نی نی سایت: زنگ خطر نا باروری لزوم حمایت مالی و بیمه ای از زوجین را دوچندان می کند اما متاسفانه به دلیل هزینه های بالای درمان ناباروری، شرکت های بیمه ای تمایل چندانی برای حمایت از درمان زوجین نابارور ندارند.
هزینه های درمان ناباروری کمرشکن است و با وجود اهمیت افزایش جمعیت، فکری به حال بهبود این وضع نمی شود. این وضعیت در فارس نیز به همین منوال است و به نظر می رسد برای دستیابی به سیاست های افزایش جمعیت بیش از هر چیز باید زوج هایی که تا کنون بچه دار نشده اند را حمایت کرد.
رئیس بیمارستان مادر و کودک غدیر در این خصوص می گوید: حمایت در این خصوص اهمیت به سزایی دارد اما بیمه ها در تامین هزینه هایی که تا کنون در حوزه های درمان تقبل کرده اند هم مشکل دارند و پرداخت های آن ها به ما 8 تا 10 ماه و در مورد بهترین بیمه ها 4 تا 5 ماه تاخیر دارد و اضافه شدن یک خدمت از جمله درمان ناباروری، تاخیرها را افزایش می دهد چرا که سازمان های بیمه گر منبع درآمد و یا بودجه ای مطلوب در این خصوص ندارند.
دکتر امینی می افزاید: هزینه های درمان نا باروری نسبت به توانایی زوج ها بالاست و شایسته است که با توجه به سیاست های دولت در مورد افزایش جمعیت، با نگاه انسانی به زوج های ناباروری که زندگی مشترکشان دچار مخاطره شده و حتی در معرض طلاق قرار گرفته، کمک شود.
وی می گوید: خیرین، دولت و بیمه ها می توانند در رفع مشکلات با این زوج ها بیش از پیش همراه باشند و مشکلاتشان را کاهش دهند.
دکتر امینی می افزاید: البته تعدادی از زوج های جوان نابارور که هنگام سفر هیات دولت برای درمان درخواست کمک کردند، حمایت از آن ها توسط دولت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است.
وی در ادامه از راه اندازی مرکز دولتی درمان ناباروری و نازایی در بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز خبر می دهد و می گوید: این مرکز باعث کاهش هزینه ها و بهره مندی درصد بالاتری از زوج های جوان نابارور از امکانات موجود می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز حمایت از زوج های نابارور قابل درمان را در فارس به حد کافی نمی داند.
دکتر صمصامی ابراز امیدواری می کند که بتوان زمینه حمایت های مطلوب از این افراد را بیش از پیش فراهم کرد.
رئیس بیمارستان حضرت زینب (س) و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور می شود: با توجه به این که زوج های نابارور مجبور به انجام فعالیت های درمانی از جمله سونوگرافی های مکرر،IVF و لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین به درون رحم مادر هستند هزینه های بسیاری را متحمل می شوند.
دکتر صمصامی می افزاید: متاسفانه در حال حاضر هیچ کدام از امور درمانی یاد شده زوج های نازا حمایت مالی نمی شود و همین مساله مشکلات بسیاری برای آن ها به وجود می آورد.
وی می گوید: در حال حاضر هزینه های مربوط به درمان ناباروری بالاست و این میزان در مراکز موجود فارس حدود 8 میلیون تومان است. با توجه به این که مرکز دولتی درمان ناباروری قرار است در بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز راه اندازی شود این هزینه ها به یک تا 2 میلیون تومان کاهش می یابد.
15 درصد زوج های فارس نابارورند
دکتر صمصامی می افزاید: 15 درصد زوج های فارس نابارورند که اکثر این افراد به درمان پاسخگو هستند و با درمان هایی از قبیل لقاح آزمایشگاهی، اهدای تخمک و جنین اهدایی بچه دار می شوند
منبع: خبرآنلاین