نینی سایت: چند روزی است که یک بیماری واگیردار در جامعه در حال گسترش است و هر روز دامان یک نفر را میگیرد. حتما شما هم از زبان دوستان و همکاران و اقوام شنیدهاید که در روزهای گذشته خودشان یا نزدیکانشان چند روزی درگیر بیماری مرموزی شدهاند که بیشباهت به آنفلوآنزا هم نیست. بیماری همراه با علائم تب و لرز و اسهال و استفراغ همراه با کوفتگی عضلانی و بیحالی و ضعف. در مورد عامل این بیماری، مراقبتهای حین بیماری و راههای پیشگیری از آن با دکتر بهروز عربپور، متخصص اطفال صحبت میکنیم و او میگوید: این روزها چندین مراجعه با علایم شبه آنفلوانزا و تهوع و اسهال وجود داشته است که همگی خود محدود شونده بوده و خوشبختانه باعث عوارض شدید یا مرگومیر نشده است. طبق مشاهدات ما تا به حال میکروب خاصی به دست نیامده و عامل این بیماری احتمالا ویروسی است که به علائم ویروس آدنوویروس شباهت بسیاری دارد.
عربپور در مورد دوره این بیماری توضیح میدهد: همانطور که گفته شد این ویروس خود محدود شونده بوده و بیماری بعد از بازه چند روزه از بدن فرد خارج میشود. البته بسته به میزان و شدت ابتلای هر فرد دوره بیماری متفاوت بوده، به صورتی که در برخی موارد شدت بروز علائم گاهی تنها یک روز به طول انجامیده است.
این متخصص اطفال در مورد راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری تاکید میکند: مهمترین مساله رعایت بهداشت فردی و خصوصا شست و شوی مرتب دستها است که به خصوص قبل از صرف غذا یا هر نوع خوردنی حائز اهمیت است. همچنین رعایت فاصله مناسب با افرادی که مبتلا به بیماری هستند در پیشگیری از ابتلای به آن بسیار موثر است. حدالامکان از دیدار با افراد بیمار خودداری کنید و در صورت الزام حضور در کنار آنها فاصله حداقل یک متری از دیگران توسط بیمار بسیار حائز اهمیت است.
این پزشک در مورد توجه دو چندان به کودکان و مراقبت از عدم ابتلای آنها میگوید: فراموش نکنیم که دست دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن بیمار از جمله رفتارهای پرریسکی است که احتمال ابتلای فرد به بیماری را بالا میبرد. اگر در خود علائم بیماری را مشاهده میکنید حتی الامکان در منزل بمانید و استراحت کرده و از حضور در محل کار یا جمع خانواده پرهیز کنید. کودکان گروه حساسی هستند که احتمال انتقال بیماری به آنها بیش از بزرگسالان است، به همین دلیل فرد بیمار باید مراقب تماس خود با کودکان باشد.
بهروز عربپور در مورد روشهای مراقبتی بعد از ابتلا به این بیماری توصیه میکند: در صورت مشاهده علائم مشابه بهتر است در قدم نخست با مراجعه به پزشک از نوع بیماری خود اطمینان حاصل کنید. در عین حال خوردن مواد غذایی شیرین یا چرب برای افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند توصیه نمیشود و بهتر است به جای آنها از غذاهای ساده و سبک استفاده کنند. خوردن میوههایی مانند موز و سیب نیز برای مقابله با اسهال مفید است و از طرف دیگر نوشیدن مایعات به مقدار کافی نیز بسیار ضروری است. در نهایت استراحت کافی میتواند بدن را برای مقابل با ویروس کمک کند و حالت ضعف و کوفتگی شما را بهبود ببخشد.