نی نی سایت: گرمازدگی در این فصل گرم سال یکی از شایعترین بیماریها در بین مردم است. اما کودکان که به دلیل فراغت از درس و تعطیلی معمولا در این روزها بیرون از خانه به سر میبرند و نسبت به بزرگسالان حساستر هستند، بیشتر گرمازده میشوند. بنابراین ما به سراغ دکتر عطیه قرهباغی رفتیم و از او درباره گرمازدگی کودکان، علائم و راههای پیشگیری از آن پرسیدیم.
دکتر قرهباغی درباره علائم گرمازدگی میگوید: علائم گرمازدگی در کودکان شامل ضعف و بیحالی، کاهش سطح هوشیاری، افت فشارخون، عرق کردن شدید، سردرد، افزایش ضربان قلب و نبض، کاهش حجم ادرار و غلیط شدن ادرار میشود. این بیماری در موارد شدیدتر باعث کاهش هوشیاری و تشنج در کودکان میشود. بنابراین پدر و مادرها باید به موقع به فکر درمان گرمازدگی بچهها بیفتند. همچنین تنفس سریع، حالت تهوع، استفراغ و بیقراری کودک از جمله علائم دیگر هستند.
پیشگیری از گرمازدگی
1- برای پیشگیری از گرمازدگی، کودکان را از ساعت 11صبح تا 3 ظهر از منزل خارج نکنید.
2- تاجایی که امکان دارد به کودک اجازه ندهید زیر نور آفتاب به فعالیت، بازی و ورزش بپردازد.
3- به کودکان لباسهای خنک و رنگ روشن بپوشانید.
4- نوشیدنی و میوههای خنک به کودک بدهید.
راههای درمان گرمازدگی
1- کودک را در محلی خنک مانند اتاقی که جریان هوا در آن برقرار است بگذارید.
2- لباسها را از تن کودک خارج کنید.
3- با اسفنج یا پارچه مرطوب بدن کودک را بهویژه قسمت سر گردن و تنه او را، مرطوب کنید.
4- در صورتی که کودک هوشیار است به او نوشیدنی خنک بدهید.
5- در صورت افت هوشیاری فورا او را به مراکز درمانی انتقال دهید.
6- در صورتی که پس از 30 دقیقه، این اقدامات درمانی تأثیرگذار نبود، کودک را به بیمارستان انتقال دهید.
7- دمای بدن بالای 40 درجه زنگ خطر بوده و درصورت بروز آن فورا کودک را به بیمارستان انتقال دهید.
دکتر قرهباغی با بیان اینکه پدر و مادرها باید بدانند که میتوانند با استفاده از روشهای درمان حمایتی میتوانند به بهبود گرمازدگی فرزندشان کمک کنند، میگوید: در مراکز درمانی هم از سرمتراپی و داروهای کاهشدهنده دمای بدن برای درمان این عارضه استفاده میکنند. همچنین والدین نباید گرمازدگی فرزندشان را بیاهمیت بدانند چرا که در صورت عدم درمان، افت هوشیاری کودک پیشروی میکند و به ارگانهای اصلی از جمله کلیه آسیب میرساند. گرمازدگی حتی در مواردی منجر به کما و مرگ کودک شده است.