نی نی سایت: دیدن کودکان مبتلا به سرطان که مجبورند روزهای خوش کودکی را روی تختهای بیمارستان بگذرانند برای همه صحنهای دردناک است. اما بسیاری از آنها با فداکاری والدین، حفظ روحیه و پیگیری درمانشان توانستهاند بر آن غلبه کنند. قسمت اول این گزارش را که درباره انواع سرطانهای کودکان و شایعترین آنها بود خواندید. حالا در قسمت دوم میتوانید با نحوهی تشخیص، درمان و پیشگیری از بروز سرطان در کودکان آشنا شوید.آیا می توان از ابتلای کودکان به سرطان جلوگیری کرد؟
تشخیص سرطان در کودکان
دکتر سید محمد کاظم نوربخش، متخصص اطفال و فوق تخصص خون و انکولوژی اطفال، درباره تشخیص این بیماری میگوید:« برای اینکه پزشک بتوان سرطان را در کودک تشخیص داد ابتدا از او نمونه پاتولوژی و نمونه مغز استخوان میگیرند و در صورت تشخیص قطعی این بیماری، مراحل شیمیدرمانی،جراحی و رادیوتراپی را برای او آغاز میکنند.»
شایعترین سرطان ها در کودکان
دکتر نور بخش در ادامه درباره ابتلا کودکان به سرطان می گوید:«در بعضی از موارد نادر، تومور در جنین نهادینه شده و جنین در هنگام به دنیا آمدن مبتلا به سرطان است و یا مدت کمی بعد از به دنیا آمدن به سرطان نوروبلاستوما مبتلا میشود. اما به طور کلی، سرطان خون و تومورهای کبدی و کلیوی در کودکان، بیشتر در سنین 2 تا 4 سالگی بروز میکنند و معمولا در پسران شایع هستند. نوروبلاستوما و تومورهای کبدی در شیرخواران و در اوج 1 تا 2 سالگی شایعند. تومورهای مغزی هم معمولا در بین کودکان 5 تا 6 ساله شیوع دارد. لنفوم هوچکین نیز بیشتر در دههی دوم زندگی کودکان بروز میکند و لنفوم غیرهوچکین نیز در دههی اول زندگی آنها را درگیر میکند.»
تغذیه کودکان مبتلا به سرطان
تغذیه یکی از ارکان مهم درمان است و اگر کودک مبتلا به سرطان دچار سوءتغذیه هم باشد، درمان او را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین بچهها باید در این دوران از مکملهای غذایی مناسب استفاده کنند و بدنشان باید پروتئینهای طبیعی و مطلوب دریافت کند. همچنین زمانی که سوءتغذیه استقرار پیدا کرد، باید ویتامینهای موردنیاز را دریافت کند.
پیشگیری از سرطان در کودکان
محیط زندگی، شیوه زندگی بچهها و تغذیه صحیح آنها از عواملی است که میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند. به همین دلیل دکتر نوربخش توضیح میدهد:« اگر مادران با مشاهده وضعیت کودک، بسیاری از علائم را ببینند و متوجه بعضی از تغییرات ناگهانی شوند، باید به پزشک مراجعه کنند. در این مرحله با انجام سونوگرافی، روند درمان برای کودک آغاز میشود. بسته به نوع بیماری و پیشرفت آن، نوع درمان متفات است. بنابراین اگر والدین هرچه زودتر کودک را برای معاینه پیش متخصص برند و تشخیص اولیه سرطان داده شود، هم برای پزشک و هم برای بیمار کارها بهتر پیش میرود.»
که چی حالا مثلا ؟
راهکارهاش و که نگفتین پس برش دارین مطلب بی محتوا بود