2783
راهنمای کامل خرید کالسکه نوزاد

راهنمای کامل خرید کالسکه نوزاد

1396/11/10 بازدید4436
کالسکه نوزاد یکی از مهم‌ترین وسایل حمل‌ونقل کودک است که می‌تواند به بهترین دوست برای پدر و مادر تبدیل شود! البته به شرطی که مطابق با نیاز کودک و سبک زندگی والدین انتخاب شود. خرید یک کالسکه نامناسب بدون آگاهی از گزینه‌های موجود در بازار، نه‌تنها زندگی کودک و والدین را تسهیل نمی‌کند بلکه می‌تواند به وسیله‌ای دردسرساز تبدیل شود. کالسکه، فضایی است که نوزاد اوقات زیادی را در آن می‌گذراند؛ بنابراین باید با دقت بالا و راهنمایی کامل خریداری شود تا علاوه بر حفظ امنیت و سلامتی کودک، زندگی پدر و مادر را آسان‌تر کند. برای خرید یک کالسکه مناسب نیازی نیست حتماً جیب خود را خالی کنید! فقط کافی است اهدافتان از خرید کالسکه و اولویت‌هایتان را مشخص کرده و بعد نسبت به خرید اقدام کنید. این مقاله به شما کمک می‌کند با گزینه‌های موجود در بازار آشنا شوید و مناسب‌ترین کالسکه را برای فرزند خود بیابید.

1. کالسکه سنتی نوزاد

کالسکه سنتی، مرسوم‌ترین نوع کالسکه است که از روزهای اول تولد تا چندین سال بعد برای حمل‌ونقل کودک استفاده می‌شود. سنتی بودن به معنای سنگین یا کند بودن نیست. بسیاری از این کالسکه‌ها از قابلیت مانور خوبی برخوردار هستند و در مکان‌های مختلف ازجمله پیاده‌روهای شلوغ، خیابان‌های سنگفرش شده، پارک‌ها یا مسیرهای ناهموار به کار می‌روند. پشتی این نوع کالسکه در بعضی مدل‌ها می‌تواند تا 180 درجه بخوابد و آن را به یک تختخواب تبدیل کند. بعضی دیگر از مدل‌ها نیز از قابلیت تبدیل به صندلی اتومبیل برخوردار هستند. کالسکه سنتی یک سرمایه‌گذاری خوب برای استفاده طولانی‌مدت است اما معمولاً نسبت به کالسکه‌های دسته عصایی یا چتری، وزن بیشتری دارد. بعضی از مدل‌های آن نیز برای نوزادان زیر 6 ماه مناسب نیستند. پس موقع خرید حتماً به جزئیات و ویژگی‌های آن دقت کنید.

2. کالسکه کومبو یا ترکیبی برای نوزاد

ویژگی‌های این کالسکه را می‌توان مطابق با موقعیت‌های مختلف و رشد کودک تغییر داد. بعضی از کالسکه‌های کومبو را می‌توان به‌عنوان صندلی اتومبیل نیز به کاربرد اما خیلی اوقات این گزینه باید جداگانه همراه با آداپتور خریداری شود. کالسکه کومبو را معمولاً می‌توان به گهواره و تختخواب نیز تبدیل کرد. بعضی مدل‌های آن‌هم دارای قابلیت جابجایی دسته یا نشیمنگاه هستند. به‌این‌ترتیب، کودک می‌تواند روبه‌جلو یا روبه‌روی کسی که او را هل می‌دهد، بنشیند. این نوع کالسکه معمولاً تا 18 کیلوگرم وزن را می‌تواند تحمل کند؛ بنابراین با بزرگ شدن کودک لازم نیست کالسکه او را تعویض کنید. بعضی از کالسکه‌های کومبو به‌صورت پکیج چندتکه شامل چهارچوب یا اسکلت، گهواره سبدی، صندلی باقابلیت جابه‌جایی، پمپ باد و فشارسنج برای چرخ‌ها و ... به فروش می‌رسند اما در بعضی از مدل‌های دیگر باید هر یک از این تکه‌ها را جداگانه خریداری کرد. این نوع کالسکه معمولاً گران‌قیمت است.

3. کالسکه چتری یا دسته عصایی

این نوع کالسکه سبک‌تر از مدل‌های دیگر است و دسته‌هایی شبیه به دسته چتر دارد. کالسکه چتری برای مسافرت و رفت‌وآمد در شهر و برای کودکانی که قادر به نشستن هستند، گزینه‌ای مناسب است. همچنین می‌توان آن را به‌راحتی تا و جا‌به‌جا کرد. بعضی از مدل‌های آن را می‌توان به‌عنوان صندلی اتومبیل نیز به کاربرد که در این صورت نیاز به آداپتور وجود دارد. سایز کوچک این کالسکه‌ها معمولاً برای کودکان بزرگ‌تر ناراحتی ایجاد می‌کند؛ به‌خصوص اگر کودک لباس‌های زمستانی و ضخیم به تن داشته باشد. بعضی از این کالسکه‌ها فاقد کمک‌فنر هستند. همچنین ممکن است چرخ‌های کوچک و پلاستیکی آن‌ها، مانور حرکتی را کم کند. بیشتر این کالسکه‌ها برای نوزادان کوچک‌تر از 6 ماه نامناسب هستند.

4. کالسکه مسافرتی نوزاد

این کالسکه معمولاً سه‌تکه است و شامل صندلی اتومبیل، پایه صندلی اتومبیل و کالسکه اصلی می‌شود. با استفاده از کالسکه مسافرتی می‌توان بدون ایجاد مزاحمت در خواب کودک او را از اتومبیل به کالسکه یا برعکس جابه‌جا کرد. بعضی از مدل‌های کالسکه مسافرتی با برخورداری از پشتی تاشو به تختخواب نیز تبدیل می‌شوند. از معایب آن می‌توان به سایز بزرگ اشاره کرد. هل دادن بعضی از مدل‌های آن نیز دشوار است.

5. صندلی اتومبیل کالسکه‌ای

این نوع صندلی نوزاد که به‌تازگی وارد بازار شده است دارای چهارچوب کامل کالسکه است. درواقع کالسکه‌ای است که می‌توان آن را به‌طور مستقیم و بدون نیاز به آداپتور، صرفاً با تا کردن پایه‌ها، به صندلی اتومبیل تبدیل کرد. از معایب آن می‌توان به وزن سنگین و نبود تجهیزات جانبی مثل جیب و سبد وسایل اشاره کرد. استفاده از این نوع کالسکه برای مادرانی که به‌تازگی سزارین داشته‌اند دشوار است.

 

6. چهارچرخ حامل نشیمنگاه

این نوع کالسکه درواقع نوعی چهارچوب بدون صندلی است و می‌تواند صندلی اتومبیل را روی خود جای دهد. وزن آن بسیار سبک است و معمولاً مدل‌های مختلفی از صندلی‌ها و کریرهای نوزاد را روی خود جای می‌دهد. با استفاده از آن می‌توان بدون ایجاد مزاحمت در خواب کودک، او را جابه‌جا کرد. بیشتر مدل‌های این کالسکه دارای یک بند محافظ هستند که باید روی صندلی اتومبیل بسته شود. این نوع کالسکه معمولاً با گذر کودک از سن صندلی اتومبیل، دیگر قابل‌استفاده نیست و باید تعویض شود.

