نی نی سایت: دکتر علی اکبر بهرامی فر به مداخله متخصصین زنان و زایمان در انجام سونوگرافی انتقاد کرد و گفت: در پزشکی، بحث ابزار تعریف مشخصی دارد و روش های تشخیصی بر همین اساس تعریف می شود.
وی از گوشی، فشارسنج و... به عنوان ابزار پزشکان برای ویزیت بیماران نام برد و افزود: راه های تشخیص بیماری متفاوت است، بطوریکه یک رادیولوژیست اجازه آندوسکوپی ندارد و جراح نیز برای انجام این کار از متخصص داخلی استفاده می کند.
بهرامی فر در مورد استفاده از سونوگرافی در مطب متخصصین زنان و زایمان، گفت: استفاده از سونوگرافی کار رسمی رادیولوژیست است.
وی با اشاره به بخشنامه اخیر معاونت آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر آموزش ۶ ماهه متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی، افزود: این موضوع، از نظر بحث های علمی به نظر نمی رسد صحیح باشد.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران با عنوان این مطلب که کشور در شرایط خاصی به سر می برد و می بایست موضوع اقتصاد مقاومتی را جدی گرفت، گفت: استفاده از دستگاه سونوگرافی در مطب متخصصین زنان و زایمان، علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای همکاران رادیولوژیست و بیماران به دنبال دارد، مخاطرات اقتصادی نیز به همراه دار.
بهرامی فر ادامه داد: این قبیل کارهای غیرکارشناسی منجر به افزایش هزینه بیماران می شود. زیرا، انجام سونوگرافی در مطب متخصص زنان و زایمان، افزایش بار مالی خانواده ها را به همراه دارد.
وی با عنوان این مطلب که سونوگرافی در مطب متخصص زنان و زایمان منجر به «خودارجاعی» پزشک می شود، گفت: اگر قرار باشد، متخصص زنان و زایمان در مطب خودش سونوگرافی انجام دهد و برای بیمار تصمیم بگیرد، مشکلاتی به دنبال خواهد داشت. زیرا، اگر تصمیم به سقط بگیرد، باید حتما متخصص پاتالوژی و رادیولوژی در جریان باشند.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران تاکید کرد: تداخلات بین رشته ای، منجر به بی نظمی در جامعه و زنجیره درمان می شود، بطوریکه هر کسی در هر رشته ای دخالت می کند.
بهرامی فر ادامه داد: دخالت های رشته ای علاوه بر اینکه منجر به بی نظمی در پروسه های تشخیص و درمان می شود، هزینه های بیماران و عوارض ناشی از تشخیص های غلط را بالا می برد.
منبع: خبرگزاری مهر
هر سال ۱۵۰۰۰ تا پزشک عمومی امتحان تخصص میدن و ۲۰۰ نفر اول میرن رشته یرادیولوژی، ۲۰۰ تای دوم چشم و بعد پوست و قلب و جراحی و... رشته زنان با رتبه ی ۱۵۰۰ میارن، حالا شما خودت تصمیم بگیر بری پیش متخصص زنان سونو ت کنه ۶ ماه دوره دیده و یه دستگاه خریده که پول از مردم جدا کنه الکی ...(اصلش اینه که هیچ تعرفه ای بیمار نباید پرداخت کنه برای سونو به متخصص زنان) یا بری پیش یه متخصص رادیولوژی که ۴ سال رشته ی سخت رادیولوژی رو میگذرونه و جزو نوابغ پزشکی هستند همشون....
رشته زنام
گل گفتین :)))
بزار یکم روشنت کنم، ۱۵۰۰۰ تا پزشک عمومی امتحان تخصص میدن هر سال، بعدش از بین این ۱۵۰۰۰ تا پزشک ، ۲۰۰ نفر اول میرن رشته رادیولوژی، ینی نوابغ پزشکی میرن رادیولوژی، ۱۰۰ تا ی بعد میرن چشم، و بعد پوست و جراحی و قلب و افرادی که رتبه ی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میارن میرن رشته ی تخصص زنان...رادیولوژیست ها ۴ سال تخصص میخونن و میشن متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی...
حالا یک متخصص زنان بعد از گذاراندن یک دوباره ۶ ماهه سونوگرافی یه دستگاه ارزون میخره و تند تند سونو میکنه فقط چون میگن که اورژانسیه بعضی ازین سونو ها، اولا اینکه نباید هزینه ای بگیره و ثانیا اینکه کار متخصص زنان که اون ۶ ماه دوره رو دیده بدون خطا نمیشه چون نمیشه توی ۶ ماه چیزی از سونوگرافی فهمید...امیدوارم افرادی مثه شما که از روی بی اطلاعی صحبت میکنند قبل از هر کاری سرچ کنند تا عمق موضوع رو درک کنند.