توصیه به خانمهای باردار: برخی از متخصصان بر این باورند که بهتر است خانمهای باردار مصرف غذاهای تندوتیز را در دوران بارداری محدود کنند. البته در مورد مصرف متعادل ادویهجات مشکلی وجود ندارد اما افراط در خوردن غذاهای تند میتواند با مشکلاتی همراه شود. ازاینرو توصیه میشود که خانمهای باردار دوستدار فلفل در مورد نحوه و میزان مصرف غذاهای تند حتماً با پزشک متخصص مشاوره داشته باشند. نکته دیگر این است که خانمهای باردار میتوانند برای کاهش مصرف نمک، ادویهجات را جایگزین کنند تا از این طریق نمک کمتری را در خوراکهایشان داشته باشند.
خوراک مرغ مکزیکی
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری روغنزیتون
- دو عدد سینه مرغ
- یک پیمانه پیاز متوسط خردشده
- دو پر سیر لهشده
- نصف قاشق چایخوری پونه کوهی
- یکچهارم قاشق چایخوری زیره سبز
- 400 گرم گوجهفرنگی خردشده
- دو قاشق سوپخوری سس فلفل قرمز تند
- نصف پیمانه آب مرغ
- یک عدد برگبو
- نم به مقدار لازم
- نان ترتیلا، پیاز، گشنیز، پیاز خردشده و پنیر رنده شده برای تزئین
طرز تهیه:
- روغن را روی حرارت ملایم قرار داده و گرمکنید. مرغها را اضافه کرده و اجازه دهید دو طرف آن سرخ و قهوهای شود. سپس آنها را به ظرف دیگری انتقال دهید.
- پیاز و سیر را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند. بعد از 5 دقیقه کوچه فرنگیها را اضافه کنید تا خوب بپزند. سپس نوبت اضافه کردن پونه کوهی و زیره سبز است. بعد سس فلفل قرمز تند را اضافه کنید و همه مواد را خوب به هم بزنید. سپس شعله را خاموشکنید.
- سس را به داخل ظرف مخلوطکن منتقل کنید و بعد از روشن کردن دستگاه اجازه دهید کاملاً نرم و یکدست شود. سس پوره شده را دوباره به تابه برگردانید، سپس آب مرغ و برگبو را اضافه کنید. اجازه دهید که آب با حرارت ملایم به جوش بیاید و کمی بجوشد تا سس غلیظ شده و مرغها پخته شوند. مرغها را به ظرف دیگری منتقل کرده و اجازه دهید سرد شوند. سپس سس را از روی حرارت بدارید.
- سینههای مرغ را رشتهرشته کنید. آنها را داخل سس بریزید و حدود 3 دقیقه روی حرارت بگذارید تا دوباره گرم شود. بعد از خاموش کردن شعله نمک و فلفل را اضافه کنید.
- خوراک مرغ آمادهشده را بر روی نانهای گرد ترتیلا قرار داده و با پیاز خردشده، گشنیز و پنیر رنده شده تزئین کنید.
پیتزا مکزیکی
مواد لازم:- یک قاشق سوپخوری روغن مایع
- یک عدد پیاز متوسط
- یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- 300 گرم گوشت چرخکرده
- یکدوم پیمانه سس گوجهفرنگی تند
- نصف فنجان ذرت پختهشده
- نصف فنجان لوبیا قرمز پختهشده
- دو عدد خمیر پیتزا
- 200 گرم پنیر پیتزا
- دو قاشق سوپخوری زیتون سیاه بدون هسته
- مقداری ماست چکیده، کاهو و گوجه خردشده برای تزئین
- نمک، فلفل و پودر آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه:
- روغن را درتابه داغ کنید و پیازها را داخل آن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه و سرخکنید. در این مرحله رب گوجهفرنگی، آویشن، نمک و فلفل را هم کمی تفت دهید و مقداری آب به گوشت اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا آب آن تبخیر شود.
- ذرت و لوبیای پختهشده را اضافه و مواد را خوب باهم مخلوطکنید.
- سینی فر را چرب کرده و خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید. مواد را روی آن بریزید. سپس نیمی از پنیر پیتزای رنده شده را روی مواد پخشکنید. بعد خمیر پیتزای دوم را روی آن قرار دهید و کمی فشار دهید. سطح خمیر را با سس گوجهفرنگی، زیتون سیاه و باقیمانده پنیر بپوشانید. پیتزا را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید. فر را از قبل با درجه حرارت 350 درجه فارنهایت گرمکنید.
- وقتی نان پیتزا کمی برشته شد آن را از فر خارج کنید و بعد از تزئین با کاهو، گوجهفرنگی و کمی ماست چکیده پیتزا را برش بزنید و سرو کنید.
املت قالبی مکزیکی
مواد لازم:
- 4 عدد تخممرغ
- یکچهارم فنجان شیر
- مقداری اسفناج خردشده
- یکچهارم فنجان پیاز خردشده
- یکچهارم فنجان فلفل دلمهای قرمز خردشده
- یکچهارم قاشق چایخوری نمک
- فلفل قرمز به میزان دلخواه
- 5 عدد قالب مافین
- مقداری کره یا روغن
- در صورت دلخواه کمی پنیر رنده شده
طرز تهیه:
- فر را با درجه حرارت 375 درجه فارنهایت روشن کنید. سپس قالبهای مافین را خوب چرب کنید.
- اسفناج را باکمی روغن یا کره تفت دهید.
- تخممرغها را در کاسه کوچکی بشکنید و آرام هم بزنید. شیر و در صورت دلخواه پنیر رنده شده را به آن اضافه کنید.
- تمام سبزیجات، نمک و فلفل را به مخلوط شیر و تخممرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام مواد کاملاً باهم مخلوط شوند.
- این مخلوط را داخل قالبهای مافین بریزید، بطوریکه سهچهارم قالبها پر شود.
- قالبها را به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار دهید. حالا املت قالبی شما آماده است تا یک صبحانه یا عصرانه لذیذ و خوشمزه را نوش جانکنید.
کوکوی بادمجان هندی
مواد لازم:
- 3 عدد بادمجان قلمی
- 8 عدد تخممرغ
- 300 گرم گوشت چرخکرده
- 1 عدد فلفل دلمهای بزرگ خردشده
- یک عدد پیاز قرمز خردشده
- سه پر سیر
- نمک، روغن و فلفل قرمز به مقدار لازم
- در یک قابلمه متوسط مقداری آب و نمک بریزید و آن را روی شعله قرار دهید. وقتی جوش آمد بادمجانها را داخل آب ریخته و بگذارید 5 دقیقه بجوشند.
- بادمجانها را از داخل آب بیرون آورده و اجازه دهید سرد شوند. وقتی بهاندازه کافی سرد شدند پوست آنها را جدا کنید و با چنگال سطح بادمجانها را فشار دهید تا پهن و صاف شوند. فقط مراقب باشید که بادمجانها بهصورت یکتکه باقی بمانند. سر بادمجانها را هم جدا نکنید.
- در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و سپس سیر و پیاز را تفت دهید. در مرحله بعد گوشت چرخکرده را اضافه کرده و همه مواد را کمی سرخکنید تا رنگشان قهوهای شود. سپس به مواد کمی آب اضافه و حدود یک ساعت صبر کنید تا خوب بپزند. در مرحله پایانی فلفل دلمهایها را به گوشت اضافه و چند دقیقه بعد شعله را خاموشکنید. سپس صبر کنید تا مواد سرد شوند.
- تخممرغها را داخل کاسهای بشکنید و باهم زن کمی هم بزنید. بعد آنها را با مایه گوشتی سرد شده مخلوط کرده و بانمک و فلفل سیاه طعم دار کنید.
- ماهیتابه نچسب کوچکی بردارید. داخل آن مقدار کمی روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا گرم شود. مقدار کمی از مایه تخممرغ و گوشت را داخل ماهیتابه بریزید، بطوریکه تمام سطح ماهیتابه را بپوشاند. بعدازاینکه تخممرغ فقط کمی خودش را گرفت یکی از بادمجانهای صافشده را روی سطح تخممرغ قرار داده و بعد مقدار دیگری از مایه تخممرغ و گوشت را روی بادمجان بریزید تا روی آن را بهطور کامل بپوشاند. شعله را کم کنید. بعدازاینکه یک سمت کوکو به مدت 4 تا 6 دقیقه سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر هم طلایی شود.
- کوکو را از تابه خارج کرده و با سس قرمز سرو کنید.
مرغ سوخاری هندی
مواد لازم:
- 10 عدد فیله مرغ خردشده
- 2 ق چ پودر زنجبیل
- 2 پر سیر خردشده
- 1 عدد تخممرغ
- 2 ق س سس سویا
- 1 ق س روغن کنجد
- نصف پیمانه آرد نشاسته سیبزمینی
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
- فیلههای مرغ را داخل یککاسه ریخته و آنها را با سیر، زنجبیل، سس سویا، نمک ، فلفل و روغن کنجد مزه دار کنید. بعد تکههای مرغ را در ظرف در داری بریزید و اجازه دهید حداقل 4 ساعت داخل یخچال بمانند تا حسابی مزه دار شوند.
- یک ماهیتابه (ترجیحاً وک) را انتخاب کرده، روغن سرخکردنی را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن خوب گرم شود. مقدار روغن باید بهقدری باشد که مرغها هنگام پخت بهطور کامل در روغن غوطهور شوند.
- تکههای مرغ را از داخل یخچال بیرون آورده و اضافه مایعات را از ظرف خارج کنید. سپس آرد نشاسته سیبزمینی را به مرغها اضافه کرده و آنها را خوب باهم مخلوطکنید تا مطمئن شوید که آرد تمام سطح مرغها بهطور کامل پوشانده است.
- مرغها را یکییکی داخل روغن قرار دهید، یعنی اجازه دهید یکی از آنها خوب سرخ شود و بعد از خارج کردن آن از روغن، به سراغ مرغ بعدی بروید. بهتر است رنگ مرغها بعد از پخت قهوهای طلایی شود. برای هر تکه مرغ در حدود 2 دقیقه زمان کافی است. اگر همه مرغها را یکجا داخل ماهیتابه بریزید تردی غذا از بین میرود.
- مرغهای آماده را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. سپس آنها را همراه با لیمو یا سبزیجات سرو کنید. همچنین میتوانید در کنار هر یک از این غذاها از سالادهای مناسب فصل نیز استفاده کنید.
واقعا عاااااالیییی
بسیار عالی من عاشق غذای تندم