید، بلکه براساس اصل خودمختاری سعی کنید به او امکان انتخاب بدهید.
توی یخچال میوه‌های خشک یا فریز شده داشته باشید، دم دستتان کشمش و آجیل داشته باشید و وقتی بچه‌ها مشغول بازی یا درس خواندن هستند برایشان چیپس سبزیجات آماده کنید و در مقدار کم روی میز بگذارید تا اگر خواستند بتوانند به آن ناخنک بزنند.

دور نوشیدنی‌های قند دار خط قرمز بکشید

احتمالا به عنوان یک آدم بزرگسال، تا به حال بارها و بارها شنیده اید که حتی نوشیدنی‌هایی که کاملا سالم به نظر می‌رسند می‌توانند چندین و چند قاشق چایخوری در داخل خودشان مخفی کرده باشند. اگرچه امروز نوشابه‌ها به عنوان بدترین نوع نوشیدنی‌ها معرفی شده‌اند اما در واقعیت انواع آب میوه‌های آمده و اسموتی‌ها هم آنقدر که به نظر می‌رسند، سالم نیستند!

منع نکنید اما ممنوع کنید

همانطور که تحقیقات دائما روی این مساله تاکید دارد، منع کردن بچه‌ها از خوردن بعضی غذاها باعث می‌شود تمایل بیشتری برای خوردن داشته باشید. قدرت غذاهای ممنوعه خیلی زیاد است و به همین خاطر هم هست که بچه‌ها به راحتی می‌توانند میوه را کنار بزنند اما به سادگی از کنار شکلات و... عبور نمی‌کنند.
خوردن هر چند وقت یکبار یک تکه شکلات قرار نیست عادت سالم خوری فرزند شما را از بین ببرد به این شرط که فقط هرازگاهی سراغش بروند و به یک یا دو عدد قانع شوند.
به عنوان یک قانون کلی سعی کنید در خانه اسنک‌های شیرین نگه ندارید و تا وقتی که کودک شما درخواست نکرده یک تکه اسنک پرشکر بخورد، از دادن آن به کودک خودداری کنید و اگر هم اصرار داشت که از این خوراکی ها برایش بخرید، مقدار مصرف را محدود کنید.
در عین حال که در مورد سلامت کلی بدن با بچه‌ها صحبت می‌کنید برایشان توضیح بدهید که محدود کردن این خوراکی‌ها در برنامه غذایی روزانه مهم است. مطمئن باشید این کار از یک «نه» بدون توضیح، قانع کننده‌تر است و فرزنتان هم راحت‌تر با آن کنار می‌آید.

درباره غذاها هم فکر کنید

اگرچه توجه به نوع و مقدار اسنکی که بچه‌ها در روز مصرف می‌کنند، برای اعضای این کمپین خیلی راحت‌تر است، اما یادتان باید که کاهش مصرف قند و شکر باید هوشمندانه انجام شود. اگر نیمی از کل مقدار قند و شکری که بچه‌ها مصرف می‌کنند از انواع اسنک‌ها و نوشیدنی‌های قنددار تامین می‌شود، واضح است که نیم دیگر با غذا خوردن وارد بدن می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید فرزندتان قند کمتری مصرف کند سعی کنید مصرف دسرهای شیرین را بعد از غذا خوردن در حد متوسط نگه دارید و از دادن صبحانه‌های شیرین و پرقند به کودکان پرهیز کنید.

خانوادگی غذای سالم بخورید

بچه‌ها از کارهایی که بزرگترها انجام می‌دهند درس می‌گیرند بنابراین بسیار مهم است که برای اصلاح رژیم غذایی کودکان، والدین هم انتخاب‌های سالم غذایی را در اولویت قرار دهند. تحقیقی که در این زمینه انجام شده، نشان می‌دهد بچه‌هایی که معمولا در جمع خانواده غذا می‌خورند، میوه و سبزیجات بیشتری دریافت می‌کنند و به طور کلی الگوی غذایی سالم‌تری داشته و این عادت‌ها را تا دوران بزرگسالی ادامه می‌دهند. همان قوانینی را که می‌خواهید فرزندتان در مورد غذا خوردن رعایت کند باید برای همه اعضای خانواده اعمال کنید و ببینید که در نهایت فقط بچه‌ها نیستند که از این کار درسی بزرگ و با ارزش می‌گیرند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها