2783
اینجا حریم من است؛ ورود ممنوع!

اینجا حریم من است؛ ورود ممنوع!

1394/10/04 بازدید1965

نی‌نی سایت: تا به حال برای‌تان پیش آمده که نسبت به گوشی تلفن همراه همسرتان کنجکاوی کنید یا وسوسه‌ای به جان‌تان بیفتد که ایمیل‌های او را بدون اطلاعش چک کنید؟ این کنجکاوی به این خاطر نیست که شما لزوما به او مشکوک هستید یا اعتمادتان سلب شده بلکه گاهی به این علت است که دوست دارید در جریان تمام اتفاقات زندگی همسرتان باشید. می‌خواهید در متن همه وقایعی که اطراف او در جریان است، حضور داشته باشید تا خودتان را با او کاملا یکی حس کنید و دنیاهای‌تان را حدالامکان به هم نزدیک کنید.

البته شما ممکن است در مقابل وسوسه‌هایی که ذکرش رفت خویشتنداری کنید و به خود اجازه این کارها را ندهید؛ چرا؟ چون شما به حریم خصوصی همسرتان احترام می‌گذارید. اما در عوض دست به کارهای دیگری بزنید که بدون اینکه بدانید حریم خصوصی او را نقض کنید. ایراد از شما نیست؛ گاهی حفظ یک فاصله و حریم در رابطه‌ای که دو طرفش شبانه‌روز را با یکدیگر می‌گذرانند و در تمام وجوه زندگی با هم شریک هستند خیلی سخت می‌شود.

برای اینکه بدانیم چطور می‌توانیم به حریم خصوصی خود و همسرمان احترام بگذاریم و مرز آن را با زندگی مشترک‌مان مشخص کنیم، با دکتر سمیه اسلامی، روانشناس مشورت کردیم. او ابتدا حریم شخصی فرد را در زندگی مشترک توضیح داد و گفت: توجه به علایق خود و در نظر گرفتن عقاید و افکار شخصی‌مان و نیز طرف مقابل به معنی احترام به حریم خصوصی است. از طرف دیگر حریم خصوصی یعنی بتوانید زمانی را با خود خلوت کنید و کسی مزاحم شما نباشد و نیز به همسرتان اجازه دهید این فرصت را برای خودش قائل شود.

او در ادامه این حق را برای هر یک از زوجین برشمرد و گفت که آن‌ها نیز باید در پی آن باشند و ابتدا خودشان برای خود حریم خصوصی قائل شوند: احترام به حریم خصوصی در زندگی مشترک، به معنی اهمیت دادن به جسم و روح‌مان است؛ اما این اهمیت دادن باید بدون افراط و تفریط باشد تا تاثیر مثبتی در زندگی ایجاد کند یعنی باید به خودمان و خواسته‌های‌مان بپردازیم بدون اینکه بخواهیم از زیر بار مسوولیت‌های‌مان در زندگی شانه خالی کنیم. در واقع حریم خصوصی یعنی زمانی در روز مختص شماست که به کارها و علایق شخصی‌تان در چارچوب خانواده برسید.

او درباره لزوم وجود این حریم خصوصی در زندگی زناشویی توضیح داد که ازدواج کردن زن و مرد به معنی حل شدن در یکدیگر نیست و همسران با وجود در کنار یکدیگر بودن همیشه انسان‌هایی مستقل باقی می‌مانند و قرار نیست یکی به دیگری تبدیل شود: فراموش نکنید که همسران مالک هم نیستند بلکه شریک زندگی یکدیگرند و وظیفه دارند که هر کاری را با مشورت هم انجام دهند و این تصور که باید صددرصد به حرف هم گوش بدهند و برده هم باشند، غلط است.

دکتر اسلامی درباره زوج‌هایی که حریم خصوصی‌ای برای خودشان در نظر نمی‌گیرند و به اشتباه فکر می‌کنند که زندگی مشترک یعنی نادیده گرفتن خود و خواسته‌های خود و در عوض مطلق دانستن توقعات و خواسته‌های شریک زندگی، گفت: اگر بخواهید با فردی زندگی کنید که مجبور باشید همیشه همان طور که او می‌خواهد رفتار کنید و خودتان را فراموش کنید، زندگی برای‌تان کسالت بار خواهد شد و بعد از مدتی خسته می‌شوید و احساس می‌کنید خوشبخت نیستید. درست است ازدواج برای تکامل فرد است و زوجین باید با کمک یکدیگر به اصلاح خود بپردازند اما همه ما با مجموعه‌ای از خصوصیات مثبت و منفی وارد زندگی مشترک می‌شویم و خودمان بعد از مدتی می‌توانیم راجع به رفتارمان قضاوت کنیم و ببینیم که نقاط قوت و ضعف‌مان کجاست.

این روانشناس به رابطه عدم رعایت حریم خصوصی با سلب اعتماد متقابل اشاره کرد و گفت: اعتماد اصل اساسی زندگی دونفره است و بدون آن هیچ رابطه‌ای مستحکم و پایدار نیست. از طرف دیگر داشتن حریم و حباب حفاظتی نیز برای هر شخصی مهم است. اگر زوجین به حریم هم تجاوز کنند، منجر به شکاکیت، مخفی‌کاری و عدم اعتماد میان آن‌ها می‌شود. بنابراین اگر افراد اصول زندگی و روابط را بدانند، درصد موفقیت آن ها در حفظ و نگه‌داری یک رابطه سالم بالا می‌رود و در صورت بروز مشکل میان آن‌ها نیز به جای شک کردن به راه‌حل‌های مناسب و عقلانی می‌اندیشد.

سمیه اسلامی در پایان به همسران اطمینان خاطر داد: اگر بتوانید بدون پیش داوری به این راهکارها عمل کنید و حریم خصوصی خود و همسرتان را در نظر بگیرید، زندگی مشترک‌تان زیباتر و محکم‌تر خواهد شد و احساس خوشبختی بیشتری خواهید کرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها