2783
راهکارهای طب سنتی برای تنظیم خواب نوزاد

راهکارهای طب سنتی برای تنظیم خواب نوزاد

1396/10/18 بازدید9670
اولین مشکلی که بعد از تولد نوزادتان با آن برخورد می‌کنید، کم خوابی است. بدون اغراق همه مادران تجربه کرده‌اند که نظم خواب خودشان با خواب فرزندشان نسبت مستقیم دارد. نوزادان بیشترین ساعات شبانه‌روز را به خواب اختصاص می‌دهند. به تدریج مقدار خواب کودک کم می‌شود به طوری که در دوران بلوغ به طور طبیعی به حداقل مقدار خود خواهد رسید. در اوایل دوران کودکی، خواب نوزادان نظم چندانی ندارد اما به‌تدریج والدین می‌توانند به آن نظم دهند. در دوران شیرخوارگی سیر بودن شکم، بستر خشک، رختخواب نرم و تمیز، فضای مناسب کودک از نظر دما، صدا و روشنایی همگی می‌توانند زمینه ساز خواب مناسب و با کیفیتی برای شیرخوار باشند. طب ایرانی برای بهبود خواب شیرخوار و نظم دادن به خواب مادران چند راه ساده پیشنهاد می‌کند:

گهواره راه‌حلی آسان و قدیمی

استفاده از گهواره با حرکت عرضی (شرقی- غربی) یکی از بهترین روش‌های خواباندن کودک محسوب می‌شود. حرکات ملایم گهواره سبب می‌شود تا شیر خورده شده توسط شیرخوار به خوبی تحلیل رود و این تاب خوردن به نوعی برایش ورزش محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که شیرخوار نباید بلافاصله پس از شیر خوردن در گهواره قرار گیرد. بهتر است صبر کنید تا حداقل یک ساعت از شیر خوردنش بگذرد و سپس او را در گهواره بگذارید. در این مدت معده فرصت کافی برای هضم خواهد داشت. یادتان باشد که نباید گهواره را تند و سریع تکان دهید. بلکه لازم است به آرامی و به صورت عرضی باشد نه مانند مشک زدن برای کره! لالایی مادر به صورت زمزمه وار با صدایی ملایم، آرام و ریتمیک نیز به کودک کمک می‌کند که زودتر به آرامش رسیده و بخوابد.
 

مراقب تغذیه خود باشید

گرفتن باد گلوی کودک پس از نوشیدن شیر همچنین عدم مصرف غذاهای بی‌کیفیت چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر نحوه‌ طبخ و نیز پرهیز از درهم‌خوری توسط مادر می‌توانند به بهبود کیفیت شیرمادر و به دنبال آن به پیشگیری از عوارضی مانند دل پیچه در طول خواب کمک کند.
 

ماساژ، تجربه‌ای خوشایند برای همه

ماساژ دادن کودک نیز چه در دوره‌ شیرخوارگی و چه پس از آن یکی از روش‌های بسیار مفید برای القا و تقویت خواب با کیفیت است. ماساژ دادن با تقویت خونرسانی و رفع کوفتگی بدن یکی از بهترین روش‌ها در کودکانی است که مقاومت در به خواب رفتن دارند. برای ماساژ دادن لازم است که مادر ناخن‌های خود را تمیز و کوتاه نگهدارد و دمای دست خود را مناسب بدن کودک کند تا ماساژ برای کودک خوشایند باشد. ماساژ می‌تواند با روغن یا بدون روغن باشد، اما لازم است در صورتی که از روغن استفاده نمی‌شود کف دست ماساژ دهنده زبر وخشن نباشد. در صورت خشن بودن کف دست لازم است آن را قبل از ماساژ با کمی کرم یا روغن نرم کرد. ماساژ با روغن علاوه بر کمک به روانی حرکت دست بر بدن، به جذب روغن و استفاده از خواص درمانی آن کمک می‌کند. برای ماساژ کودک می‌توان دو طرف ستون فقرات را با کف دست به آرامی با حرکات دایره‌وار از بالا به پایین حرکت داد. این کار نه تنها به القا خواب کودک می‌کند، بلکه در بسیاری موارد دل‌دردهای کودکان را نیز که باعث گریه آن‌ها و مقاومت به خواب می‌شود، بهبود می‌بخشد. ماساژ شقیقه‌ها و پیشانی نیز به القا خواب کمک خواهد کرد، بدین منظور شست و انگشت اشاره را دو سمت شقیقه‌ها قرار داده و به طور همزمان و به آرامی حرکات دایره‌ای انجام می‌گیرد. حرکت ملایم انگشتان دست بر عضلات پیشانی نیز کمک کننده خواهد بود.

این نیز بگذرد

با گذشت دوران شیرخوارگی و افزایش فعالیت کودک، خواب کودک کمتر و فعالیت او بیشتر خواهد شد. از دو سالگی به بعد خواب میان روز برای کودکان توصیه نمی‌شود؛ زیرا این امر سبب می‌شود کودکان شب‌ها زودتر بخوابند. هرچه که کودکان زودتر بخوابند، هورمون رشد در بدن زودتر و مقدار زمان بیشتری در بدن ترشح می‌شود، به همین خاطر کودک رشد بهتری خواهد داشت. برای اینکه کودکان خواب بهتری داشته باشند بهتر است از یک ساعت مانده به زمان خواب فعالیت و بازی کودک را کم کنید تا آرام بگیرد و خستگی جنب و جوش در طول روز از تن خارج شود تا مانعی برای مقاومت در به خواب رفتن ایجاد نشود. توصیه می‌شود کودکان بلافاصله بعد از غذا خوردن و با شکم پر به بستر نروند، زیرا این کار آنان را مستعد دیدن خواب‌های آشفته خواهد کرد و باعث می‌شود خواب نامناسبی داشته باشند و با کسلی و خستگی از خواب بیدار شوند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها