نینی سایت: پاییز که از راه میرسد بساط چرخیها در گوشه و کنار خیابان به راه میافتد. آنهایی که تا دیروز روی این چرخها فالوده و یخدربهشت میفروختند، حالا باقالیهای گرم و لبوهای شیرین را دست مردم میدهند. لبوهایی که مثل دانههای چرتکه در استوانههای فلزی نشستهاند و بخار گرمی از آنها برمیخیزد، با آن رنگ قرمز تند و براق که هوس چشیدنشان را به سر شما میاندازند و دیگر از ذهنتان بیرون نمیروند.
اگر مثل ما عاشق این موجود دوستداشتنی که معلوم نیست اگر جزو سبزیجات است چرا مثل میوهها این طور شیرین و خوشطعم است و اگر از خانواده میوه است چرا پخته میشود، هستید با ما همراه باشید تا درباره لبو، خواصی که در خود دارد و نکاتی که در مصرف آن باید در نظر داشته باشید، مطالبی را بازگو کنیم.
چه خواصی دارد؟
لبو و چغندر قرمز، خواص بسیاری دارد. باعث شستشوی معده میشود که برای افراد دچار یبوست مزمن بسیار مفید است. میزان فیبر بالایی دارد که چربی خون را پایین میآورد و با کاهش کلسترول خون به سلامت قلب کمک میکند. مانند بقیه سبزیجات و میوههای قرمز رنگ حاوی آنتیاکسیداناست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند ولی شیرینی آن گویای قندی است که به بدن شما وارد میکند و باید مراقب مصرف آن مخصوصا در مورد مبتلایان به دیابت بود. همچنین لبو در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون موثر است، درد مفاصل و نقرس را کاهش میدهد. حاوی ویتامین ث، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد بوده و به دلیل خاصیت ضد ویروسی قوی که دارد، برای سرماخوردگی نیز مفید است.
لبوهای خیابانی
وقتی بحث سلامت در میان باشد باید توجه داشته باشید که حتیالامکان دور خرید از چرخدستیهای خیابانی را خط بکشید و با وجود چشمکی که لبوهای براق و خوشرنگ به شما میزنند سرتان را پایین بیندازید و آرام از کنارشان عبور کنید. چون این ظاهر فریبنده و زیبا ممکن است از رنگهای مصنوعی که معلوم نیست خوراکی هستند یا غیرخوراکی نشات گرفته باشد. تازه اگر دود اگزوز اتومبیلها، حشراتی که در طول روز روی این خوراکی مینشیند، فرآیند بهداشتی یا غیربهداشتی طبخ و حمل و عرضه را نادیده بگیرید! بنابراین لذت چشیدن این لبوها به دردسرهای بعدی نمیارزد و از ما به شما نصیحت که به جای خرید چند عدد از آنها که با شکر افزوده شده، زیادی شیرین هستند، بروید و از مغازه با همان مقدار پول یک کیلو لبو بخرید و خودتان در خانه بپزید و در شبهای بلند پاییزی در کنار خانواده میل کنید.
پخت در منزل
اما حالا که کمر همت بستهاید و قصد دارید خودتان لبوی مورد علاقهتان را تهیه کنید باید چند نکته را رعایت کنید که نتیجه کار شما یک لبوی خوشرنگ و خوش طعم باشد. ابتدا باید پوست لبو را خوب بشویید و بعد آنها را در ظرفی که برای پخت آماده کردهاید بریزید اما ریشه و ساقه آن را جدا نکنید. توجه داشته باشید که باید مقدار آبی که در ظرف میریزید کم باشد چون لبو در فرآیند پخت اصطلاحا آب میاندازد و این طور نیست که آب موجود در ظرف را به خودش بکشد و اگر میزان آب را زیاد بریزید، رنگ و طعم لبو از دست میرود. بهترین کار این است که فرآیند پخت را هر چه آهستهتر انجام دهید و آن را در آرامپز یا روی حرارت ملایم بگذارید. با این کار لبوی شما خوشرنگتر و شیرینتر خواهد شد.