نینی سایت: ورزش در دوران بارداری همیشه هم مفید نبوده و در برخی موارد توصیه میشود که یک زن حامله برای حفظ سلامت خود و جنینش از ورزش کردن پرهیز کند. مواردی وجود دارد که طی آنها ورزش کردن به طور کامل ممنوع اعلام میشود. هدف هم مثل روز روشن است: حفظ سلامت مادر و جنین. توصیه جدی درخصوص ورزش کردن این است که پیش از آغاز هر تمرینی ابتدا با پزشک متخصص مشورتهای لازم صورت گیرد.
در چه مواردی (در دوران بارداری) نباید ورزش کرد؟
انجام تمرینات ورزشی هوازی در دوران بارداری درصورتی که این شرایط وجود داشته باشد ممنوع بوده و توصیه جدی میشود که تمرینات ورزشی انجام نشود:
-
ابتلا به بیماری قلبی که طی آن جریان خون در بدن به طرز نگران کنندهای تحت تأثیر قرار میگیرد. از جمله این موارد میتوان به فشار خون بالا اشاره کرد.
-
اختلالات ریوی، نظیر آسم شدید یا برونشیت مزمن.
-
نارسایی گردنی.
-
بارداری چندقلویی که در آن احتمال تولد نوزاد نارس وجود دارد.
-
خونریزی مشکوک در سه ماهه دوم و سوم بارداری.
-
در شرایطی که کیسه آب پاره شود. در این مورد انجام هرگونه حرکتی برای سلامت مادر و جنین بسیار خطرناک است.
-
ابتلا به عارضه پره اکلمپسی یا همان فشار خون بالای دوران بارداری.
توجه به این فاکتورها اهمیت حیاتی دارد با این حال چندان جای نگرانی نیست زیرا هنوز میتوانید تمرینات ورزشی محدودی انجام دهید. مثلا میتوانید حرکات سبک و شمردهای برای تقویت بازوها و ناحیه پشت انجام دهید. درباره اینکه پیادهروی خطری برای سلامتتان به همراه دارد یا نه حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. همچنین انجام حرکات کششی (به شرط اینکه آرام و شمره باشد) توصیه میشود اما توصیه مهمتر این است که ابتدا با پزشک مشورتهای لازم صورت گیرد.
پیشنهاد مؤثر
قبل از اقدام برای بارداری و یا در هفتههای نخست این دوره، با پزشک متخصص خود مشورت کرده و از او بپرسید که با توجه به شرایط خاصی که دارید انجام چه حرکات ورزشی مناسب بوده و چه حرکاتی را نباید انجام داد و یا کدام تمرینات ورزشی را باید با شدت کمتری دنبال کرد. پزشک نکات مهمی درباره دوره انجام این حرکات و شمار آنها مطرح میکند.
ز آن گذشته زنان بارداری که پیشتر به شدت سیگار بوده، افزایش وزن زیادی دارند، از کمبود وزن نگران کننده رنج میبرند و یا هیچ گاه ورزش نکردهاند باید انجام هر تمرین ورزشی را با احتیاط زیاد آغاز کنند.
نشانههایی که باید جدی گرفت و ورزش کردن در دوران بارداری را متوقف کرد
بدون شک باید گفت انجام حرکات صحیح ورزشی بخش مهمی از یک حاملگی بی نقص و راحت است. اما توجه داشته باشید که حتی اگر پزشک متخصص شما را به انجام حرکات ورزشی توصیه میکند، نباید در این کار زیادهروی کنید. درصورتیکه این علائم را مشاهده کردید، در اولین زمان ورزش کردن را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید:
-
خونریزی واژنی
-
احساس ضعف و خستگی شدید
-
تنگی نفس
-
سردرد
-
احساس درد در ناحیه قفس سینه
-
احساس ضعف در ماهیچهها
-
احساس درد و تورم در ساق پا که میتواند نشانه جدی تشکیل لختههای خونی باشد
-
کاهش سؤال برانگیز حرکات جنین (البته توجه داشته باشید که در زمان انجام حرکات ورزشی، جنین معمولا آرام و کم تحرک است)
-
ترشحات زیاد از واژن