نی نی سایت:دکتر سوسن پارسا متخصص تغذیه در خصوص محدودیتهای مصرف قهوه در زنان باردار و شیرده عنوان کرد: قهوه، شکلات و سایر موادی که دارای کافئین با درصد بالا هستند، موجب افزایش انرژی پایه در بدن انسان میشود و به دلیل خاصیت ضد مخدری که دارد، باعث ایجاد شادی و نشاط بوده و از ترشح هورمونهایی که موجب خستگی مغز و خواب آلودگی میشود جلوگیری میکند. به همین دلیل برخی از افرادی که داروهای اعصاب مصرف میکنند و مدام حالت خواب آلود دارند، میتوانند از قهوه برای نشاط و سرزندگی استفاده نمایند. از دیگر مزایای استفاده از قهوه، گشاد شدن رگهای خونی بوده و متابولیسم بدن را بالا میبرد و به اغلب افرادی که مبتلا به میگرن هستند، توصیه میشود، قهوه بنوشند.
مصرف قهوه با وجود مزایایی که به همراه دارد، در خانمهای باردار و مادران شیرده محدود میشود، چرا که با مصرف فراوان قهوه درصدی از کافئین از جفت عبور کرده و موجب افزایش ضربان قلب مادر، در نتیجه افزایش ضربان قلب جنین میشود و متابولیسم پایهی جنین را بالا برده و از وزنگیری مناسب آن جلوگیری میکند. همچنین مصرف قهوه در مادران شیرده، موجب ورود درصدی از کافئین به شیر مادر شده که بیتابی و بیقراری نوزادان را به همراه خواهد داشت. در نتیجه توصیه میشود خانمهای باردار و مادران شیرده که به مصرف قهوه وابسته هستند، مصرف این نوشیدنی را به حداقل رسانده و سعی کنند حداکثر یک فنجان قهوهی رقیق و یا همراه با شیر فراوان استفاده کنند. در واقع توصیه میشود به جای این که قهوه را به همراه مقدار اندکی شیر استفاده کنند، بالعکس عمل کرده و یک فنجان شیر را به همراه یک قاشق چاق خوری قهوه برای از بین بردن خستگی و خواب آلودگی استفاده نمایند.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان