2783
علل بد نفس کشیدن کودک چیست؟

علل بد نفس کشیدن کودک چیست؟

1398/11/19 بازدید44071

حتما تا به حال پیش آمده که کودک‌تان خوب نفس نکشد. از خود می‌پرسید چرا؟ نکات زیادی به ذهن‌تان خطور می‌کند اما مطمئن نیستید که علت واقعی را کشف کرده‌اید. اما واقعا بد نفس کشیدن کودک چقدر نگران کننده است و چه عللی باید به سرعت درمان شود؟ در ادامه علل این مشکل و راهکارهای درمانی بد نفس کشیدن کودک را می‌خوانیم. 
 

علل بد نفس کشیدن کودک چیست؟

کودکان به 6 دلیل عمده ممکن است دچار مشکل تنفسی شوند:

خشک بودن دهان: اگر کودک‌تان از راه دهان نفس می‌کشد (احتمالا به این دلیل که بینی بر اثر سرماخوردگی مسدود شده یا علت مشابه دیگری) شک نداشته باشید که تجمعی از عوامل باکتریایی در دهانش ایجاد شده و این می‌تواند یکی از عوامل مهم بد نفس کشیدن کودک باشد.
شیء خارجی: هر چیز کوچکی نظیر دانه غلات، قطعه‌ای ریز از یک عروسک کوچک و یا هر شیء دیگری که کودک وارد بینی‌اش می‌کند می‌تواند به بد نفس کشیدنش منجر شود. بروز چنین اتفاقاتی در نوزادان یا کودکان نوپا شایع تر از سایر کودکان بزرگسال‌تر است.
عدم رعایت اصول بهداشتی: در دهان ما همواره مقادیری از باکتری‌ها زندگی می‌کنند که به طور طبیعی خطری برای سلامتی‌مان به همراه ندارند اما وقتی که شب هنگام با دهان مسواک نخورده به خواب می‌رویم، شرایط تغییر می‌کند زیرا عوامل بیماری‌زا فعالیت خود را در سراسر محیط گرم و مساعد دهان آغاز می‌کنند. تجمع آن‌ها در گلوی کودک به اوج می‌رسد که این می‌تواند عامل جدی برای تنفس بد او به شمار آید.
حفره‌های دندانی: این عارضه در کودکان رایج است و به عنوان یکی از عوامل اصلی تنفس بد به شمار می‌آید.
خوردن غذاهای پر ادویه: مطالعات پزشکی نشان داده کودکانی که به خوردن انواع غذاهای پر ادویه علاقه زیادی دارند و معمولا سیر و پیاز زیادی می‌خورند ممکن است نتوانند به راحتی سایر کودکان نفس بکشند زیرا ثابت شده که این نوع مواد غذایی تحریک کننده بر عملکرد سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارند.
ابتلا به بیماری خاص: بیماری‌هایی نظیر عفونت سینوسی، ورم لوزه و یا حتی آلرژی‌های فصلی می‌توانند عاملی جدی برای بد نفس کشیدن باشند.

بد نفس کشیدن کودک

راهکارهای درمانی بد نفس کشیدن کودک

به طور کلی رعایت اصول بهداشتی بهترین راه درمان بد نفس کشیدن در کودکان است. اگر کودک‌تان در سن نوزادی است، بعد از هر وعده غذایی و قبل خواب دندان‌ها و لثه‌هایش را به آرامی با انگشتان‌تان و آب ولرم شست‌وشو دهید. حتی می‌توانید زبانش را به‌آرامی و با یک مسواک نرم تمیز کنید. البته توجه داشته باشید که فعلا نباید از خمیر دندان استفاده کنید.
اما درباره کودکانی که سن بیشتری دارند به راحتی می‌توانید از مسواک استفاده کنید. به او آموزش دهید که چگونه با استفاده از مسواک و خمیردندان دندان‌هایش را روزانه دو بار شست‌وشو دهد. البته توجه داشته باشید که تا پیش از دو سالگی تنها مقدار بسیار کمی خمیر دندان روی مسواک بمالید (به اندازه یک دانه برنج) اما هر چه کودک بزرگ‌تر می‌شود، می توانید این میزان را اندکی بیشتر کرده تا وقتی که به سن 5 سالگی برسد که از این زمان به بعد می‌توانید به اندازه یک دانه لوبیا خمیر دندان بر روی مسواکش بمالید. گذشته از آن توصیه می‌شود که بر اساس یک برنامه‌ریزی زمان‌بندی شده، کودک را به نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندان‌ها و لثه‌هایش مطمئن شوید.
همچنین باید از این نکته که کودک‌تان دست‌هایش را به خوبی می‌شوید مطمئن شوید. به او یاد دهید که با آب و صابون چطور باید این کار را انجام دهد. ممکن است کودک عادت به مکیدن انگشت شستش داشته باشد. آلودگی که از این طریق وارد دهانش می شود می‌تواند در بد نفس کشیدنش نقش داشته باشد.

دهانشویه استفاده کنید

توصیه می‌شود که از دهانشویه ها برای کودکان خردسال استفاده نشود زیرا با این کار تنها علت اصلی بد نفس کشیدن را برای مدت موقتی مخفی می‌کنید. گذشته از آن ممکن است چنین کاری تبعات منفی برای کودک به همراه داشته باشد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها