نینی سایت: هر سال که فصل بهار از راه میرسد سروکله میوههای نوبرانه هم پیدا میشود. میوههایی که پیر و جوان و مرد و زن عاشق آنها هستند و نمیتوان از کسی انتظار داشت که از خوردن آنها خودداری کند چون حتی از دیدنشان هم دهان آدم آب میافتد. این میان عذر خانمهای باردار بیش از همه پذیرفته است، مخصوصا در مورد گوجه سبز!
گوجه سبز میوه ترش و سبزرنگی که دل همه از دیدنش غنج میرود مدت کوتاهی میهمان میوهفروشیهاست و چند صباحی دیگر بساطش را جمع میکند و میرود تا سال دیگر. به همین خاطر همه سعی میکنند حداکثر استفاده را از این زمان کوتاه ببرند و تا وقتی که گوجه سبز در بازار یافت میشود، از آن بهره کافی را بگیرند. در بعضی از خانمهای باردار هم ویارانه گوجه سبز حسابی بیداد میکند.
اما استفاده از گوجه سبز برای خانمهای باردار به چه صورت است؟ این سوالی است که با مهدیه عالی، کارشناس تغذیه مطرح میکنیم و او در پاسخ میگوید: ابتدا باید توجه داشته باشید گوجه سبز خواص گوناگونی دارد. این میوه سرشار از فیبر است و به همین دلیل در عملکرد دستگاه گوارش تاثیر خوبی به جا میگذارد. همچنین این میوه ادرارآور است و عملکرد کلیهها را بهبود میبخشد. از خواص دیگر میتوان به پایین آمدن فشار خون و همچنین چربی خون اشاره کرد که حتی رسوبات موجود در خون را دفع میکنند. به همین دلیل از تصلب شرایین جلوگیری میکند.
ویژگی بسیار مهم بعدی گوجه سبز ویتامین ث موجود در آن است. این میوه سرشار از ویتامین ث است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و یکی از مواد مورد نیاز بدن مادران باردار است. همچنین این میوه خاصیت اسیدی دارد که از جهتی خوب و از جهتی بد است. خوب است چون میزان اسید خون را متعادل میکند و بد است از این جهت که در افرادی که دچار مشکلات معده مانند اسید بالای معده و رفلکس معده هستند ایجاد مشکل میکند. گوجه سبز میتواند باعث نفخ، سوزش معده و رفلکس شود که این موضوع مخصوصا در خانمهای باردار که مستعد رفلکس معده هستند حائز اهمیت است و باید به آن توجه داشته باشند.
عالی با بیان اینکه زیادهروی در مصرف این خوراکی خوشمزه، مخصوصا میتواند برای معده و دستگاه گوارش مضر باشد، توضیح میدهد: گوجه سبز به دلیل طبع سردی که دارد میتواند باعث دل درد، تهوع یا دلپیچه و نفخ و در کل مشکلات گوارشی شود. علاوه بر این به دلیل وجود خاصیت اسیدی در این میوه، میتواند به معده آسیب رساند. . از طرف دیگر حالت اسیدی این میوه میتواند آثار سویی روی دندانها داشته باشد و در بعضی موارد منجر به دنداندرد شود که در دوران بارداری با توجه به محدودیت درمانهای دندانپزشکی، این مساله قابل توجه است. با توجه به این نکات حتی با وجود خواص متعدد این میوه بهتر است مصرف آن در دوران بارداری همراه با احتیاط باشد. البته برای مادران شیرده نیازی به نگرانی در میزان مصرف وجود ندارند.
این کارشناس تغذیه همچنین درباره نحوه تهیه و مصرف این میوه چند نکته را به صورت موردی مطرح میکند و میگوید: در هر حال موقع مصرف گوجه سبز باید به چند نکته توجه داشته باشید:
1. حدالامکان از تهیه این میوه از دستفروشان خیابانی خودداری کنید چون ممکن است آنها برای تازه نگهداشتن گوجه سبز آن را با آب آلوده مرطوب کرده باشند.
2. بیماریهای جدی و خطرناکی مانند حصبه از راه آب آلوده به بدن وارد میشود، پس در صورت تهیه گوجه سبز از دستفروشان هرگز آن را نخورید و حتما قبل از مصرف میوه را خوب شسته و ضدعفونی کنید.
3. در مورد میزان نمک مصرفی که به همراه این میوه استفاده میکنید توجه داشته باشید. میوههای ترش باعث میشود شما متوجه میزان بالای نمکی که به آنها میزنید نباشید و دچار مشکلات بعدی مانند بالارفتن فشارخون شوید.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین