2783
جویدن ناخن، دعوت بیماری‌ها به بدن/ قسمت اول

جویدن ناخن، دعوت بیماری‌ها به بدن/ قسمت اول

1395/09/24 بازدید14381

نی نی سایت: «انگشتانش را یکی بعد از دیگری با حرص می‌جود و اطرافش را نگاه می‌کند، انگار که منتظر است همین الان مچش را بگیرند» این صحنه قطعا برای خیلی از پدر و مادر‌ها آشنا است اما بسیاری از آنها تنها به کودک تذکر داده و تصور می‌کنند این عادت بعد از مدتی به اصطلاح از سر بچه می‌افتد. در صورتی که این عادت ممکن است منجر به ابتلای آنها به انواع عفونت‌های قارچی شود. درمان این اختلال نیاز به بحث بیشتری دارد که در قسمت دوم این گزارش به آن می‌پردازیم.
چرا بچه‌ها ناخن می‌جوند؟
علت ناخن جویدن بچه‌ها نوعی واکنش روانی است که به دلیل اضطراب و استرس درونی آنها بروز می‌کند و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ناخن جویدن بچه‌ها ممکن است به یک عادت عصبی تبدیل شود.
این عادت ممکن است گاهی روشی برای نشان دادن دلخوری‌ها، نگرانی‌ها و دلگیری‌ها یا ناشی از خشم کودک در مقابل محرومیت‌ها و محدودیت‌ها باشد. به همین دلیل اغلب ناخن جویدن به دنبال اتفاقاتی که استرس‌زا هستند و بچه‌ها روش رو به رو شدن با آن را بلد نیستند، رخ می‌دهد. ناخن جویدن یک اختلال محسوب می‌شود و در صورت عدم درمان، احتمال ادامه آن از کودکی به دوران نوجوانی و بزرگسالی نیز وجود دارد و البته از بین بردن آن در دوران کودکی بسیار آسان‌تر خواهد بود.

آسیب به دندان‌ها و ناخن‌ها
ناخن جویدن علاوه بر تغییر شکل و زشت کردن ظاهر انگشتان، باعث ایجاد بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های دهان و دندان می‌شود و احتمال ابتلای کودک به بیماری‌های قارچی، باکتریایی و ویروسی را افزایش می‌دهد. عفونت‌های زیر از جمله بیماری‌هایی هستند که منجر به آسیب جدی ناخن و اندام‌های اطراف آن می‌شوند:
- عفونت سودومونا (Pseudomonas): سودومونا نوعی باکتری است که می‌تواند به ناخن جمله کند و علاوه بر ناخن طبیعی در ناخن مصنوعی هم رشد می‌کند. رطوبت به نفوذ و رشد خوب این باکتری کمک می‌کند. شاخص‌ترین نشانه بروز این عفونت رنگ سبز آن است که با افزایش شدت بیماری رنگش پر رنگ‌تر می‌شود به‌طوری که ممکن است ناخن از جای خود جدا شود.
- زگیل (wart): درواقع یک تومور خوش‌خیم پوستی است که به علت عفونت‌های ویروسی ایجاد می‌شود و معمولا پوست زیرین یا اطراف ناخن را درگیر می‌کند. این بیماری دردناک است و در نهایت منجر به تغییر شکل و از بین رفتن ناخن می‌شود.
- خونریزی رگه‌ای (Splinter Hemorrhages): در اثر پارگی مویرگ‌های بستر ناخن ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علت ایجاد این بیماری ضربه‌های وارده به ناخن در طول روز و رفتار نامناسب با آنها است.
- خطوط طولی (Vertical Ridges):اگر یک ناخن را از نزدیک ببینیم خطوطی را در طول آن مشاهده می‌کنیم. این حالت یک پدیده طبیعی است که به‌طور خفیف در بیشتر ناخن‌ها دیده می‌شود. با توجه به تفاوت جنس ناخن در افراد مختلف، میزان و شدت این خطوط در افراد متغیراست. اما بعضی عوامل مانند افزایش سن و بیماری‌های مزمن موجب تشدید این خطوط می‌شوند. این خطوط نشانه بیماری نیستند بلکه صرفاً از نظر زیبایی ظاهر بدی به ناخن می‌دهند.
- لکه‌های سفید (White Spots Leuconychia): این لکه‌ها به صورت خطوط سفید رنگ در صفحه ناخن دیده می‌شوند. این عارضه در اثر آسیب‌های خفیف به ماتریکس ناخن به‌وجود می‌آید. این لکه‌ها با رشد ناخن به تدریج از بین می‌روند و نیاز به درمان ندارند.
- عفونت های قارچی (Onychomycosis): قارچ‌ها نزدیک به نیمی از بیماری‌های ناخن را ایجاد می‌کنند که به این سادگی‌ها هم درمان نمی‌شوند. در این موارد ذراتی به رنگ‌های مختلف در زیر ناخن پدید می‌آیند که ناخن را از بستر آن جدا کرده و بسته به نوع قارچ موجب تغییر رنگ ناخن‌ها به رنگ‌های سفید، زرد، قهوه‌ای یا مشکی می‌شوند. با رشد بیشتر قارچ، بافت و نمای ظاهری ناخن تغییر می‌کند. در صورت عدم درمان و با تجمع بیشتر قارچ‌ها صفحه ناخن به تدریج خرد شده و کاملاً از بستر ناخن جدا می‌شود. رعایت نکردن بهداشت فردی ازعلل ابتلا به این بیماری هستند.
- عفونت میکروبی ناخن (Paronychia): این بیماری در اثر ورود باکتری به بافت نرم اطراف ناخن پدید می‌آید. پوستی که قسمت قاعده و طرفین ناخن را می‌پوشاند نقش محافظتی در برابر نفوذ باکتری‌ها، قارچ‌ها، ... دارد. هر عاملی که به این پوست آسیب بزند از قبیل ضربه‌ها، جویدن ناخن ویا برداشتن کوتیکول می‌تواند منجر به نفوذ باکتری‌ها و ایجاد عفونت در بافت آن محل شود. در صورت بروز عفونت قرمزی، درد، تورم و گرما در بافت دور ناخنی دیده می‌شود.
- ناخن قا شقی شکل (Koilonychia): ناخن‌هایی نازک، با لبه‌های برجسته و به حالت مقعر می‌باشند. کمبود آهن از عللی است که موجب این تغییر شکل می‌شود.

ارسال نظر شما

login captcha
منم دخترم پنج سالشه ناخونشو میخوره هر کاری کردم فعلا بی نتیجه بوده
من دخترم خیلی میخوره پنج سالشه هرروشی که فکرکنیدانجام دادم برای اینکه نخوره ولی کارسازنبود😥😥😥😥
2788

پربازدیدترین ها