7. کالسکه برای نوزادان دوقلو

این نوع کالسکه از دو صندلی کنار هم یا پشت سر هم و یک چهارچوب تشکیل‌شده است. اگر قد و وزن هر دو کودک تقریباً یکسان باشد، مانور دادن با این کالسکه آسان‌تر می‌شود. در غیر این صورت کالسکه‌هایی که از دو صندلی کنار هم تشکیل‌شده‌اند معمولاً ضمن حرکت به سمت کودک با وزن بیشتر منحرف می‌شوند. این نوع کالسکه همچنین در عبور از درب خانه، فروشگاه و یا آسانسور می‌تواند مشکل‌ساز شود. کالسکه‌هایی که از دو صندلی پشت سر هم تشکیل‌شده‌اند نیز معمولاً از قابلیت تا شدن پشتی برای صندلی جلویی برخوردار نیستند. در بعضی مدل‌ها می‌توان صندلی‌ها را روبه‌روی هم قرارداد تا کودکان یکدیگر را ببینند. در بعضی مدل‌ها نیز صندلی پشتی بالاتر است تا کودک پشتی بتواند جلو را مشاهده کند. این نوع کالسکه معمولاً از قابلیت تبدیل به صندلی اتومبیل نیز برخوردار است. از معایب آن می‌تواند به سنگین بودن و عبور و مرور دشوارتر در نواحی ناهموار اشاره کرد. در بعضی مدل‌ها نیز جای پای کافی برای کودک در صندلی پشتی وجود ندارد.

8. کالسکه ورزشی نوزاد

این نوع کالسکه دارای 3 چرخ بادی بزرگ است و استفاده از آن به مادران ورزشکار توصیه می‌شود. چرخ جلو در این کالسکه می‌تواند ثابت یا دارای قابلیت چرخش به چپ و راست باشد. ثابت نگه‌داشتن چرخ جلو از انحراف کالسکه به چپ و راست در زمان دویدن و عبور از سطوح ناهموار جلوگیری می‌کند. کالسکه ورزشی معمولاً مجهز به ترمزدستی و ترمز پایی است. دستگیره بلند و بالای آن نیز از برخورد سایر دونده‌ها به چهارچوب کالسکه و آسیب دیدن آن پیشگیری می‌کند. کالسکه ورزشی معمولاً مجهز به بندی است که به بدن مادر متصل می‌شود و از رها شدن ناگهانی کالسکه حین دویدن یا زمین خوردن مادر جلوگیری می‌کند. این نوع کالسکه دوام بالایی دارد و وزن‌های بالا را تحمل می‌کند اما بهتر است به‌عنوان تنها کالسکه کودک انتخاب نشود. همچنین سایز بزرگ و وزن سنگینی دارد و ممکن است در صندوق اتومبیل جا نگیرد. علاوه بر این‌ها باید به‌طور مرتب چرخ‌های آن را ازلحاظ باد و فشار بررسی کرد.

9. کالسکه دوبل

این نوع کالسکه تکی را به‌راحتی می‌توان بااتصال یک صندلی اضافه به کالسکه دوبل تبدیل کرد. کالسکه دوبل بیشتر برای فرزندان با اختلاف سن مناسب است نه کودکان دوقلو. معمولاً کالسکه اصلی برای کودک بزرگ‌تر و کالسکه فرعی برای کودک کوچک‌تر استفاده می‌شود.

 

10. کالسکه درشکه‌ای

این کالسکه درواقع یک گهواره چرخ‌دار با ظاهر کلاسیک است. کالسکه درشکه‌ای فقط برای نوزادان کاربرد دارد و با رشد کودک باید با کالسکه معمولی تعویض شود. از مزایای آن می‌توان به وزن سبک و چرخ‌های بزرگ و جابه‌جایی آسان اشاره کرد. این کالسکه‌ها معمولاً گران‌قیمت هستند.

تجهیزات اضافی کالسکه

انواع مختلف کالسکه دارای تجهیزات متعدد هستند که اغلب باید جداگانه خریداری شوند. بعضی از این تجهیزات، حمل‌ونقل کودک را امن‌تر می‌کنند و بعضی دیگر شرایط را برای پدر و مادر آسان‌تر می‌کنند. ازجمله این تجهیزات می‌توان به دسته با قابیلت جابه‌جایی به عقب یا جلو، جای لیوان و بطری، جای کلید و گوشی تلفن، سبد وسایل، اسپیکر و دستگاه پخش موسیقی، تبلت مقابل دید کودک، سایه‌بان، کاور باران، پشه‌بند و کاور پا در فصل سرما اشاره کرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها