نینی سایت: امروز در تقویم رسمی کشور به نام روز پزشک نامگذاری شده است. پزشکانی که در طول تاریخ، عمرشان را صرف نجات جان انسانها و بالارفتن امید به زندگی و ایجاد شرایط بهتر برای فیزیکی برای آنها کردهاند. بدون شک، این پزشکان قابل احترام هستند و همه ما دستشان را به گرمی میفشاریم و این روز را به آنها تبریک میگوییم.
به مناسبت این روز گفتگویی را با یکی از پزشکان دلسوز و متعهد انجام دادهایم تا بیشتر با افکار و زندگی این قشر آشنا شویم. آقای دکتر بهروز عربپور از جمله پزشکانی است که همکاری مفیدی با سایت ما برای تهیه مطالب علمی و مقالات آموزشی دارد تا این دانستنیها در اختیار شما مادران قرار گیرد و بتواند به بخشی از سوالات و دغدغههایتان در مورد فرزندان دلبندتان پاسخ دهد.
1. آقای دکتر لطفا از خودتان برایمان بگویید!
با عرض سلام. تشکر میکنم از وقتی که در اختیار بنده گذاشتید. من بهروز عرب پور، متخصص اطفال هستم. در سال 1380 در رشته پزشکی مشغول به تحصیل شدم و در سال 1391 در رشته تخصص اطفال شروع به تحصیل کردم. البته در دوران نوجوانی علاقه زیادی به رشته های مهندسی داشتم. ولی سال سوم دبیرستان به اصرار خانواده از رشته ریاضی فیزیک (علیرغم استعداد خوب در ریاضی) به تجربی تغییر رشته دادم.
2. از دوران تحصیل و سختیهای این رشته هم کمی بفرمایید.
از زمانی که وارد تحصیل طب شدم همیشه درس بوده و امتحان. از زمان اینترنی و بعد از آن دوران پزشک عمومی و رزیدنتی، علیرغم درس و امتحان، کشیکهای سخت وطاقت فرسا هم به برنامه اضافه شد. کار کردن با نوزادان و کودکان هم که سختی خاص خودش را دارد؛ مثلا بعضی اوقات حال پدر و مادر بدتر از بچه است و باید اول آنها را راضی کرد که مشکل بچهشان بحرانی نیست.
3. حالا که این رشته را انتخاب کردید، از آن راضی هستید؟ چقدر به این کار علاقه دارید؟
من احساس میکنم اگر یک کودک را از بیماریهای خطرناک و تهدیدکننده نجات بدهم، مثل این میماند که توانستهام چند نسل را نجات بدهم. به همین خاطر به کارم افتخار میکنم!
4. معاینه و درمان یک کودک باید کار سختی باشد، این طور نیست؟ ترفند خاصی برای این کار دارید؟
معاینه کودک قلقهای خاص خودش را دارد که به مرور زمان یاد گرفتیم. ولی کاری که همیشه میکنم معاینه بچه در بغل مادرش است که باعث میشود کودک احساس امنیت کند و اجازه کار را به ما بدهد. با وجود این تفاسیر چون کودک نمیتواند شرح حالش را بگوید و مشکلش را توضیح دهد، پزشکان متخصص اطفال خیلی بیشتر از سایر رشتهها نیاز به بررسیهای آزمایشگاهی و رادیولوژی هستند.
5. به عنوان متخصص اطفال، حتما با مادرهای زیادی سروکار داشتهاید، بارزترین ویژگی و خصوصیتی که در این مادرها دیدهاید و توجهتان را جلب کرده، چه بوده است؟
در رابطه با مادران همان طوری که عرض کردم، اضطراب و نگرانی بیش از حد آنهاست که باعث میشود بعضی اوقات مشکلات بچهشان را اغراقآمیز توصیف کنند. مادرانی هم وجود دارند که قادر به پذیرش یک سری از مشکلات فرزندشان نیستند! اجازه بدهید همین جا از تمام مادران عزیز کشورم خواهش کنم که همیشه با بیان حقایق به پزشک در تشخیص و درمان کودکشان کمک کنند، چون با پنهان کردن حقایق یا اغراق در مشکلات کار درمان را با اختلال و وقفه مواجه میکنند و این تنها به ضرر فرزندشان تمام میشود.
6. پزشک بودن کار سختی است؟
پزشک بودن در جامعه ما این روزها خیلی سخت شده است. کار ما مثل دروازهبان فوتبال است. هیچکس نمیگوید چند نفر را نجات دادی (البته به خواست خداوند) اما همه به دنبال مواردی هستند که یک پزشک مثل سایر انسانها میتواند اشتباه کند. همه فقط از متمول بودن پزشکان حرف میزنند در حالی که اکثر آنها متمول نیستند و کسانی هم که از رفاه مالی برخوردارند عمرشان را برای این کار گذاشتهاند تا به اینجا رسیدهاند. البته من منکر وجود پزشکان کم انصاف نیستم اما نباید فراموش کنیم که آنها قطرهای از دریای جامعه پزشکی ما هستند. اگر به خاطر وجود این چند قطره عدم اعتماد به سیستم درمانی پدید آید، به جامعه ضرر مهلکی میزند! خیلی از همراهان ما را مورد لطف خود قرار دادهاند و در مقابل هم خیلی وقتها بیاحترامی دیدهایم ولی همیشه به سوگندمان وفاداریم.
7. نکته ناگفتهای مانده است که بخواهید به آن بپردازید؟
بله؛ در مورد طب سنتی. حقیقت این است که من، به عنوان یک پزشک، به این نوع از طب سنتی که در حال حاضر رواج دارد اعتقاد ندارم. به دو دلیل مهم:
1. درست است که طب سنتی پایه طب کنونی است ولی دلیلی ندارد که ما الان با وجود اتومبیل از اسب و قاطر و درشکه استفاده کنیم.
2. اثر درمانی بسیاری از گیاهان ثابت شده است؛ به طور مثال اثر گل ختمی روی التهاب. اما گل ختمی صدها ماده دیگر در داخل خود دارد که برای التهاب بیاثر یا حتی در مواردی مضر هستند! بنابراین باید برای استفاده درمانی از آن، ماده موثرهاش استخراج شده و بعد از بررسی روی نمونههای حیوانی، با دوز مناسب، توسط پزشک تجویز شود. اتفاقا در حال حاضر برای ساخت بسیاری از داروها از مواد گیاهی استفاده میشود؛ حتی در شیمیایترین نوع آنها مانند داروهای شیمی درمانی!
در پایان هم صحبتی با آن دسته از دوستان که میخواهند وارد رشته پزشکی بشوند، دارم: ابتدا حسابی تحقیق کنند و اگر عشق به خدمت به خلق ندارند خودشان را خسته این راه نکنند.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین