2783
با این مشکل تیروئیدم چگونه باردار شم؟!

با این مشکل تیروئیدم چگونه باردار شم؟!

1396/08/15 بازدید3223
تیروئید هورمونی است که وظیفه سوخت و ساز و تولید انرژی را در بدن بر عهده دارد و در واقع یکی از هورمون‌های مهم بدن است. در نتیجه کارکرد صحیح آن قطعا بر روی مساله مهمی همانند بارداری تاثیر‌گذار خواهد بود. اگر از جمله زنانی هستید که آزمایشات مشکل تیروئید را در شما تایید می‌کند و قصد باردار شدن دارید مطلب زیر به شما کمک خواهد کرد تا اقدامات لازم در زمان بارداری را انجام دهید.

تیروئید کم کار:

اگر تصمیم به بارداری دارید حتما درباره مشکل تیروئید خود با پزشکتان صحبت کنید. اینکه پیش از بارداری شرایط این بیماری را با استفاده از دارو و دستورات پزشکی درمان کنید، بسیار مهم است. در برخی شرایط تیروئید ممکن است همانطور که باردار شدن را دشوار می‌سازد، نگهداری از آن را نیز با مشکل روبه‌رو کند.
در حدود 3 درصد از زنان ایالات متحده آمریکا دچار کم‌کاری تیروئید هستند که در این شرایط غده تیروئید قادر به تولید میزان کافی از هورمون نیست. اگر این مشکل در زمان بارداری درمان نشود، ممکن است در معرض خطر عوارض مشکلاتی نظیر سقط جنین، زایمان زودرس و فشار خون ناشی از بارداری قرار بگیرید.
 

بعضی مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که مادران آنها در زمان بارداری دچار کمبود تیروئید هستند، بهره هوشی پایین‌تری خواهند داشت. علت آن می‌تواند به این خاطر باشد که هورمون تیروئید بر روی رشد طبیعی مغز جنین تاثیر می‌گذارد. حدود 5 تا 15 درصد از زنان در سن بچه‌آوری، آنتی‌بادی تیروئید دارند، که منجر به کم‌کاری تیروئید می‌شود. اگر جواب آزمایش شما به این آنتی‌بادی‌ها مثبت باشد، در دوران بارداری هر 4 تا 6 هفته یکبار باید سطح هورمون تیروئید شما مورد آزمایش قرار گیرد تا از اینکه در این دوران مهم دچار کم‌کاری تیروئید نمی‌شوید، اطمینان حاصل کنید.
یکی از رایج‌ترین شیوه‌های درمان کم‌کاری تیروئید داروی لووتیروکسین است که در واقع شکل مصنوعی هورمون تیروئید است. اگر از این دارو استفاده می‌کنید پیش از باردار شدن با پزشک خود درباره میزان مصرفی آن مشورت کنید. همچنین در صورت باردار شدن پزشک معالج خود را مطلع کنید. زیرا بیشتر زنان در طی دوران بارداری به دوز بیشتری از این دارو احتیاج دارند. ( این دارو به جنین ضرری نمی رساند.)

 
 

تیروئید پرکار:

یکی از مشکلات تیروئید -که از نوع قبلی کمتر رایج است- پرکاری تیروئید است که در آن هورمون تیروئید فعالیت بیشتری دارد. این مشکل تنها در نیم درصد از زنان اتفاق می‌افتد و یکی از رایج‌ترین دلایل آن بیماری گریوز است. این یک شرایط خود ایمنی است که در آن بدن پادتن تولید می‌کند و در نتیجه موجب تولید بیش از اندازه هورمون تیروئید می‌گردد.
در بعضی مواقع پرکاری تیروئید در زمان بارداری پیشرفت می‌کند. که در صورت درمان نشدن نوع شدید آن می‌تواند منجر به سقط جنین، نارسایی قلبی مادر، زایمان زودرس، تولد نوزاد نارس و فشار خون بارداری شود. در نتیجه پزشکتان باید همیشه وضعیت شما را تحت نظر داشته باشد.
پزشکتان می‌تواند در تصمیم گیری در مورد اینکه نیاز به درمان دارویی دارید یا اینکه می‌توانید در طول مدت بارداری استفاده از دارو را متوقف کنید، به شما کمک کند. ( معمولا داروهایی که برای پرکاری تیروئید استفاده می‌شوند ممکن است عوارض جانبی کم، اما جدی داشته باشند.)

ارسال نظر شما

login captcha

خیلی ممنون

2788

پربازدیدترین ها