2783
علائم و درمان کم‌خونی کودکان+درمان و لیست منابع آهن

علائم و درمان کم‌خونی کودکان+درمان و لیست منابع آهن

1395/03/19 بازدید32963

نی‌نی سایت: یکی از مشکلات سلامتی شایع امروز در میان گروه‌های مختلف سنی و نیز جنسیت‌های مختلف مشکل کم‌خونی است. مشکلی که در کودکان و زنان بیش از دیگران دیده می‌شود و از کمبود یک ماده مغذی و مورد نیاز بدن یعنی آهن ناشی می‌شود. فقر آهن در افراد مختلف علائم و عوارضی را ایجاد می‌کند که با توجه به آنها می‌توان به وجود مشکل پی برد و نیز با تغییر رژیم غذایی یا مصرف مکمل زیر نظر پزشک می‌توان آن را برطرف کرد.
پیش از این درباره علت‌های کم‌خونی کودکان زیر یک‌سال و زمینه‌سازی آن در دوران بارداری صحبت کرده بودیم که شرح آن را در اینجا می‌توانید بخوانید. اما امروز قصد داریم درباره علائم کمی‌خونی در کودکان، راه‌های درمان آن و نیز منابع غذایی حاوی آهن اطلاعاتی را در اختیارتان بگذاریم. به همین دلیل به سراغ نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه می‌رویم و از او در این باره راهنمایی می‌خواهیم.

علائم کم‌خونی چیست؟
این کارشناس تغذیه در ابتدا به علائم نشان‌دهنده فقر آهن اشاره می‌کند و می‌گوید: کمبود یک ماده مغذی اساسی در بدن همراه با عوارضی است که از مشاهده آن علائم می‌توان به مشکل پی برد. برخی از علائم کم خونی عبارتند از:
خستگی مفرط
بی‌قراری
تغییر در خلق وخوی کودک
کم اشتهایی
عدم وزن گیری
غش کردن
کوتاه بودن تنفس

چطور کم‌خونی را درمان کنیم؟
جوزدانی توضیح می‌دهد که این علائم بسته به شدت کمبود می‌تواند گسترده شود. او تاکید می‌کند بهتر است بعد از مشاهده یک یا چند مورد از این علائم با پزشک مشورت کنید تا از فقر آهن کودک خود اطلاع پیدا کنید یا نسبت به سلامتی او مطمئن شوید. او در ادامه به راه‌های درمانی که پزشک در این شرایط در پیش می‌گیرد اشاره می‌کند و می‌گوید: برای درمان کم‌خونی فقر آهن سه راه‌حل عمده وجود دارد:
1. تغییرات در رژیم غذایی کودک و افزایش دریافت غذاهای غنی از آهن
2. استفاده از مکمل‌های آهن تحت نظر پزشک
3. درمان عفونت‌ها.
مورد آخری بسیار حائز اهمیت است زیرا عفونت‌های درمان نشده در کودکان می‌تواند از علل ایجاد کم خونی باشد.

منابع آهن کدام‌ها هستند؟
از نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه درباره منابع آهن سوال می‌کنیم و او توضیح می‌دهد: تمامی کودکان با شروع تغذیه تکمیلی نیاز به دریافت قطره خوراکی آهن دارند تا ۱۵ میلی گرم آهن المنتال روزانه را برای کودک تامین کند. اما در مورد منابع خوراکی باید گفت که آهن در دو منبع حیوانی و گیاهی وجود دارد ولی بهترین آن منابع حیوانی است به خصوص گوشت قرمز.
منابع آهن عبارتند از:
انواع گوشت قرمز، جگر، دل و قلوه
ماهی، ساردین، میگو
تخم مرغ
ترکیبات غلات مثل انواع سریل‌ها و کورن‌فلکس‌های غنی شده.
انواع مغزها مثل گردو، بادام زمینی، فندق، کنجد
سبزیجات برگ سبز مثل بروکلی و اسفناج
انواع حبوبات: لوبیا، نخود، عدس
میوه‌های خشک مثل کشمش، برگه زردآلو، آلو و انجیر
جوزدانی در پایان چند نکته را یادآوری کرد که به جذب بهتر آهن در بدن کمک می‌کند: بهتر است ویتامین ث همراه با غذاهای حاوی آهن استفاده کنید، این کار به جذب بهتر آهن کمک می‌کند. به عبارت بهتر مصرف میوه و انواع سبزیجات حاوی ویتامین ث به همراه منابع آهن مانند گوشت. از طرف دیگر برای تامین آهن بدن بهتر است منابع حیوانی و گیاهی آهن را با هم میل کنید تا جذب آهن منابع گیاهی افزایش یابد. چای همراه غذا میل نکنید و همینطور از مصرف سبوس گندم خام نیز بپرهیزید، چون می‌تواند مانع جذب آهن شود.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها