2783
هورمون درمانی خوب است یا بد؟ مسئله این است!

هورمون درمانی خوب است یا بد؟ مسئله این است!

1396/11/10 بازدید2422
نی‌نی‌سایت به نقل از مهر: دکتر مریم سادات حسینی، مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هورمون درمانی را تیغ دولبه درمان یائسگی دانست و گفت: هورمون درمانی برای دو گروه از بیماران کاربرد دارد: یک گروه بیمارانی که دچار یائسگی زودرس می‌شوند و گروه دیگر افرادی که در سن طبیعی یائسه می‌شوند اما با مشکلاتی روبه رو هستند. 
وی با بیان اینکه سنین بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی را سن طبیعی یائسگی است، افزود: به افرادی که دچار یائسگی زودرس می‌شوند، به خاطر عوارض زیاد یائسگی‌های زودرس، توصیه می‌کنیم تحت نظر پزشک آزمایش‌ها و بررسی‌های لازم را انجام دهند و اگر که منع مطلقی برای هورمون درمانی ندارند، تحت هورمون درمانی قرار بگیرند. 
به گفته حسینی، عده‌ای از افراد نیز که در سن طبیعی دچار یائسگی می‌شوند، باید تحت غربالگری‌های دوران یائسگی قرار گیرند تا اقدامات و درمان‌های پیشگیرانه لازم، با توجه به سن و سال فرد، انجام شود. 
رئیس دومین کنگره بین الملی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی با بیان این توضیح که هورمون درمانی برای افرادی که منع استفاده ندارند و از علائم یائسگی شکایت دارند مانند افرادی که از گرگرفتگی بسیار آزرده‌اند و این مساله کار و زندگی آن‌ها را مختل کرده است، دچار بی‌خوابی شده‌اند و در طول روز خسته و ناراحت هستند، افزود: برخی موارد درمانی برای جلوگیری از پوکی استخوان و پیری زودرس مورد استفاده قرار می‌گیرد که این درمان‌ها می‌توانند هم هورمونی و هم غیرهورمونی باشند. 
به گفته دکتر حسینی، با اینکه هورمون درمانی گاهی به میزان بسیار کمی می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد، ایجاد چاقی یا سردرد و ... کند که تمام این موارد قبل از شروع درمان باید با بیمار مطرح شود، اما در مقابل فوایدی هم به همراه دارد به طوری که تاحدودی از بروز سرطان روده پیشگیری می‌کند و گفته می‌شود در بحث توانایی‌های شناختی و حافظه تاثیر مثبت دارد و می‌تواند در روند درمان پوکی استخوان با کلسیم، کمک‌کننده باشد. همچنین هورمون درمانی می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند اما اگر فردی سابقه حوادث عروقی مانند ترومبوز عروقی، لخته شدن خون یا سابقه سکته مغزی و قلبی داشته باشد، استفاده از هورمون درمانی برایش توصیه نمی‌شود. 
رئیس دومین کنگره بین الملی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی در پایان اظهار کرد: در واقع هورمون درمانی چیزی نیست که برای همه بیماران یک نسخه واحد تجویز شود بلکه برای هر فرد با افراد دیگر متفاوت است؛ برای برخی بسیار مفید و برای برخی مضر است. بنابراین توصیه می‌کنیم قبل از استفاده از این درمان‌ها به مراکز درمانی یا متخصصان زنان مراجعه کنند تا بررسی‌های لازم صورت گیرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها