2783
 تأثیر مواد پروبیوتیک بر بی‌خوابی‌های نوزادان

تأثیر مواد پروبیوتیک بر بی‌خوابی‌های نوزادان

1394/07/11 بازدید5048

نی‌نی سایت: بررسی‌ها حاکی از آن است که افزودن مواد پروبیوتیک یا باکتری‌های خوب به غذای نوزادان در روزهای نخست پس از تولد احتمال ابتلا به اختلالات معده‌ای و روده‌ای را کاهش می‌دهد. بسیاری از بی‌خوابی‎‌ها و گریه‌های شبانه نوزادان به دلیل ناراحتی‌ها و دردهای معده و روده اتفاق می‌افتد.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد نوزادان تازه متولد شده‌ای که روزانه مقادیری از مواد پروبیوتیک مصرف می‌کنند، کمتر از سایر نوزادان از دردهای روده‌ای رنج می‌برند و در طول شبانه روز خواب آرام‌تری دارند. مواد پروبیوتیک نسبت به سایر داروها احتمال بروز یبوست و نیز برگشت اسید معده را در نوزادان 3 ماهه تا حد زیادی کاهش می‌دهند. همچنین، مصرف پروبیوتیک‌ها مراجعات مکرر والدین را به بیمارستان و مراکز درمانی به بهانه بی قراری‌های نوزادان کاهش می‌دهد. ولی از سوی دیگر، تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود تا پزشکان این مواد را توصیه نمایند.

از سوی دیگر، برخی محققان بر این باورند که مواد پروبیوتیک ممکن است عوارض جانبی نیز برای نوزادان به همراه داشته باشد. پوشش مجاری روده‌ای کم تر رشد یافته و احتمال نفوذ برخی باکتری‌ها به جریان خون نوزاد وجود دارد. اختلالات کولیت روده‌ای، برگشت اسید معده و یبوست از جمله شایع‌ترین مشکلات نوزادان در ماهه‌های اول زندگی به شمار می‌رود. مدت زمان گریه کردن و بی‌قراری نوزادانی که مواد پروبیوتک را در رژیم غذایی خود داشتند 38 دقیقه و کمتر از نوازدانی بود که از شبه داروها استفاده کرده‌اند و زمان گریه آنها 71 دقیقه بود.

از سوی دیگر، متوسط حرکات روده‌ای در نوزادانی که از مواد پروبیوتیک استفاد می‌کنند، 2.9 درصد و در نوزادانی که از شبه داروها استفاده می‌کردند 4.6 درصد است. علاوه بر این، حرکات روده ای در 4.2 درصد نوزادانی که از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌کنند، بالاتر است. محققان هنوز نتوانسته‌اند به علت دقیق اثرات مثبت پروبیوتیک‌ها دست یابند ولی مطالعات نشان می‌دهد که میکروب‌های داخل روده نقش مؤثری در جذب غذا، حرکت روده و بسیاری از عملکردهای حیاتی روده‌ها ایفا می‌کند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها