زمستان را با شلغم سر کنید
شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و در درمان سرماخوردگی در فصول سرد تاثیر بسزایی دارد؛ مصرف این گیاه، چه به صورت خوراکی و چه بخور آن میتواند اکثر سرماخوردگیها را درمان کند. این گیاه دارویی مانع بروز برخی بیماریها مثل آرتریت روماتویید، سرطان و بیماریهای دستگاه تنفس میشود.ویتامینها (از جمله ویتامین A و ویتامین C)، املاح مثل آهن، روغنهای فرار و ... از مهمترین مواد موثر دارویی شلغم است؛ شلغم دارای فلاونویید است که این ماده اثرات مفیدی خصوصا در درمان دیابت دارد. برگهای شلغم دارای کلسیم و فولات و فسفر است.
یک ضدسرفه طبیعی!
در پزشکی سنتی از شلغم به عنوان ضد سرفه، نرم کننده سینه، پیشگیری کننده از بیماریهای کبدی و کلیوی، ملین، دفع کننده سنگهای کلیوی و اشتهاآور استفاده میکردند. این گیاه دارویی، برای درمان نقرس و سایر دردهای مفصلی و سرمازدگی اندامها نیز مفید بوده و مصرف پخته یا حتی خام آن در تقویت چشم موثر است. حتی مصرف موضعی این گیاه میتواند در التیام زخمها موثر باشد.عصاره شلغم پخته، چربی خون(کلسترول و تریگلیسرید) را هم پایین میآورد و این خاصیت همراه با خاصیت آنتیاکسیدانی موجود در این گیاه دارویی، سبب کاهش چشمگیری در بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
سر و ته شلغم ربطی به خاصیتش ندارد!
شلغم ضدعفونی کننده، ضد قارچ و ضد باکتری است، اثرات ضد باکتریایی این گیاه از گذشتههای دور در پزشکی بومی مطرح شده است؛ با توجه به اثرات ضد میکروبی شلغم روی باکتریها به ویژه باکتریهای گرم مثبت میتوان از آن به عنوان فرآورده گیاهی طبیعی ضد عفونت استفاده کرد. بعضیها میگویند نباید سر و ته شلغم را زد چون خاصیت آن از بین میرود. این ادعا نادرست است و زدن سر و ته این سبزی مشکلی در خاصیت آن ایجاد نمیکند.
شلغم خوب را بشناسید
شلغمی مناسب و خوب است که:
- سفت باشد و با فشار انگشت فرو نرود.
- درونش روشن و شفاف باشد.
- پوست بیرونی آن باید براق و شفاف باشد.
- بدبو نباشد.
- در صورتی که به آن زبان بزنیم احساس تندی نکنیم.