نینی سایت: در اوایل دوران بارداری خیلی از خانمها دغدغهی این موضوع را دارند که فرزندمان دختر میشود یا پسر؟! عدهای هم درصدد این هستند که با روشهایی بتوانند جنسیت فرزندشان را تعیین کنند که یکی از این روشها تغذیه است.
تغذیه یکی از کلیدهایی است که می تواند بر روی جنسیت جنین اثرگذار باشد اما نه صد در صد. مثلا عدهای از خانمها فکر میکنند اگر در طول بارداری مصرف کلسیم و ویتامین D را متوقف کنند، فرزندشان پسر میشود ولی آیا این تصور و تصورات مشابه در این زمینه درست است؟
واقعیت این است که رژیم غذایی در طول دوره بارداری تأثیری بر جنسیت جنین ندارد بلکه غذاهایی که مادر 2-3 ماه قبل از بارداری مصرف میکند ممکن است روی جنسیت جنین تأثیر بگذارد. پس اگر فرزند پسر یا دختر میخواهید، از دو سه ماه قبل از اقدام برای بارداری، این رژیمها را رعایت کنید. همراهی پدر در این رژیم الزامی نیست و بیشتر برای حمایت روانی از مادر است.
رژیم توصیه شده برای فرزند پسر
از رژیم غذایی این مادران باید کلسیم و منیزیم حذف شود یعنی لبنیات را از رژیمشان حذف کنند و به جایش مصرف میوه و سبزیجاتشان را افزایش دهند. مصرف گروه های نان و غلات و گوشت، حبوبات و دانهها،کره ، مایونز، ادویهجات و شیرینیهای بدون شیر مجاز است.
مواد غذایی غیر مجاز در این رژیم شامل میگو، تخم مرغ، بیسکوییت، شکلات و در گروه میوهجات و سبزیجات، کرفس، اسفناج وکاهو است.
رژیم توصیه شده برای فرزند دختر
در این رژیم توصیه به حذف کامل نمک است، چون سدیم و پتاسیم دریافتی باید به حداقل برسد. مادر باید میوهها و سبزیجات توصیه شده را مصرف کند که شامل هویج، خیار، لوبیا سبز، سیب، ترب، سیبزمینی و پیاز است.
یک نکتهی مهم این است که این رژیمها به دلیل محدودیتهایی که در مصرف برخی از گروههای غذایی دارند به مادرانی که سابقهی دیابت یا دیابت بارداری یا پرفشاری خون و مشکلات کلیوی دارند به هیچ عنوان توصیه نمیشود و حتما برای رعایت این رژیمهای توصیه شده با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنند.
مهسا میرزایی، کارشناس تغذیه
50درصد تاثیر میذاره