2783
طب ایرانی چطور زایمان را راحت می‌کند؟

طب ایرانی چطور زایمان را راحت می‌کند؟

1396/09/25 بازدید1643
لابد شما هم گاهی دلهره دارید از اینکه زایمان سختی داشته باشید. چون شنیده‌اید که زایمان طبیعی سخت با عوارض بسیار آزار دهنده روحی و جسمی همراه است. بیخود نیست که در سال‌های اخیر آمار سزارین در ایران و بسیاری از کشورها رو به افزایش بوده است. زیرا یکی از علل افزایش آمار سزارین، افزایش تمایل زنان به سزارین به دليل ترس از زایمان طبیعی است. میزان سزارین در ایران از سال 1370 تا 1392 از 37 درصد به 56 درصد رسیده است. این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که میزان عمل سزارین بیش از 15 درصد در هر کشور نباشد. متخصصان معتقدند بهترین آمار سزارین 5 تا 10 درصد در هر کشور است. اما می‌بینیم که آمار سزارین در ایران بیش از دو برابر استانداردهای جهانی و بین المللی است. این آمار تا حدی است که ایران جزو معدود کشور‌هایی است که تا این میزان زایمان سزارین دارد.

سزارین تعداد بارداری را کم می‌کند

سزارین علاوه بر اثرات سوء بر سلامت نوزادان، خطراتی برای سلامت مادران نیز به همراه دارد. همچنین مرگ و میر و عوارضش برای مادر پس از زایمان، مدت بهبودی و هزينه‌های زايمانی سزارین بیش از زایمان طبیعی است. بر اساس نظام مراقبت مرگ مادری در سال 93، میزان 70 درصد موارد مرگ مادری بعد از سزارین و 30 درصد پس از زایمان طبیعی رخ داده است. مشکل دیگر این جاست که سزارین تعداد بارداری و زایمان را محدود و فرزندآوری را کم می‌کند. از سویی زایمان طبیعی به خروج ترشحات مجاری تنفسی در نوزاد کمک می‌کند. این امر به دلیل فشاری است که در کانال زایمان به قفسه سینه نوزاد وارد می‌شود. زایمان سخت و پیشرفت غیر طبیعی روند زایمان، شایع‌ترین علت سزارین اولیه و همچنین دومین علت شایع سزارین است.

نگاه طب ایرانی به زایمان طبیعی

تلاش‌های زیادی برای یافتن راه‌حل و آسان کردن زایمان طبیعی با هدف بالا رفتن آمار زایمان طبیعی و کم کردن عوارض آن در تمام سطوح خدمات بهداشتی- درمانی کشور انجام شده است. در طب ایرانی هم که مکتبی کل‌نگر بوده و همواره حفظ سلامتی هدف اصلی و غایی آن است؛ اقدامات، مراقبت‌ها و تدابیر لازم برای انجام زایمان راحت مطرح شده است.
توجه به این نکته لازم و ضروی است که تدابیر طب‌ ایرانی برای زایمان راحت فقط به مادرانی توصیه می‌شود که امکان زایمان طبیعی را از نظر شرایط مادری و جنینی داشته باشند. این روش‌ها به مادر و جنین کمک می‌کند که این مرحله را سریع‌تر و راحت‌تر طی‌ کرده و دچار عوارض کمتری بشوند. رعایت این تدابیر در ماه نهم و از هفته سی و هشتم بارداری توصیه می‌شود:

حلیم و کله پاچه ممنوع!

یکی از تدابیر طب‌ ‌ایرانی برای انجام زایمان راحت توجه به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها است. به زنان باردار در این ایام توصیه می‌شود که غذاهای سبک و کم حجم میل کنند و از خوردن غذاهای سنگین مانند انواع فست‌ فود، غذاهای حاوی پنیر پیتزا، حلیم و کله پاچه پرهیز کنند و همچنین از خوردن چند نوع غذای متنوع با هم یا خوردن چند نوع غذا با فاصله زمانی بسیار کم پرهیز کنند. همچنین از خوردن آب سرد و غذاهای با طبع سرد و طعم ترش مانند آش ترش پرهیز کنند. تا قبل از ماه نهم استفاده زیاد از غذاهای چرب توصیه نمی‌شود اما بعد از آن بهتر است خانم‌های باردار، غذاهای چرب و شیرین مانند حلوای تهیه شده با روغن بادام‌شیرین میل‌کنند. روزانه چند لیوان شیر گاو میل کنند. هر صبح ناشتا کمی روغن بادام شیرین میل کند. استفاده از سوپ سبزیجاتی که با بال و گردن مرغ‌های چاق درست شده باشد نیز بسیار مفید است. استفاده از مویز، توت، عسل، خرما و زرده تخم مرغ عسلی در زمان شروع دردها می‌تواند کمک کند.

خود را گرم نگه دارید

توصیه‌های دیگر طب ایرانی برای زایمان راحت در زمینه نحوه پوشش بدن، استحمام، ورزش و حالات روحی است. براساس مکتب طب ایرانی زنان باردار خصوصا در ماه نهم باید بدن و اندام‌های خود خصوصا پاهای خود را پوشانده و گرم نگه دارند و همچنین محل زندگی خود را گرم نگه دارند. از نشستن روی مکان خیلی سرد یا خیلی داغ هم خودداری کنند. همچنین توصیه می‌شود از هفته سی و هشتم بارداری هر روز با آب گرم حمام کنند.

ورزش و همنشین خوب

در طب ایرانی توصیه شده که زنان از هفته سی و هشتم بارداری هر روز پیاده‌روی کنند و هر روز مدت کوتاهی در منزل چهار دست و پا بروند. طب ایرانی به زنان باردار خصوصا در ماه نهم توصیه می‌کند که با کسانی که مصاحبت با آنان باعث شادی ایشان می‌شود، همنشین شوند و از هر آنچه آنها را ناراحت می‌کند، پرهیز کنند. نکته دیگری که باید توجه کنند این است که تغذیه و فعالیت روزانه خود را به شکلی تنظیم کنند که یبوست نداشته باشند و علاوه بر این از نگه داشتن ادرار در زمان نیاز به دفع آن خودداری کنند.
لازم است بدانید که در طب ایرانی گیاهان دارویی مختلفی به صورت خوراکی و موضعی (شامل آبزن، روغن مالی و ...) برای تسهیل زایمان طبیعی توصیه شده که لازم است تجویز آن‌ها توسط متخصص طب ایرانی و با توجه به شرایط مادر توصیه ‌شود.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها