نی نی سایت: یکی از دردسرهای بزرگ سرماخوردگی بچهها، درمان و دارو دادن به آنها است بهویژه اگر گرفتگی بینی داشته باشند. به همین دلیل ما چند روش برای بهتر شدن سرما خوردگی کودکان و بعضی داروهایی که باید به آنها بدهید به شما پیشنهاد میکنیم که آنها را در این گزارش میتوانید بخوانید.
درمان سرما خوردگی کودکم چیست؟
هیچ دارویی نمیتواند ویروس سرما خوردگی را خیلی سریع از بدن کودک خارج کند، اما شما میتوانید با اطمینان یافتن از این که فرزندتان به اندازه کافی استراحت کرده و مایعات کافی (دریافت کافی شیر مادر یا شیر خشک برای کودکان زیر 6 ماه است) دریافت میکند، به او کمک کنید تا احساس بهتری داشته باشد. از آن جایی که بچهها نمیتوانند تا 4 سالگی به خوبی بینی خود را با فین کردن خالی کنند به کار گیری روشهای زیر به او کمک میکنند تا راحتتر با گرفتگی بینی کنار بیاید.
1- سر بچه را به عقب ببرید و چند قطره از محلول نرمال سالین در داخل حفرههای بینی او بچکانید. سپس بعد از چند دقیقه با استفاده از سرنگهای پلاستیکی، آب نمک و ترشحات بینی را پمپ کنید. اگر فرزند شما موقع مکیدن شیر مشکل دارد 15 دقیقه قبل از شیر دادن به او این کار را انجام دهید. به این ترتیب او میتواند هم به خوبی نفس بکشد و هم شیر را بمکد.
2- به اطراف پرههای بینی او از ژلهای نرمکننده بمالید تا باعث کاهش التهاب و تحریک شود. (تا زمانی که پزشک دستور نداده از اسپریهای بینی برای بچه استفاده نکنید. این اسپریها اگر چه ممکن است موقتاً علائم را برطرف کنند اما در نهایت با مصرف مداوم، گرفتگی بینی را بیشتر میکنند.)
3-از یک دستگاه بخور یا بخور سرد برای مرطوب کردن فضای اتاق استفاده کنید. همچنین میتوانید با فرزند خود به داخل حمام بروید و در را ببندید، آب داغ را باز کنید و با او در حدود 15 دقیقه در فضای حمام بنشینید. وان آب گرم نیز میتواند همین نتیجه را داشته باشد بهویژه اگر مقداری روغن منتول (نعنا) یا اُکالیپتوس به آب اضافه کنید که برای درمان موقت گرفتگی بینی بسیار موثر است.
4- تعدادی حوله در فاصله بین تشک و کف تخت (در قسمتی که کودکتان سرش را میگذارد) قرار دهید تا سر او کمی بالاتر از بدنش قرار بگیرد. خوابیدن در این حالت میتواند باعث بهبود تخلیه ترشحات پشت حلق شود. اگر کودکتان در هنگام خواب مرتباً غلت میزند و بدخواب است،امکان دارد در جای خودش چرخیده و پاهایش بالاتر از سر او قرار بگیرد و همه زحمات شما از انجام این کارها از بین برود. بنابراین هرگز از گذاشتن بالش برای بالا آوردن سر او استفاده نکنید چون ممکن است باعث خفه شدن فرزندتان شود. در ضمن هرگز چیزی را زیر پایههای تخت نگذارید زیرا باعث ناپایدار شدن آن میشود. توجه داشته باشید که فرزند شما در صندلی ماشین نیز به حالت نیمه نشسته بخوابد.
آیا میتوانم داروهایی که احتیاج به نسخه پزشک ندارند به کودکم بدهم؟
بهتر است قبل از این کار با پزشک مشورت کنید. بسیاری از پزشکان هیچ دارویی را برای کودکان زیر 6 ماه تجویز نمیکنند. اگر سن بچه شما بیشتر از 6 ماه است ممکن است در بعضی از مواقع مانند شبها که علائم موجود مانع از استراحت او میشوند پزشک این نوع داروها را تجویز کند.
از دادن چند داروی مختلف برای درمان علائم متفاوت بپرهیزید زیرا بیشتر آنها حاوی استامینوفن بوده و تجویز همزمان آنها باعث دو یا چند برابر شدن دوز مصرفی میشود. شاید بخواهید از آنتی هیستامینهای موجود در داروخانهها استفاده کنید که باعث میشوند فرزند شما راحتر بخوابد. اما به خاطر داشته باشید که این داروها میتوانند به جای آرام کردن او، تحریکش کنند. توجه به این نکته مهم است که این داروها نمیتوانند دوره بیماری را کوتاه کرده و یا از عوارض بعدی مثل سینوزیت یا عفونت گوش جلوگیری کنند. اگر فرزند شما تب دارد، میتوانید به او استامینوفن اطفال بدهید. هرگز به او آسپیرین ندهید چون خطر بروز «سندرم ری» (Ray Syndrom) که یک وضعیت نادر اما کشنده است وجود دارد.
از چه داروهای طبیعی یا جایگزین میشود استفاده کرد؟
اضافه کردن چند قطره روغن منتول یا اکالیپتوس یا کاج به دستگاه بخور یا در حمام می تواند باعث کاهش احتقان بینی شود. اگر سن فرزند شما شش ماه یا بیشتر است یک محلول رقیق و ولرم چای بابونه می تواند باعث تسکین او شود.
توجه: هرگز از "ما هوانگ" که به نامهای «افدرا» یا «افدرین» هم شناخته میشود و یک داروی ضد گرفتگی گیاهی است استفاده نکنید. قدرت اثر این دارو در افراد مختلف بسیار متفاوت است. اخیرا کارشناسان اعلام کردهاند این دارو باعث واکنشهای نامناسب مانند افزایش فشار خون، ضربان نامنظم قلب، تشنج، حمله قلبی و سکته مغزی در افراد بزرگسال میشود. همیشه قبل از تجویز هر دارویی به فرزند خود با پزشک او مشورت کنید.
چه زمانی باید با متخصص اطفال تماس بگیرید؟
اگر سن کودک شما کمتر از 3 ماه است در هنگام بروز اولین علائم بیماری باید با متخصص تماس بگیرید بهویژه اگر درجه حرارت مقعدی او 38 درجه سانتیگراد و یا علائم او همراه با سرفه باشد. در کودکان بالای 3 ماه در شرایط زیر با متخصص تماس بگیرید:
- اگر 5 تا 7 روز بعد از شروع بیماری علائم او بدتر شده و یا اگر علائم سرما خوردگی بیشتر از 14 روز طول کشیده است.
- اگر سرفه او بدتر شده و یا همراه با خسخس سینه (ویزینگ) و یا تنفسهای بریده بریده باشد؛ چون این علائم میتوانند نشاندهنده پنومونی(عفونت ریه) و یا عفونت با ویروس سنسیشیال تنفسی باشد، ویروسی که نسبتا شایع بوده اما میتواند برای کودکان زیر 1 سال مشکل جدی ایجاد کند.
- اگر کودک در هنگام غذا خوردن یا مکیدن چیزی گریه میکند یا گوشش را کشیده یا میمالد؛ میتواند نشاندهنده عفونت گوش باشد.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین