2783
خونریزی در دوران بارداری؛ نرمال است یا نه؟

خونریزی در دوران بارداری؛ نرمال است یا نه؟

1394/10/07 بازدید23428

نینی سایت: وقتی منتظر بچه هستید، هر گونه خونریزی و لکبینی برایتان وحشتناک خواهد بود. دلایل خونریزی در طول دوران بارداری و کاری که باید در صورت دیدنش انجام دهید را یاد بگیرید.

لک بینی و خونریزی در دوران بارداری: چه زمانی نگران باشیم؟
هرگونه خونریزی در طول دوران بارداری ترسناک است، حتی برای مادرهای با تجربه. خبر خوب این است که: اگرچه لکبینی برای تقریبا یک سوم خانمهای باردار اتفاق میافتد، اما این اتفاق اغلب تهدیدی برای مادر و کودک به همراه ندارد. مثلا برای درصد کمی از خانمهای باردار لکبینی بعد از مقاربت رایج است. بقیه هم ممکن است به دلایلی خونریزی داشته باشند که هیچ ربطی به حاملگی ندارد. دلایلی مانند عفونت یا پارگی دیواره آلت تناسلی. دکتر آلیسا استفنسونفیمی، متخصص زنان و زایمان از دانشگاه واشنگتن در سیاتل میگوید: «تعداد بسیار زیادی از لکبینیها بیخطر هستند.» اما خونریزی، هرچقدر هم که اندک باشد، ممکن است نمایانگر مشکلات بسیاری باشد. مشکلاتی از قبیل سقط جنین، حاملگی خارج از رحم و یا بسته شدن دهانه رحم توسط جفت جنین که نباید هم نادیده گرفته شوند. در اینجا دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باعث خونریزی شما در دوران بارداری شود. در ادامه میتوانید روشهایی برای درمیان گذاشتن موثر علائمتان با دکتر زنانتان را هم بخوانید.

20 هفته اول
دکتر استفنسونفیمی میگوید دکترها تخمین زدهاند که 25 تا 40 درصد بانوان در سه ماه اول بارداریشان خونریزی واژینال را تجربه خواهند کرد و اغلب روند بارداریشان کاملا نرمال خواهد بود. طبق انجمن بارداری آمریکا، تعدادی دلیل ممکن برای لکبینی یا خونریزی بیضرر در نیمه اول دوران حاملگی وجود دارد که شامل این موارد میشود:

خونریزی القایی، که در 4 هفته اول بارداری اتفاق می افتد و به خاطر این است که تخم بارور به دیواره رحم میچسبد.

تغییرات هورمونی

عفونت

مقاربت جنسی

آزمایشهای داخلی که توسط متخصص زایمان یا ماما انجام میشود.

گاهی اوقات خونریزی در نیمه اول بارداری ممکن است نشانه مشکلات جدیتری هم باشد. مشکلاتی مثل: خونریزی سابکوریونیک، که اطراف جفت جنین اتفاق میافتد. اگرچه ممکن است  این نوع خونریزی، در بارداری نرمال ادامه داشته باشد، اما تشخیص سریع و درمان بسیار حیاتی است. دکتر استفنسونفیمی میگوید:

1. بیشتر خونریزیهای سابکوریونیک برطرف شدنی هستند، اما این مشکل بانوان را در خطر افزایش عوارض دیگری مانند زایمان زودرس قرار میدهد. بارداری شیمیایی، که وقتی تخم بارور میشود، اما هرگز به طور کامل در رحم قرار نمیگیرد اتفاق میافتد.

2. سقط جنین (تهدید آمیز و قریب الوقوع)، که از دست دادن ناگهانی بارداری در 20 هفته اول است. اغلب خونریزی و لکبینی که بر اثر سقط جنین اتفاق میافتد، با علائم دیگری مثل دردهای شکمی و گرفتگی عضلات رخ میدهد.

3. بارداری خارج رحمی، که وقتی اتفاق میافتد که تخم بارور در جایی غیر از رحم  و معمولا در لوله فلوپ جای بگیرد. گاهی اوقات به آن بارداری لولهای میگویند. بارداری خارج رحمی روند نرمالی نخواهد داشت و اگر تشخیص داده نشود ممکن است تهدیدی برای جان مادر باشد.

4. بارداری مولار، که یک بارداری غیر قابل رشد است و جفت جنین رشد غیر طبیعی دارد و معمولا جنین هم غیر طبیعی میشود.

5. هر گونه خونریزی واژینال در طول دوران بارداری ممکن است نشانگر مشکل بزرگتری باشد، پس مهم است که سریع با دکترتان تماس بگیرید.  دکتر لارا ریلی، نویسنده کتاب «بارداری؛ راهنمای نهایی هفته به هفته بارداری» توصیه می کند که برای اطلاع دادن  در مورد  مقدار خونی که از دست دادهاید و اینکه الان حال کلیتان چگونه است آماده باشید. او میگوید اگر خونریزی واژینال دارید که حس میکنید شما را ضعیف کرده یا  نوار بهداشتیتان را خیس کرده است، باید اصرار به دیدن پزشک داشته باشید. اگر خونریزیتان مکرر است یا با درد و تب همراه است هم باید به پزشک مراجعه کنید.

20 هفته آخر
دکتر استفنسون فیمی می گوید: اگرچه خطر سقط جنین (یا به دنیا آوردن بچه مرده در 20 هفته اول) بعد از سه ماه اول بارداری به طور چشمگیری کم خواهد شد و خیلی از مشکلات اولیه، مانند بارداری مولار یا خارج رحم، دیگر عامل خونریزی نخواهند بود ، خونریزی در طول نیمه دوم بارداری باید خیلی جدی گرفته شود، مخصوصا اگر مکرر باشد. دلایل خونریزی در نیمه دوم بارداری عبارتند از:

1. مقاربت جنسی

2. معاینات دهانه رحم، مخصوصا در اواخر سه ماه سوم بارداری که معاینات بیشتر میشوند.

3. بسته شدن دهانه رحم توسط جفت که وقتی رخ میدهد که جفت تقریبا یا کاملا دهانه رحم را پوشانده باشد.

4. قطع ناگهانی جفت، که جفت از دیواره رحم جدا میشود و ممکن است باعث خونریزیهای جدی واژینال شود و تهدیدی برای جان مادر و جنین باشد. طبق انجمن پزشکان خانواده آمریکا، قطع ناگهانی جفت رایج ترین دلیل خونریزیهای جدی در دوران بارداری است. این شرایط نادر است و فقط در یک درصد خانم های باردار اتفاق میافتد.

5. زایمان زودرس، که در این شرایط، خونریزی با گرفتگی عضلات یا انقباض، اسهال، فشار به لگن یا کمر درد قبل از هفته 34 همراه است و اگر پیگیری نشود عواقبی جدی برای بچه خواهد داشت. بعد از 37 هفته این علائم برای آغاز زایمان طبیعی خواهند بود.

6. مهم نیست که چه زمانی اتفاق میافتد، هرگونه خونریزی در طول بارداری نیازمند یک تماس با دکتر یا ماما است، حتی اگر حدستان اشتباه بوده باشد. برای جواب دادن به سولاتی راجع ببه رنگ، مقدار و زمان خونریزی آماده باشید تا بهترین کمک را به دکترتان جهت تشخیص دلایل احتمالی کرده باشید.


 

ارسال نظر شما

login captcha

سلام وقت بخیر من دچار خونریزی شدم،درصورتی که اقدام به بارداری کرده بودم و یکسری علائمی مثل ۳ روز عقب افتادگی پریود و تکررادرار و اشتها رو داشتم یهو بر اثر حرکاتی کمرم درد گرفت و خونریزی کردم الان بی بی چک گذاشتم ۱خط نشون داد ولی بشدت کمرم گرفته و دلدرد دارم اصلا نمیدونم قبلش حامله بودم نبودم دکترم نرفتم کلی سر در گمم کسی هست بتونه راهنمایییم کنه؟؟

@fm7370

سلام شما پریود شده اید و ربطی به بارداری ندارد موفق باشید 

خوش به حالت برا منم دعا کن الان هفته 8 هستم یا 6 ..نممیدونم.... منم دعا کن خیلی کلافم
من داشتم این خونریزی رو و خییییلی ترسوندم. اون روزا به هر مرجعی مراجعه کردم که بهم بگه بچم سالم میمونه و سقط نمیشه. مدام از دکترا سوال میکردم اما هیچکس بهم امید نمیداد. بعد از گذر از بحران متوجه شدم خیلی از بارداری ها با خونریزی های خیلیی شدیدی مشابه من همراه میشن. من از عمق چاه نا امیدی بیرون اومدم و الان که پسر قشنگم باهام بازی میکنه به یاد اون روزا اشک شوق میریزم.
2788

پربازدیدترین ها